DÜŞLER AKADEMİSİ YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE BAŞLADI

Türkiye Vodafone Vakfı'nın desteklediği ''Düşler Akademisi'' yeni eğitim dönemine, 200'den fazla yeni öğrencisi ile başladı. Türkiye Vodafone Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, sanat aracılığıyla engelli bireylerin sosyal dışlanmayı kırmalarını, aktif ve üretken hale gelmelerini hedefleyen ''Düşler Akademisi'' yeni döneme ''merhaba'' dedi.

DÜŞLER AKADEMİSİ YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE BAŞLADI


2008 yılından bu yana 620 mezun veren Düşler Akademisi, yeni döneme Ataşehir'de bulunan merkezinde öğrenciler, aileler, eğitmenler ve Vodafone çalışanlarının katıldığı bir etkinlikle başladı.

Vodafone'un sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde öncülük ettiği Düşler Akademisi; Türkiye Vodafone Vakfı, UNDP ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirildi. Sanat aracılığıyla engelli bireylerin sosyal dışlanmayı kırmalarını, aktif ve üretken hale gelmelerini hedefleyen proje, engelli gençlere yönelik ücretsiz kültür ve sanat eğitimleri ile zaman içinde kalıcı bir alternatif sanat akademisine dönüştü.

''Herkes için sanat'' yaklaşımı çerçevesinde, engelli bireylerin sosyal ilişkilerini çevreleriyle eşit olanaklarda sürdürmesini hedefleyen proje; alternatif, yaratıcı ve üretken ruhların önündeki engelleri kaldırmayı amaçlıyor.

Öğrencilerin yaşları 5 ile 35 arasında değişiyor

''Düşler Akademisi''nde fiziksel, zihinsel, işitme ve görme engelli gençlere, kronik hastalık gruplarına, yoksul ve yoksun gençlere 15 eğitmenin rehberliğinde vokal, ritm, dans, film, fotoğraf, DJ'lik, enstrüman, resim, tasarım dersleri ücretsiz olarak veriliyor.

Yeni dönemde kayıt olan 200'den fazla öğrencinin yaşları 5 ile 35 arasında değişiyor. Öğrenciler üçer Ay süren eğitim döneminde haftada bir Gün ikişer Saat ders alıyor. ''Sanat ve sanatçı engel tanımaz'' sloganı ile yol alan projede 12 farklı atölye çalışması bulunuyor. Vodafone Düşler Akademisi, bu zamana kadar 620 mezun verdi.

''Düşler Akademisi'' Projesi'nin ulusal düzeyde ses getiren en önemli meyveleri arasında yer alan müzik grubu Social Inclusion Band (SIB) ise, sanatın evrensel, engel tanımayan gücünü kendine temel alan uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi olarak dikkat çekti.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden toplumsal duyarlılığa sahip sanatçıları bir araya getirerek değişim yaratmayı hedefleyen Social Inclusion Band, sanatın gücü ile birlikte engel tanımaksızın tüm bireyleri hayata dahil etmeyi amaçlıyor. Bugüne kadar yerli yabancı pek çok sanatçıyı engelli gençlerle bir araya getiren Social Inclusion Band, farklılıklar arasında köprü kuran yapısıyla toplumsal değişimi destekliyor.

Tiyatro grubu Düşler Kumpanyası ise sanatı, hayatının bir parçası haline getirmek ve birer sanatçı olmak isteyen fiziksel ve sosyal dezavantajlı gençler için alternatif bir sahne yaratmak amacıyla kuruldu.

Düşler Kumpanyası'nda Düşler Akademisi drama ve dans atölyelerinde eğitim gören 14 genç yer alıyor. Dezavantajlı gençlerin, eğitim aldıkları takdirde sahne sanatlarında da ne kadar başarılı olabileceğini gösteren ''Düşler Kumpanyası''nın ilk oyunu ''Bir Aşk Hikâyesi'' Beşiktaş Belediyesi MKM salonunda sergilendi. ''Düşler Kumpanyası' yeni oyunları ile sahne almaya devam edecek.(


Adres : Barabros Mah. Fesleğen Sok. No. 10 Batı Ataşehir - İstanbul

Tel. 0216 688 74 59 - 688 31 53


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER