Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nin 8. Türk Halk Müziği yarışması yapıldı.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde, Nuri Cıngıllıoğlu öğrencileri arasında finale kalan 7 finalistin katıldığı, Türk Halk Müziği yarışması yapıldı.

 Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nin 8. Türk Halk Müziği yarışması yapıldı.

  
 Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nin 8. Türk Halk Müziği yarışması yapıldı.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com
      Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde yapılan Türk Halk Müziği yarışmasına, Nuri Cıngıllıoğlu öğrencileri arasında finale kalan 7 yarışmacı katıldı. Türk Halk Müziğini, Türküleri çocuklara, gençlere sevdirmek amacıyla yapılan yarışma ilk kez okul dışında Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde yapıldı. Önceki yıl 7. Yarışmanın finalini izleyen eski Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş Öğretmen Evi’ni önermişti.
 
   
                          YARIŞMADAN GÖRÜNTÜLER TIKLA
   
 
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi Müdürü Turan Yazgülü yaptığı açılış konuşmasında "Türk Halk Müziğine ilgi duyarım 'Lambada titreyen alev’ sözcüğü içimizi ısıtır. Öğretmenlerimizin sekiz yıl önce başlattığı geleneksel Türk Halk Müziği yarışmasını bu yılda sürdürürken,  Ataşehir Belediyesine, Ataşehir Kaymakamlığına ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Türk Halk Müziği çok anlamlar içeren, halkın dilinden, sevgi, aşk ifadeleridir. Başta müzik öğretmenimiz Necla Yener olmak üzere, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürederim” dedi.
     
     Ataşehir Belediyesi başkan yardımcısı Sadık Kayhan’da yaptığı konuşmada, türkülerin önemine değindi. Kayhan “Doğup büyüdüğüm ilçe de hemen her evde bir bağlama ve bir türkü söyleyen olduğundan kendimi şanslı hissediyorum. Halk Türkülerinde aşk, sevda, hasretlik, özlem, gurbet, mizah her şey vardır. Onun içinde uzun ömürlüdür. Yüzlerce yıl önce söylenen türküler, deyişler şimdi de söyleniyor. Yüzlerce yıl sonra da söylenecektir. Şimdilerde gençlere özendirilen popilist müzik, ikili ilişkilerde sevgi ifadesinden öte gitmez. Onun için de geçicidir, dönemseldir, yok olmaya mahkumdur. Siz gençlerden Halk Müziğine sahip çıkmanızda, yaşatmanızda Ataşehir Belediyesi olarak bu tür etkinliklere bu anlayışla her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz” dedi.

     Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi Müzik öğretmeni Necla Yener yönetiminde okul korosunun sunduğu türkülerin ardından, Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi beğeni ile izlenen folklor göterisi yaptı. Geçen yılın dereceye giren öğrencilerinin okuduğu türkülerden sonra yarışmaya geçildi.

    Jüri üyeliklerini Erdal Erzincan, Celal Bakar, Nursaç Doğanışık, Cem Çelebi ve Şendoğan Karadeli’nin yaptığı yarışmada finale kalan 7 finalist Fırat Gümüşten, Gizem Çetin, Halil İbrahim Koç, Kubilay Yarayan, Sadullah Erdem, Cemre Candaş ve Esra Açıkgöz yarıştı.

    Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde 8. Gerçekleştirilen yarışma Ataşehir’de yapılan lise düzeyinde en önemli THM yarışmalardan biri.

    Erdal Erzincan, Celal Bakar, Nursaç Doğanışık, Cem Çelebi ve Şendoğan Karadeli’den oluşan jüri üyelerinin yerlerini alması ile başlayan yarışmada, Fırat Gümüşten birinci, Gizem Çetin ikinci, Sadullah Erdem üçüncü oldu.

    Jüri üyelerinin de birer türkü söylediği yarışmada, organizasyonu hazırlayıp, orkestra şefliği yapan Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi müzik öğretmeni Necla Yener, halk ozanı Aşık Yener’in kızı.

    Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan Ataşehir'deki bazı okul idarecileri, öğretmenleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı organizasyona; Ataşehir Belediyesi’de, saz ekibi, ödüller ve taşıma ile katkı verdi.
 
 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 23:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER