Ataşehir’de En İyi Narkotik Polisi Anne semineri düzenlendi

"En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" kapsamında Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü seminerler düzenliyor.

Ataşehir’de En İyi Narkotik Polisi Anne semineri düzenlendi

Ataşehir’de En İyi Narkotik Polisi Anne semineri düzenlendi

"En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" kapsamında Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü seminerler düzenliyor.
İçişleri Bakanlığının, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçmek amacıyla hayata geçirdiği "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" kapsamında Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü seminerler düzenliyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesiyle, uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yürütülerek, uyuşturucu kullanımının henüz başlamadan önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Mehmet Fidan İlkokulu ve Ortaokulu velilerine "En İyi Narkotik Polisi Anne" semineri düzenledi. Seminere Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç ve veliler katılım sağladı.

Katılımcı annelere uyuşturucu madde nedir, madde bağımlılığı nasıl anlaşılır, uyuşturucuya başlama nedenleri nelerdir gibi konular anlatıldı. Emniyet görevlileri ayrıca kadınlara uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde toplumsal duyarlılık ve bilinç oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) tanıttı.

Seminerde velilere hitaben konuşan Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, “Bu proje Bakanlığımızın yürüttüğü en doğru proje. Çocuklarınızı en iyi tanıyan siz annelersiniz. Hiçbirimiz çocuğumuza uyuşturucuyu yakıştıramıyoruz. Ama maalesef okullarımıza kadar inen uyuşturucu kullanımı yüzünden bizlere şikayetler geliyor. Bu konuda uyanık olmamız gerekiyor. Alışmadan, bağımlılık yapmadan önlememiz gerekiyor. Bağımlılık yaptığı zaman çocuğumuzu yada gencimizi kurtarma olasılığı çok düşük. O sebeple bu semineri yapma amacımız, çocuklarımızı bu kötü alışkanlığa alışmadan önlemek. Bu konuda en büyük görevde siz annelere velilere düşüyor” dedi.

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç’te yaptığı konuşmada; Ataşehir’de 780 personelimiz var. Bakanlığımızın devreye soktuğu UYUMA aplikasyonu sayesinde bizlere cep telefonunuzdan ulaşabiliyorsunuz ve bizlerde daha hızlı müdahale edebiliyoruz. Sizler de uyuşturucuyla mücadele konusunda bizlere yardımcı olursanız el birliğiyle bu konuyu çözeriz. Bizim amacımız çocuklarımız zehirlenmesin. Çocuklarımız çok değerliler. Onları takip edin, arkadaşlarını kontrol edin. Geleceğimiz olan çocuklarımızı kaybetmeyelim” şeklinde konuştu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER