Ataşehir’de Engellilerin Yemeğine Engel

Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğünün organizasyonunu üstlendiği Ataşehir’de yaşayan engelli öğrencilere yönelik yemek düzenleme girişimi, gerekli mevzuat zamanında tamamlanamadığı için planlanan yemek verilemedi.

 Ataşehir’de Engellilerin Yemeğine Engel

 
 Ataşehir’de Engellilerin Yemeğine Engel

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ataşehir Belediyesinin katkısı ile Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği’nin Engelli Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs Saat 12:30 - 15:00 arası düzenlediği, Ataşehir’deki engelli öğrencilerin davet edildiği yemek organizasyonu, Belediye’nin yazıyı geç göndermesi ve kurumlar arası iletişimin kurulamaması nedeni ile gerçekleşemedi. 

Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğünün organizasyonunu üstlendiği Ataşehir’de yaşayan engelli öğrencilere yönelik yemek düzenleme girişimi,  gerekli mevzuat zamanında tamamlanamadığı için öğrencilerin okullarından alınamaması sonucunda yemek verilemedi.


Ataşehir’de bulunan 1200 engeliden, 16 Mayıs Saat 12:30 - 15:00 arası davet edilen 4 okulda okuyan 350 öğrenciler gelemediği için yemek masalarda kaldı.

Ataşehir’deki Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi, Yunus Emre İlköğretim Okulu, Ataşehir Lions İlköğretim ve İş Okulu ve Ataşehir İş Okulu öğrencilerinin katılacağı yemek organizasyonunun aksaması karşısında üzüntülü olduğu gözlenen Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği Başkanı Muharrem Çoban; “Resmi olsun diye dilekçelerimizi Belediye kanalı ile verdirdik. Son dakikada öğrendik ki izin alınamamış. Yemek iptal oldu. Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü Yazışmalarla ilgileniyordu. İptal gerekçesi hakkında  henüz bilgi ulaşmadı. Yemek siparişi verildi, parası belediye tarafından ödendi. Masalarda servis bile açıldı gördüğünüz gibi. Sponsorumuz belediye. Belediye Başkanımız bu işe sahip çıkmış, gerçekleşmesini çok istemişti. Ataşehir’de 4 okulda 21 alt sınıfta okuyan 1200 öğrenciden 350 sine ‘Engelli Haftası’ etkinlikleri kapsamında ı yemek vermek istemiştik bu aksaklık nedeni ile çok üzgünüz. ” diye konuştu.
Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Duygu Övür ise; ”Ataşehir Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü izinleri yetiştirilemediği için yemek organizasyonu gerçekleştirilememiştir. Yemekleri başka şekilde değerlendireceğiz. Belediyemiz ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.” dedi.
Bu arada Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğün’ün izin talebi yazısının 16 Mayıs sabahı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildiği ve kurumların arasında yazışmaların yetiştirilemediği bilgisi alındı.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2012, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER