Ataşehir'de ‘Sporda Saldırganlık ve Şiddet‘ konuşuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen 2012 Avrupa Spor Başkenti’ İstanbul’da Spor Ahlakı ve Kültürü Konferansları dizisinin ikincisi Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleştirilirdi.

Ataşehir'de ‘Sporda Saldırganlık ve Şiddet‘ konuşuldu

    Recep KENAN / Ataşehirweb
    Ataşehir'de ‘Sporda Saldırganlık ve Şiddet ‘konuşuldu.
   2012 Avrupa Spor Başkenti'nde Spor Ahlakı ve Kültürü Konferansları dizisine Ataşehir’de devam edildi.

    2012 Avrupa Spor Başkenti’ İstanbul’da Spor Ahlakı ve Kültürü Konferansları dizisinin ikincisi Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleştirilirdi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen konferanslarının ikincisi ‘Sporda Saldırganlık ve Şiddet’ başlığı altında düzenlendi.
 
    İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Attilla Erdemli’nin sunumuyla gerçekleştirilen konferansa konuk olarak; eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu ‘Asrın Güreşçisi’ Hamza Yerlikaya ile Spor Yazarı Atilla Gökçe katıldı.
 
    Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı’nın açılış konuşması ile başladı.

     İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Avcı, “Sahadan, sporun içinden gelen ve küfürlerden nasibini almış bir eski hakem olan yöneticiyim. Sporda şiddeti en yakından bilenlerdenim. Müsabakaları savaş gibi görüyoruz. Bu konferanslarda sporda şiddet, spor ahlakı ve kültürünün işlenmesini sağlayan bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

     Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Ayçiçek ise “Kuralı belli olmayan oyun spor değildir. Sporda şiddet en son aşamada. Spor kültürü ve ahlakı konusunda öğrencileri bilgilendirmek için bu konferanslar düzenlendi” şeklinde konuştu.
    
     Ataşehir İlçe Müdürü Halil ATASOY “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen konferanslarının ikincisinin ‘Sporda Saldırganlık ve Şiddet’ başlığı altında Ataşehir’de düzenlenmesi güzel bir uygulama. Bu konferansın okul yöneticileri, beden eğitimi öğretmenleri, spor hocaları ve öğrenciler için yararlı olacağını umuyorum. Düzenleyenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

      Profesör Dr. Atilla Erdemli yönetimindeki konferansa; gazeteci – yazar Atilla Gökçe ile ‘Asrın güreşçisi’ lakaplı, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu, Ak Parti Sivas Mv. Hamza Yerlikaya katıldı.

      Profesör Dr. Atilla Erdemli, “Beden eğitimi dersindeki antrenman sonrası terli terli öğretmeninden sonra derse girdim. Hocamın ‘nerden geliyorsun’ sorusuna atletizim antrenmanından geliyorum dedim. Hala sıpa gibi koşmaya devam mı ediyorsun? Sen adam olmazsın dedi. Belki adam olamadım ama üniversiteye öğretim üyesi olduğum” dedi.

     Spor kuralı önceden belli bir oyundur. Kural yoksa spor yoktur. Spor insanı farklı ve ham bedenen hem de ahlaken güçlü kılar” dedi.
    
    Gazeteci – yazar Atilla Gökçe spor ahlakı ile ilgili verdiği örnekte; Ünlü golfçü Greg Norman bir turnuvada hatalı karar ile gelen birincilik ve para ödülü olan 2 milyon dolar ödülü geri çevirerek ahlaklı sporcu örneği olmuştur dedi.

     Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi, Ak Parti Sivas Mv. Hamza Yerlikaya ise kendi spor yaşamından verdiği örnekte, karşılaşmada hatalı hakem kararı ile yenik sayılıp, altın madalya hakkının yendiğini, buna itiraz ettiklerini, altın madalyanın geçtiği Macar güreşçinin kendisine gelerek 'karar ne olursa olsun altın madalya senin hakkın’ deyip kendisine verdiğini anlattı. Daha sonra kurulun kararı düzeltip kendisini birinci ilan etiğini söyledi.
   Sporda döner bıçağı sallayıp mermi atmanın anlaşılır olmadığını söyleyen YERLİKAYA, hangi kanunu yaparsanız yapın sonunda insan unsuru etkili oluyor diye sözlerini tamamladı.
      Kaynak: Ataşehirweb
   


Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2012, 21:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER