ATAŞEHİR’DE HAYALLER GERÇEKLEŞİYOR

Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali’nde, Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu “Terminal” adlı oyun ile seyirci karşısına çıktı.

ATAŞEHİR’DE HAYALLER GERÇEKLEŞİYOR
 ATAŞEHİR’DE HAYALLER GERÇEKLEŞİYOR
 
Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali’nde, Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu “Terminal” adlı oyun ile seyirci karşısına çıktı.
MSKM’de seyirciyle buluşan Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları yaklaşık 6 ay süren çalışmalarının karşılığını alkışlarla aldılar. Oyun sonrası Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal tarafından oyunun yönetmeni Efsun Kaygusuz ve oyunculara,  Ataşehir Belediyesi’nce hazırlanan Çanakkale Zaferi’ni anlatan özel bir kitap takdim edildi.

Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal oyun sonrası yaptığı kısa konuşmada, Ataşehir Belediyesi’nin “Sanat Eğitimin Mahallenize Getiriyoruz” projesiyle her yaştan Ataşehirlinin hayallerini gerçekleştirdiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bu akşam tiyatro eğitimlerine katılan kursiyerlerimizden oluşan Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu ‘Terminal’ adlı oyun ile tiyatro festivalimizde sahne aldı. Onlar için heyecan, bizim için ise gurur dolu bir geceydi. Bundan sonraki süreçte de Ataşehir’in kültür ve sanatın merkezi olması için çalışacağız. Deteğiniz için teşekkür ederiz.”

 
Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen oyuncular sevinçlerini oyun sonrası aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

“HAYALLERİMDE HEP TİYATRO VARDI”
MSKM’deki etkinliklere geldiği günlerde tiyatro çalışmaları için kursiyer arandığı duyurusunu gören ve çalışmalara hiç aksatmadan katılan öğretmen Adem Soy heyecanını ve mutluluğunu bizimle paylaştı.
Ataşehir’de yaşayan ve öğretmen olan Adem Soy, ortaokulda Nejat Uygur taklitleri yaptığın, üniversite döneminde bir süre tiyatro ile ilgilendiğini söyledi.
Soy, tiyatro ile gerçek anlamda bir eğitim alarak çalışmasının çok yararlı olduğunu belirterek, “Hayallerimde hep tiyatro vardı. Geç de olsa bu hayalimi gerçekleştirmek istedim. Yaptığımız çalışmaların mesleki anlamda da katkısı oldu. Derslerde sesimi kullanarak, canlandırmalar yaparak daha etkili oluyorum. En önemlisi de öğrencilerime örnek oldum. Heyecanlıydım, bu heyecan hiç bitmeyecek. Bugün, arkadaşlarım ve üniversiteden hocam Yusuf Yıldırım da beni seyretti. İşte mutluluk bu,” dedi.

“HAYALLERİMİZİN PEŞİNDEYİZ”
İnsan Kaynakları Uzmanı olan Duygu Şahin de Ataşehir Belediyesi’nce düzenlenen tiyatro çalışmalarına 3 yıldır katıldığını vurgulayarak, “İlkokul ve ortaokulda küçük denemelerim oldu. Tiyatroyu çok seviyorum, çok oyun izledim. Sahne arkasını çok merak ediyordum. Sahneyi de tabii…  ‘Tiyatro iyileştirir,’ sözü de beni çok etkiledi. Ve böylece çalışmalara başladım. Çalışmaların yararını çok kısa zamanda görmeye başladım; iletişim konusunda daha yetkin oldum, eleştirilerden yararlanmayı öğrendim. Geçen sene de bu oyunla seyirci karşısına çıkmıştık. Çok heyecanlanmıştık. Dizlerimin bağı çözülmüştü, sahneye adım attığımda… Ben ve arkadaşlarım hayallerimizin peşindeyiz, tiyatro hayatımızda hep olacak,”
 

Adem Soy ve Duygu Şahin, kendilerine hayallerini gerçekleştirme olanağı veren Ataşehir Belediyesi yetkililerine ve tiyatro eğitmenleri Efsun Kaygusuz’a teşekkür ederek bir isteklerini de söylüyorlar: “Biz Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun bir üyesi olmaktan dolayı mutluyuz. Bu oluşumda her zaman yer almak istiyoruz.”

 
 Oyun hakkında…

Sam Bobrick’in “Yolcular” adlı eserinden uyarlanan oyun bir otobüs terminalinde geçiyor. Terminalde otobüs bekleyen insanların ilginç hayat hikâyelerini, mizahi bir dille ele alarak günümüz insanının içinde bulunduğu; yabancılaşma, yozlaşma ve duyarsızlaşma gibi konuları işleyen güldürürken düşündüren bu oyuna tiyatroseverleri bekliyoruz.

 

Yazan: Sam Bobrick

Çeviren: Ekin Tunçay Turan

Yöneten: Efsun Kaygusuz

Işık: Emre Kahraman

Ses: Gökhan Şener

Oynayanlar: Zeynep Üğüdür Gündüz, Öznur Özdemir, Miyase Duygu Şahin, Gürkan Candan, Gülsüm Erdal, Sitem Aslan, Koray Mersin, Nevzat Kayaokay, Radife Rabia Kurt, Adem Soy, Şahan Ulaş Yetimler, Melissa Ateş.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109