Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Ataşehir Basınını Ağırladı

Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Yönetimi yeni dernek merkezinde düzenledikleri kahvaltılı programda yerel basın mensuplarını ağırladı.

Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Ataşehir Basınını Ağırladı
 Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Ataşehir Basınını Ağırladı


Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Yönetimi yeni dernek merkezinde düzenledikleri kahvaltılı programda Ataşehir yerel basın mensuplarını ağırladı.


Tanışma amacıyla düzenlenen kahvaltılı programında Dernek Başkanı Cafer Çağrıtekinci dernek faaliyetleriyle ilgili basın mensuplarıyla şu bilgileri paylaştı.


“BELEDİYE BAŞKANIMIZ BATTAL İLGEZDİ VE EKİBİNE EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”


Dernek Başkanı Cafer Çağrıtekinci; “Bizde bugün kahvaltı bahanesiyle derneğimiz hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensuplarımızla bir araya geldik. Derneğimiz 2017 yılında kuruldu. Yönetim kurulu olarak Ataşehir ‘de emeklileri bir araya toplamak, sorunlarıyla ilgilenmek ve yardımcı olmak amacıyla derneğimizi kurduk. Bu yıl 3.yılımızı kutluyoruz. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ile kuruluş sonrasında görüştük. O dönemde belediye başkanımız yer konusunda İBB Başkanı ile görüşmeyi denedi ancak o dönemde büyükşehir belediye başkanı ile görüşme olamadığından yer problemi çözülemedi. Sonra İçerenköy’deki bu yeri tahsis etti. Projesinden eşyalarına kadar kendileri yardımcı oldular. Buradan Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz emekliler olarak ikinci sınıf vatandaş olarak lanse edildik. Biz bu vatana ve ülkeye emek ve hizmet ettik. Emekli olduğumuzda büyük bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kaldık. Yabancı ülkelerde vatandaşlar gezerken, tatil hayalini gerçekleştirirken biz ise ikinci bir iş nasıl bulabiliriz, onun derdine düştük. Biz de bu nedenle Ataşehir ‘de emekliler için bu derneği kurduk” dedi.


“EMEKLİLERİMİZİN SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERLE BİR ARAYA GELMESİNE VESİLE OLACAĞIZ”


Dernek Başkanı Cafer Çağrıtekinci dernek faaliyetleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “Emeklilerin psikolojik sorunları ile ilgili uzman arkadaşlarımızı bir araya getirerek yaşlılık psikolojisini yenmelerini sağlayacağız. Emeklilerimizin sağlık sorunlarını uzman doktorlar eşliğinde nispeten çözmeyi amaçlıyoruz. Emeklilerimizin birçoğu evinden çıkamıyor, kültürel geziler ile bunların sosyal hayata katılmasını sağlayacağız. Üyelerimizle ilgili sağlıklı gıda çalışması başlattık ve sağlıklı beslenmeleri amacıyla yöresel ürünleri ucuz almalarını sağlayacağız. Emeklilere yönelik kart projesi ile emekli vatandaşlarımızın çeşitli kurumlarla uygun ve ekonomik işlem yapmasına öncülük edeceğiz.  Ayrıca; akıl oyunları atölyeler, müziksel etkinlikler, sinema ve tiyatro etkinlikleri düzenleyeceğiz. Emeklilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerle bir araya gelmesine vesile olacağız.”


Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Başkanı Cafer Çağrıtekinci basın mensuplarının sorularını da şu şekilde cevapladı.


“EMEKLİLİK PROMOSYONUNDA EN İYİ TEKLİF VEREN KURUMLA ÇALIŞACAĞIZ”


Emeklilere yatan promosyonun gönül arzu eder ki, bir maaş fazlasını alsınlar. Biz bu konuda bankaları davet ederek çağrıda bulunacağız. Üyelerimizin kararıyla o banka ile anlaşacağız. 170 üyemiz var. En yüksek promosyonu kim verirse o banka ile anlaşacağız. Ataşehir ‘in her mahallesinde üyelerimizle ortak faaliyetler de bulunacağız. Geçinemeyen emeklilerimizin hayatını kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarda yer alacağız. 8 Mart gibi önemli günlerde emeklilerimize yönelik etkinlikler yapacağız.


“EMEKLİ MAAŞLARINDAN ALINAN AİDATIN YASAL DAYANAĞI YOK”


Gazetecilerin emekli maaşlarından kesilen Türkiye Emekliler Derneği aidatı ile  ilgili sorusu üzerine cevap veren dernek başkanı Cafer Çağrıtekinci;  “Türkiye Emekliler Derneğini aradık. Ancak geriye dönüş olmadı. Emeklilerden alınan aidat ile soru soran vatandaşlarımızın dilekçe ile itiraz etmeleri hakkında kendilerine bilgi verdik. Bizim derneğimizde emeklinin haberi ve isteği olmadan kesinti olmadan gönüllülüğe bağlı aidat(bağış) alacağız” diye konuştu.


Ataşehir Tüm Emekliler Derneği kahvaltılı programına Yönetim Kurulu üyeleri Kazım Aydın, Dalmen Taran, İsmail Tan, Ali Zaim, Nebahat Tezel, Ali Seydi Gökçe, Hülya Yıldırım, Makbule Çelik, Hamit Akpınar ile derneğe önemli katkıları olan Mansur Sürmeli’nin yanı sıra dernek üyeleri katıldı.

Kahvaltı programı basın mensuplarının sorularının ardından toplu hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 16:49

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109