Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Yenilendi

Yenilenen Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nin açılış töreni, ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Yenilendi
 Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Yenilendi

Yenilenen Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nin açılış töreni, ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim-öğretim faaliyetlerine 2005 yılında Aydın Doğan İlköğretim Okulu olarak başlayan ve 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında Aydın Doğan Vakfı tarafından yenilenerek yeni ismini alan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nin resmi açılışı, 5 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Aydın Doğan Vakfı'ndan sanata ve eğitime bir destek daha

Açılış töreni Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız ve sanat dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurulduğu 1996 yılından bu yana toplumun eğitim ve kültür düzeyini iyileştirecek projelerle adını duyuran Aydın Doğan Vakfı, sanat ve eğitime anlamlı bir destek niteliği taşıyan önemli bir yatırıma daha imza attı. Eğitim-öğretim faaliyetlerine 2005 yılında Aydın Doğan İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlayan ve 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında Aydın Doğan Vakfı tarafından yenilenerek yeni ismini alan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi eğitime başladı. Renovasyon çalışmaları, ünlü mimar Nevzat Sayın tarafından yürütülen okulun resmi açılış töreni 5 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirildi.


İstanbul Ataşehir'de bulunan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nin resmi açılışı nedeniyle düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican katılarak açılış konuşmalarını yaptı.

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "Sanat niye önemli? Çünkü aslında özgür düşüncenin topluma yerleşmesi sanatla mümkün oluyor. Sadece özgür düşüncenin olduğu toplumlar gelişebilir, ileriye gidebilir. Biz de bu doğrultuda bir sanat lisesine destek olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Okulumuzun öğrencilerine baktığımda, pırıl pırıl bireyler görüyorum. İnanıyorum ki; onlar sanata katkıları ile toplumu şekillendirecekler. Biz de onlara bu yolda destek olmak için yanlarında olmaya devam edeceğiz. Yaratan, hayal kurabilen, umut veren nesillerin önünü açmak için çalışmaktan mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı ve Aydın Doğan Yalçındağ'ın da yer aldığı açılış töreninde, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Doğan Holding yetkilileri, Hürriyet'ten Ertuğrul Özkök ve Doğan Hızlan gibi üst düzey isimlerle; Türkiye'nin değerli sanatçılarından 40'a yakın eseri olan Türk musikisi sanatçısı Gönül Paçacı, ünlü ressam Günseli Kato, Türk Halk Müziği derleyicisi ve akademisyen Yücel Paşmakçı, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi kurucusu ve bugüne kadar bir çok üniversitenin güzel sanatlar fakültesi dekanlığını üstlenmiş olan, ressam ve grafik sanatçısı Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, ünlü ressamlar Dilek Demirci ve Artin Demirci, duayen heykeltıraş Bihrat Mavitan, Türk Hallk Müziği sanatçısı Zafer Gündoğdu, ünlü ressam ve akademisyen Hüsamettin Koçan, ünlü modernist heykeltıraş Seyhun Topuz ve uluslararası üne sahip piyanist kardeşler Güher ve Süher Pekinel de yer aldı.





Aydın Doğan Vakfı'ndan geleceğin yaratıcı bireylerine destek

Aydın Doğan Vakfı ile İstanbul Valiliği arasında yapılan protokol doğrultusunda 2015 - 2016 eğitim-öğretim yılında yeni adını alan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi, Proje Okulu statüsünde eğitim-öğretim veriyor. Daha önceki yıllarda ilköğretim okulu olarak eğitim öğretim hayatına başlayan okul, Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri'nin armağan ettiği renovasyon projesi ile yenilenerek hizmet vermeye devam ediyor.

Bünyesinde Görsel Sanatlar ve Müzik alanları bulunan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi ilk mezunlarını 2015 yılında verdi. Müzik alanında Piyano eğitimi zorunlu ders olan okulda her öğrenci bunun yanında keman, viyola, viyolonsel (çello), bağlama, ud, kanun, gitar, konturbas, klarnet ve flüt enstrümanlarından birini de seçmeli ders olarak alıyor.

Görsel Sanatlar alanında ise öğrencilere Desen Çalışmaları dersinin yanında iki boyutlu ve üç boyutlu sanat atölyesi, heykel atölyesi ve grafik atölyesi çalışmalarına yönelik eğitim veriliyor.
AB ve kardeş okul projeleri uygulayan okul, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Aydın Doğan Vakfı iş birliğiyle ulusal ve uluslararası alanda birçok projeyi yürütecek.

ATAŞEHİR OKULLARI ADRES VE TELEFONLARI


Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER