Barbaros Kapalı Pazarı can çekişiyor

Barbaros Kapalı Pazar alanı, giderek azalan müşteri potansiyeliyle beklenen ilgiyi göremiyor. Pazarcı esnafı yetkililere seslenerek, biran önce çözüm bulunmasını istiyor.

Barbaros Kapalı Pazarı can çekişiyor
Barbaros Kapalı Pazarı can çekişiyor


Barbaros Kapalı Pazar alanı, giderek azalan müşteri potansiyeliyle beklenen ilgiyi göremiyor. Pazarcı esnafı yetkililere seslenerek, biran önce çözüm bulunmasını istiyor.


Barbaros Kapalı Pazar esnafı tezgâh açamıyor açsa bile iş yapamıyor!

Büyük umutlarla açılan Barbaros Kapalı Pazar alanında, her hafta müşteri sayısında azalma olması nedeniyle işlerinin iyi olmadığını dile getiren esnaf, böyle giderse açılan tezgâh kalmayacağını dile getirdi.


 
Açılışta bölgeye faydalı bir Kapalı Pazar olacağını söyleyen yetkililer, gün geçtikçe azalan müşteri ve siftahsız kapatan Pazarcı esnafının durumundan herkesin bihaber olduğunu söylüyor.

 
Haftada iki gün kurulan Kapalı Pazarda her Cuma günü giyim, aksesuar, ev tekstili ürünleri, her Cumartesi günü ise meyve, sebze ve gıda ürünlerinin satışı yapılıyor. Pazar Esnafı iş yapamaz duruma geldiklerini, her hafta açılmayan tezgâh sayılarında artış olduğunu, böyle devam ederse burada esnafın kalmayacağını vurgulayan Pazarcı Esnafı yetkililerden soruna çözüm bulmaları yönünde destek istiyorlar.




Barbaros Kapalı Pazarına aracı ile alışverişe gelenden para alınıyor

Kapalı Pazar alanın yanında müşteriler için kullanıma açılan otopark da “Ataşehir Belediyesi Otopark” tabelası ismi altında özel bir şirkete kiraya verildiğinden paralı girişin olması da müşterinin tepkisine neden olduğunu söyleyen esnaf, bu durum müşterinin bir daha buraya gelmemesi için bir neden olduğunu söylediler.


Büyük umutlarla bu pazara geldiklerini söyleyen esnaf, yetkililerden bekledikleri ilgiyi göremediklerini, mahallelerden servislerin kaldırılmadığı ve yeterince duyurunun yapılmadığı içinde Ataşehir Belediyesine sitem ettiler. 

“ESNAFIN BELLİ GİDERİ VE ÖDEMESİ VAR”

 
Siftah yapamadığı için erkenden tezgâhını toplamaya çalışan Pazar Esnafından Serhan Yaman gazetemize şu açıklamayı yaptı:  “Bir şeyler yaparız diye açtık ama maalesef genel bir durgunluk olmasına rağmen burası tamamen durgun gördüğünüz gibi. Esnafın belli gideri ve ödemesi var. Bu saatte kalabalık olması gerekirken şu an kimsenin olmadığına sizde şahit oluyorsunuz.  Mali sıkıntılar, genel sıkıntılar İnsanların pazara gelmesini etkileyen faktörlerdir” dedi. 

“BELEDİYENİN İNSANLARI PAZARA TEŞVİK EDECEK EYLEMLERİ YOK”


Ataşehir Belediyesinin bu durgunluğun oluşmasında büyük sorumluluğunun olduğunu söyleyen Yaman; “İnsanları Pazara teşvik edecek bir eylemleri yok. En azından mahallelerden buraya servis kaldır. Reklam yap. İnsanları pazara teşvik edecek duyurular yap. Fiyatlarımız mağazalarla yarı yarıya. Bu konuda bizi yalnız bıraktılar. Her şey esnaftan beklenilmez” diyerek sitemlerini dile getirdi.


“PAZARA, PAZARCILARA DEĞER VERİN”

 
Yaman son olarak şunları söyledi: “Seçim zamanı nasıl ki her tarafa afiş asarak, anons yaparak tanıtımını yapıyorlarsa, bu Pazar yerini de o şekilde tanıtımını yaparak kalkındırabilirler. Buradan Ataşehir Belediyesine şunu söylemek istiyorum.  Pazar’a biraz değer verin. İnsanları teşvik edin. Duyuru yapın, anons edin, afiş asın. Sizi o makama bu insanlar getirdi.  Bu esnafa yazık. Ay sonu geldi hepsinin açığı var.  Açtığımız tezgâhın masrafını bile çıkaramıyoruz. Bizlere de yazık.”

Pazarcı Esnafının birçoğu da pazarın gününden şikâyetçi.  Cuma günü yakın ilçelerde dört tane giyim pazarı kurulduğunu belirten esnaf, giyim pazarının Pazar günü olmasını istiyor. Pazar etrafındaki sitelerde oturan ve çoğunluğu çalışan kesim olduğu için pazara gelemediklerini dile getiren esnaf, Cuma yerine pazarın Pazar günü açılmasını istiyor.


Cuma ve Cumartesi günleri kurulan Barbaros kapalı Pazar alanında tezgâh açmayan ve zamanından önce siftah yapamadığı için tezgâhını toplayarak giden esnafın durumunu ciddiye almak gerekir. Böyle giderse tezgâh açamayanların sayısının önemsenecek derecede olacağını gördüğümüz manzaradan kendini gösteriyordu.

 
Esnafın isteği olan servis, duyuru ve reklam işinin bir an evvel hayata geçirilmesi ve Belediye isminin altında paralı olarak iş yapan otoparkın müşterilerin hizmetine ücretsiz olarak hizmet vermesi Pazara ilgiyi arttırır.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER