Başkan Bora Yörükoğlu; “Hedefimiz İYİ Parti’yi iktidara taşımak”

Ataşehir İYİ Parti ilçe başkanlığı düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek ülkeninve Ataşehr’in gündemini değerlendirdi.

Başkan Bora Yörükoğlu; “Hedefimiz İYİ Parti’yi iktidara taşımak”

Başkan Bora Yörükoğlu; “Hedefimiz İYİ Parti’yi iktidara taşımak”

Ataşehir İYİ Parti ilçe başkanlığı düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek ülkeninve Ataşehr’in gündemini değerlendirdi.

Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, katılan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak, ülkenin ve Ataşehir’in sorunlarına değindi. Başkan Yörükoğlu; en önemli sorun olarak ekonomi, madde bağımlılığı olarak önümüze çıkıyor diyerek her an seçim olacakmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz dedi. Gerçekleşen basın buluşmasına; İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu' nun yanı sıra Kurumsal İlişkiler Başkanı Yeşim Aki, Kadın Kolları Başkanı Ayfer Boztepe, Siyasi İşler Başkanı Selçuk Yüce, Basın ve Halkla İlişkileri Başkanı Hüzün Yücel, Spor Komisyonu Başkanı Burhan Yılmaz, Gençlik Politikaları Başkanı Yusuf Uzun eşlik etti.

“İKİ YAKA İSTANBUL PROJEMİZ KAPSAMINDA 17 MAHALLENİN SAKİNLERİ İLE BULUŞTUK”

İYİ parti Ataşehir teşkilatında görev alan kişilerin kendilerini takdim etmesinden sonra çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bora Yörükoğlu; “İlçede seçim süreci atlattık. Yeni yönetim ve divanımız ile çalışmaya başladık. Siz yerel basın mensuplarımız ile istişarelerde bulunmak istedik. İl ve ilçe olağan kongre sürecimizi tamamladık. Yönetim kurulumuzla birlikte çalışmalarımıza hız verdik. İki Yaka İstanbul projemiz kapsamında 17 mahallemizde, mahalle sakinleri ile buluştuk. Kadın politikaları  kadınlarımızla, gençlik politikalarımız ise gençlerin, STK çalışma grubumuzda STK ziyaretleri yaptık. 17 Mahalle'de her mahallede 10 kişilik mahalle başkanlıkları oluşturduk. Seçim ile ilgili gündeme gelen sandık güvenliği konusunda çalışmalarımız var. Sandıklarda İYİ Parti olarak yer alacak kadromuzu oluşturuyoruz ve kısa zamanda çalışmaları tamamlayacağız. Ciddi üye çalışmalarımız  var. Üyelik karavanımız farklı mahallelerde üye tanıtım ve çalışmalarına devam ediyor. İnsanlarımıza buluşup, parti politikalarımız anlatıyor ve üye olmak isteyen vatandaşlarımızı üye yapıyoruz. 17 mahallede en çok ekonomi, hayat pahalılığı, kira artışları, eğitim harcamaları en çok şikâyet konusu. Esnafımız ve vatandaşımız seçimlere odaklanmış durumda. Bizlerde elimizden gelen çalışmayı sürdürüyoruz. İlçe seçimlerinin ardından il seçimlerini tamamladık. Önceki dönem il başkanımız genel merkezde genel başkan başdanışmanı oldu. İl başkanımız ise Coşkun Yıldırım oldu. Genel merkez düzeyinde seçim sürecimiz ve tanıtımlarımız devam ediyor. Ataşehir, İstanbul ve Türkiye de seçimi atlatacağız” diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bora Yörükoğlu, konuşmasına şu başlıklar altında devam etti.

“SEÇİM SÜRECİNDE SANDIK GÜVENLİĞİ KONUSUNDA 6’LI MASANIN ORTAK ÇALIŞMASI VAR”

Bora Yörükoğlu, ekonomi dışında belirli mahallelerimizde imar, tapu sorunu, uyuşturucu madde kullanımı gibi sorunlar ön plana çıkıyor diyerek yapılacak seçimle ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Seçim sürecinde sandık güvenliği konusunda 6’lı masanın ortak çalışması var. Sistem kurulması, verilerin girilmesi ve karşılaştırılması sağlanacak. Okul ve sandık güvenliği konusunda ciddi bir çalışma var. Islak imza tutanakları son derece önemli. İBB seçiminde ittifaklar olarak oluşturduğumuz sistem ile seçim sürecini başarıyla tamamladık. Seçimde biz üstümüze sonuna kadar düşeni yapacağız. Sandıktan çıkan sonucu, doğru bir şekilde işleyeceğiz. Z kuşağının oy kullanmasına yönelik 6’lı masa ve parti olarak çalışmamız var. Z kuşağının oy kullanabilmesi için ulaşım, bilgilendirme olacak. 6’lı masa anlaşılan konularda hem fikiriz, olmayanlar için mevcut durumlarının korunmasına karar verdik ”dedi.

“İBB MECLİSİNDE SÜREÇ HIZLI YÜRÜMÜYOR”

Bora Yörükoğlu, Ataşehir ‘in trafik sorunu ile ilgili soruyu da : “ Ataşehir ’de trafik sorunu da önemli sorunlar arasında yer alıyor. Bu konuyu İBB’de Grup Başkan Vekilliğimiz dile getiriyor ancak hepinizin bildiği gibi İBB Meclisinde çoğunluk iktidar partisinde olduğu için süreç çok hızlı yürümüyor” şeklinde ifade etti.

“6’LI MASA ATAŞEHİR BİLEŞENLERİ İLE YERELDE UYUMLU ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Mahalle çalışmaları ve yapılan anketleri de değerlendiren Yörükoğlu; “Kamuoyu anketleri ile fikirlerini açıklama konusunda insanlar tedirgin ve geri duruyorlar. Anketlerin bile ciddi sapmalar olabilir. Ataşehir’de İYİ Parti’nin oyunu İstanbul ve Türkiye genelinde ortalama olarak arttırmak için çalışıyoruz. Seçmen kütüklerini tarıyoruz. Mahalle bazında nüfus kıyaslamasını yapıyoruz. Anormal farklılıkları tespit etmeye çalışıyoruz. 6 Parti'nin ortaklaşa yürüteceği çalışmalar bir sorun olacağını sanmadığını söyleyen Yörükoğlu; Ocak - Şubat ayında çalışmalarımız daha yoğunlaşacak. Hedefimiz İYİ partiyi iktidara taşımak. Olumsuz algılara karşı bertaraf edecek kadar farkla kazanabilmek önemli önceliğimiz. Sıkıntılar yaşasak ta, farklı seçimi kazanmak istiyoruz. 6’lı masa Ataşehir bileşenleri ile yerelde uyumlu çalışmalarımız var. Şu ana kadar 2500 - 3000 hane, 1000’in üzerinde esnaf, 50 üzeri STK ziyareti gerçekleştirdik. Üye sayımız 5500. Şu anda üye çalışmalarımız mahallelerin farklı yerlerinde devam ediyor” diyerek konuşmasını tamamladı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER