Ataşehir’de davulcular Ramazan’a hazır

Ataşehir’de davulcular Ramazan’a hazır

Ataşehir’de davulcular Ramazan’a hazır
Ataşehir Belediyesi 1 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı için ilçede görev yapacak davulcuları belirledi. Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne müracaat eden davulcular içerisinde elemeler yapıldı. Davulları uygun olmayan, belgelerinde eksik olan davulculara izin verilmedi. Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, davulcuları tek tek uyararak kurallara uymayanların izinlerinin iptal edileceğini söyledi.

Ramazan davulcusunun bir gelenek olduğunu insanları rahatsız etmeden ilçede bu geleneğin sürmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Sarıkaya: “Zabıta müdürlüğü olarak gece ekibi oluşturduk. Ataşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’nin 0216 570 50 00 numaralı telefonunu arayarak şikâyetçi olanların şikâyetlerine anında müdahale edilecek. Halkımızı rahatsız eden davulcuların izinleri iptal edilecek. Kaçak olarak bu işi yapanlar hakkında yasal işlem yapılacak” dedi. Sarıkaya, Ramazan davulcularını da uyararak halkın teknolojik imkanları kullanarak sahura kalktığını, kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde davul çalınması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Ataşehirlilerden zorla para toplayan, verilen bahşişi beğenmeyen davulcular hakkında da işlem yapılacak. Sarıkaya, Ataşehir Belediyesi tarafından verilen görevli kartı bulunmayan Ramazan davulcularına ilçe sakinlerinin bahşiş vermemesi yönünde de uyarılarda bulundu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER