Ataşehir’de kadın siyasetçiler, kadına şiddeti ve sorunlarını ele aldı

Ataşehir’de Gündem Gazetesi kadın odaklı, kadın cinayetleri ve şiddetin ele alındığı siyaset üstü bir toplantı düzenledi.

Ataşehir’de kadın siyasetçiler, kadına şiddeti ve sorunlarını ele aldı

Ataşehir’de kadın siyasetçiler, kadına şiddeti ve sorunlarını ele aldı
Ataşehir’de Gündem Gazetesi kadın odaklı, kadın cinayetleri ve şiddetin ele alındığı siyaset üstü bir toplantı düzenledi.
Ataşehir’de Gündem Gazetesi’nin düzenlediği siyaset üstü buluşmada,  kadın odaklı iyileştirici projelerin hayata geçirilmesi, kadınların sosyal hayatta ve evlerinde yaşadıkları sorunlar, kadın cinayetleri, siyasette kadının yeri ve neler yapılmalı konuları ele alındı.
 
Toplantıya ilçenin siyasi parti kadın temsilcileri, kadın meclis üyeleri ve kadın muhtarları katılım göstererek “Bir şeyler yapmalı” dedi. Öte yandan Avukat Ceren Gülşah Buldu da toplantıda Anayasa'nın kadına tanıdığı haklara değinerek kadın siyasetçilere bilgi paylaşımında bulundu. 
 
Son yıllarda kadına yönelik şiddetin tırmanışa geçtiği ülkede kadın cinayetlerinin son olarak Ataşehir’de yaşanan ve tanımadığı kişi Can Göktuğ Boz tarafından vahşice katledilen Mimar Başak Cengiz’in Karanfil Sokak’ta öldürülmesinin ardından ilçenin basın organı olarak oluşum içine giren Ataşehir’de Gündem ekibi tüm kadın parti temsilcileriyle bir araya gelerek ne yapılabileceğini mercek altına aldı.

Toplantıya; Saadet Partisi Ataşehir İlçe Kadın Kolu Başkanı Hacer Bekiroğlu, Yeni Refah Partisi’nden Fazilet Orman ve Zehra Sarı, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolu Başkanı Seval Düzenli, İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolu Başkanı Şenay Öztürk ve Seda Kemerci, Gelecek Partisi Ataşehir İlçe Kadın Kolu Başkanı Songül Karakayar, DEVA Partisi Ataşehir İlçe Kadın Kolu Başkanı Zerrin Demirci, İnönü Mahalle Muhtarı Songül Ercan Tulunay, İçerenköy Mahalle Muhtarı Sırma Doğru, Küçükbakkalköy Mahalle Muhtarı Birgül Çilesiz Korkmaz, Barbaros Mahalle Muhtarı Keziban Üreyil katılım gösterdi. Kadın siyasetçilerle kadına uygulanan şiddete karşı yapılacak önleyici, caydırıcı ve önlem nitelikli hareketlerin konuşulduğu toplantıda tüm siyasetçilerin “kadın” konusunda ortak paydada buluşması örnek oldu. 
 
Siyasi parti temsilcilerinden önce açılış konuşmasını yapan Gazeteci Eylem Buldu Başak, Cengiz'in öldürülmesinin ardından gazete olarak bu oluşuma karar verdiklerini belirtti. Buldu'nun ardından Gazeteci Himmet Kaya da ilçede olası şiddet sorunları için kadın temsilcilere çok şey düştüğünü belirttiği konuşmasında kadınların artık bir parti temsilci olduklarında o partinin herhangi bir kolu olmaması gerektiğine vurgu yaptı.
 
Daha sonra sırasıyla söz alan siyasi parti kadın temsilcileriyle Ataşehir’in kadın muhtarları, kadına şiddete karşı birlikte mücadele etmesinin önemini vurguladılar. Katılımcı kadınlar, kadına karşı işlenen şiddete karşı yasal önlemlerin alınmasını ve temsil noktasında kotaların kaldırılmasını istediler.  Artık sokakta, toplu ulaşımda ve her alanda kendimizi güvende hissedebileceğimiz kararların alınmasını, toplum yaşamında ayırımın kalkmasını, güvenli ortamların yaratılması için adımların atılması gelecekleri için önemli bir konu olduğunun altını bir kez daha çizdiler.

Toplantıyı önemsediklerini belirten kadın temsilciler, bu konunun siyaset üstü olarak ele alınmasını, pozitif ayrıcalığın ortadan kalkması için birlikte mücadele etmenin geleceği oluşturacak önemli adımlar olacağını ve bu toplantıların devam etmesi konusunda da fikir birliğine vardılar.

Toplantıya katılan gazetecilerin de, gündemle ilgili görüşlerini paylaşarak kadınların kendi gelecekleri için hukuk içinde verecekleri mücadelelerine destek vereceklerini söylediler.


 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER