Ataşehir'de Hijyen Sertifikaları sahiplerine verildi

Ataşehir'de Hijyen Sertifikaları sahiplerine verildi

Ataşehir'de Hijyen Sertifikaları sahiplerine verildi
Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri, Veteriner İşleri ve Zabıta müdürlüklerine bağlı ekipler ilçe genelinde yaptıkları denetimlere devam ederken, gıda sağlığı konusunda eğitim alan personel ve işyerlerine de sertifika verildi. Ataşehir Belediyesi tarafından gıda sektöründe faaliyet gösteren işyeri personellerine düzenlenen “Bireysel Hijyen ve Gıda Güvenliği” konulu eğitim seminerine katılanlar düzenlenen törenlerde sertifikalarını Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den aldılar. Eğitim seminerine ilçede bulunan bin 650 işyerinden toplam 2 bin 350 personel katıldı. Tüm personeliyle katılım gösteren 350 işyerine de Ataşehir Gıda Hijyeni Dostu Sertifikası verildi.

Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan ve Hüseyin Hışman ile Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi, Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnış’ın katıldığı sertifika töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Gıdada temizlik hayatımızdaki en önemli konuların başında gelmektedir. Yapılan bir araştırma hastalıkların %72’sinin sağlıksız gıdalardan kaynaklandığını göstermektedir. Bu sebeple gıda sektöründeki işyerlerimize çok daha dikkat etmeli, hijyene mutlaka en üst seviyede özen göstermeliyiz. Kişisel sağlığımız sağlıklı gıdalardan geçiyor” dedi. Konuşma sonrası Başkan Battal İlgezdi tarafından gıda hijyeni sertifikaları sahiplerine verildi.

Sertifika töreni esnasında, halk sağlığına göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye de ilçede bulunan bir alışveriş merkezi tarafından plaket verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER