ATAŞEHİR’İN GURURU GENÇLER

Ataşehir Belediyesi 3. Klasik Müzik Festivali Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’nın konseri ile sona erdi.

ATAŞEHİR’İN GURURU GENÇLER
ATAŞEHİR’İN GURURU GENÇLER


Ataşehir Belediyesi 3. Klasik Müzik Festivali Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’nın konseri ile sona erdi. Şef Baran Aytaç yönetimindeki orkestra, göstermiş olduğu performans ile büyük beğeni topladı.


Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası, Ataşehir Belediyesi’nin “Sanat Eği­timini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında müzik eğitimi alan çocukların ve gençlerin, aldıkları eğitimi performansa dönüş­türme ve müzikal olarak kendini ifade edebilmesi amacı ile oluştu­ruldu. Enstrüman eğitiminde fark edilir derecede başarı gösteren öğrencilerin yer aldığı orkestra, çeşitli okullarda ve kurslarda müzik eğitimi almış yetenekli öğrencileri sınavla bünyesine katarak, hem müzikal niteliğini hem de genç müzisyen sayısını arttırıyor.

Orkestra, repertuvarında gelenekselden dünya halklarının müzik­lerine, klasikten popüler müziklere varıncaya kadar çeşitli müzik türlerini barındırıyor. Gençlik orkestrası öncelikle Ataşehir ve ilçe dışındaki okullarda, kamusal alanlarda, önemli gün ve etkinliklerde kültürel ve sanatsal ihtiyaçları karşılamayı, müziğe yeteneği olan çocuk ve gençlere kendilerini ifade edebilecek alanlar ve imkânlar sunmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra “halkın kültür sanat hakkının karşılanması kamusal bir zorunluluktur” düşüncesinden hareket­le çocukların ve gençlerin estetik beğeni ve becerisini geliştirmeyi amaçlıyor. 

Konser sonunda Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal tarafından Sanat Eğitimleri Koordinatörü Umut Kahraman, Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası Şefi Baran Aytaç, konserin solistleri Yasemin Keskin ve Damla Nur Bulan’a çiçek takdim edildi. Özkal, konser sonunda yaptığı konuşmada festivallerin tüm hızıyla devam edeceğinin ve Ataşehirlileri önümüzdeki aylarda birbirinden güzel programların beklediğinin müjdesini verdi.

Konser sonrası Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası üyeleri Damla Nur Bulan, Zeynep Kadakal, Melis Çıtır, Hüma Coşkun ve Müge Özcan ile müziğin hayatlarındaki yerini anlattılar.

Damla Nur Bulan (16)
6 yıl boyunca piyano dersleri aldım. Piyano öğretmenimi flüt çalarken görünce çok etkilendim. 6 yılın sonunda böylece flüt çalmaya başladım. Bu kararımı ailem de öğretmenim de destekledi.
Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyorum. Müzik hayata farklı bakmamı sağladı, sabrı ve disiplini öğretti.

Zeynep Kadakal (14)
Emlak Konut Ortaokulu 8. sınıf öğrencisiyim. 5 yıldan beri keman çalıyorum. Ankara’da yaşadığımız günlerde annemin teşvikiyle başladım. 4 yıldır Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’ndayım. Bu Orkestrasının bir üyesi olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Keman çalarken sanki farklı bir boyuta geçiyorum. Okulda benim gibi enstrüman çalan arkadaşlarımızla bazen küçük konserler de veriyoruz.

Melis Çıtır (13)
Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisiyim. İlk kez televizyonda izlediğim klasik müzik konserindeki kemanın sesi beni çok etkilemişti. Kemana tutkum o günlerde başladı. 3 yıldır keman çalıyorum. Günde 1 saat kadar çalışıyorum. Keman çaldıktan sonra bütün günüm çok güzel geçiyor. İleride hangi mesleği yaparsam yapayım hayatımda hep keman ve müzik olacak.

Hüma Coşkun (15)
Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi 2. Sınıf öğrencisiyim.
Konservatuvar hazırlanırken -gitar ve piyano çalıyordum- hocamın yönlendirmesiyle obua çalmaya başladım. Obuanın sesi, doğanın sesi gibi… Obua çalmak büyük mutluluk. Abim de elektronik gitar, piyano çalışıyor. Bazen aile içinde küçük konserler veriyoruz. 2 yıldır Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’ndayım. Müzik her zaman hayatımda olacak.

Müge Özcan (13)
TEB Ataşehir Ortaokulu 7. sınıfında okuyorum. 6 yaşımda ATAMEM’deki temel müzik eğitimi derslerine katıldım. 7 yaşımda da keman çalmaya başladım. Müzik beni daha da çok mutlu yaptı. Hayata pozitif bakmayı öğretti. Müzikten asla vazgeçmeyeceğim. İnsanlar ne iş yaparlarsa yapsınlar mutlaka bir enstrüman çalsınlar

 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER