Battal İlgezdi: “Ataşehir için 21 farklı proje hazırladık”

CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi, "Altı üstü belediye başkan seçimi, bu kin ve öfke niye?" diye sordu.

Battal İlgezdi: “Ataşehir için 21 farklı proje hazırladık”
 Battal İlgezdi: “Ataşehir için 21 farklı proje hazırladık” 

CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi, "Altı üstü belediye başkan seçimi, bu kin ve öfke niye?" diye sordu. 

CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi, seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı. Ataşehir'e 21 farklı proje hazırladığını anlatan Battal İlgezdi, "Zaten belediye başkanı olarak kültür merkezi yapıyorsun, park yapıyorsun, yol yapıyorsun ama toplumun bu kadar gerildiği bir ortamda mutlaka kardeşliğe ve sevgiye ihtiyaç çok fazla.. Bu sebeple benim Ataşehir'deki en büyük projem 'Kardeşlik ve sevgi' projesi olacak. Çünkü siyasetçiler bu ortamı çok geriyor. Ayrıca normal bir seçim, bir belediye başkanı seçilecek, bunu bu kadar germeye ne lüzum var! Toplum çok gerildi, bunu biraz aşağı çekmekte fayda var" dedi. Ataşehir'de kendisine oy vermeyen insanların bile kendisini çok sevdiğini vurgulayan Battal İlgezdi, "Kardeşlik projesi diyorum ya, işte burada insanlar birbirini seviyor. Beni en çok Ataşehir'in yoksul semtleri seviyor. Bana oy vermese de ben onların parklarını yaptım, yollarını yaptım, bu kentte yaşadıklarını hissettirdim. Oy versinler vermesinler, biz birbirimizi seviyoruz ve sevmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Ataşehir'in dışardan görüldüğü gibi çağdaş ve refah seviyesinin yüksek olmadığına dikkat çeken İlgezdi şu ifadeleri kullandı: "Ataşehir'in ön yüzüne bakıyor herkes, zannediyorlar ki, Ataşehir çağdaş, refah seviyesi çok yüksek, yaşam standartları çok güzel olan bir yer ama tam tersi. Ataşehir'in yüzde 70'i 1980'lerde yapılan gecekondulardan oluşuyor. Hala 17 mahallenin 13'ünde imar yok ve nüfus yoğunluğunun en yoğun olduğu yerler burası. Mesela bir mahallemiz var 87 bin nüfusu var, Türkiye'nin en büyük mahallesi, en çok seçmenin olduğu yer. Yine Ferhatpaşa diye bir mahallemiz var, orada bir evde 20 kişi yaşıyor, denizi görmeyen kadınlar var. Hayatında Ataşehir merkezine gelip çay kahve içmemiş kadınlar var. Burası tam bir Türkiye mozaiği.

"“HERKESİN YAŞAM BİÇİMİNE SAYGI DUYDUK

Ataşehir'de kadınlara ve gençlere yönelik çalışmalar yaptığını belirten CHP Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi, sanat merkezi ve her alanda eğitim kursları açtıklarını anlattı. Özellikle daha önce hiç tiyatroya gitmemiş kadınları tiyatro ve sinemaya götürdüklerini dile getiren İlgezdi, "İddia ediyorum, sanat ve eğitim alanında insanlara hizmet götüren en iyi belediyeyiz. 100 tane sertifika verdik. Bir mahallemiz var orada üniversite hazırlık kursları verdik. 400 öğrencimizin 367 tanesi üniversiteyi kazandı" ifadelerini kullandı. Ataşehir'de bazı mahallelerde ailelerin kız çocuklarını üniversiteye göndermediklerini de anlatan Battal İlgezdi, ailelerle tek tek görüşerek onları ikna ettiğini ve kızları üniversiteye gönderdiklerini kaydetti. Bu öğrencilere özel ücretsiz kurs verdiklerini ifade eden İlgezdi, "Ataşehir baktığınız gibi çağdaş bir kent değil, bunu niye söylüyorum. Biz kimseyi dışlamadık, yaşam biçimlerine saygı gösterdik. Şundandır, bundandır demedik! Herkese eşit mesafede yaklaştık, zaten olması gereken bu. Aday olana kadar ben bir siyasi partinin başkan adayıyım ama başkan olduktan sonra, kendim belediye başkanıyım. Öyle baktık ve bakmaya devam edeceğiz" dedi.

Ataşehir'e 10 yılda bir milyon metrekare park yaptıklarını vurgulayan Battal İlgezdi, önümüzdeki 5 yıl içinde bir milyon metrekare daha yeşil alan yapacaklarını kaydetti. Ataşehir'e Mutfak Sanatları Merkezi kuracaklarını da duyuran Battal İlgezdi, "Bu proje ile bin kadına istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Burada kadınların yaptığı ürünler satılacak. Bu merkezde hem kafeler restoranlar olacak. Yine kadınların ürünleriyle yapılan ürünler bu kafe restoranlarda satılacak. 4 bin 666 metrekarelik alana sahip olacak Ataşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezimizdeki yemek kursları ile gıda sektörüne nitelikli personeller yetiştireceğiz. Bu merkezde kuracağımız kadın kooperatifi ile de hem ilçemizdeki kadınların istihdamını sağlayacak, hem de hijyenik ortamda üretilen ürünlerin satışından elde edilecek gelirle Ataşehirli çocuklarımızın eğitiminde katkıda bulunacağız." dedi. 


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109