ATAŞEHİR KIZILAY ŞUBESİ BAĞIŞÇILARINA PLAKET VERDİ

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi, bu yıl düzenlediği kan bağışı kampanyasında kan veren kurum ve kuruluşlara plaket ve teşekkür belgesi verdi.

ATAŞEHİR  KIZILAY ŞUBESİ BAĞIŞÇILARINA PLAKET VERDİ
 ATAŞEHİR  KIZILAY ŞUBESİ BAĞIŞÇILARINA PLAKET VERDİ

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi, bu yıl düzenlediği kan bağışı kampanyasında kan veren kurum ve kuruluşlara plaket ve teşekkür belgesi verdi.
Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Başkanlığı, yıl içinde düzenledikleri kan bağışı kampanyasında en çok ünite kan veren kurum ve kuruluşlara dernek binasında düzenledikleri törenle plaket ve teşekkür belgeleri takdim etti.

 
Törene; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ercik, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, Ataşehir Giresunlular Derneği Başkanı Fatih Yelekoğlu, Kızılay Ataşehir Şubesi Başkanı Rahman Baki ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.  

 
“KAN ÖNEMLİ BİR KONU”
 
Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Başkanı Rahman Baki, plaket töreni öncesi kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek;  "Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi olarak kan bağışı kapsamında birinci programımızı Kaymakamlıkta, ikinci programımızı Emniyet Müdürlüğümüzde, üçüncüsünü de Giresunlular Derneğinde yaptık. Giresunlular Derneği bu alanda rekoru kırdı 88 ünite kan aldık. Bir dahaki sefere 100 üniteyi geçeceğimizin sözünü aldık. Bundan dolayı arkadaşlarımıza teşekkür amaçlı bir plaket takdim edeceğiz. Kan önemli bir konu, bu konuda dikkat etmemiz gerekiyor ve Kızılay bu konuda çok hassas ve önemli projeler yapıyor. Ataşehir'de kan alımı kademe kademe yükseliyor. Bu konuda duyarlı olan bize destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

 
“SON İKİ YILDA ÖNEMLİ BİR İVME KAYDETTİK”
 
Ataşehir'den sorumlu Kızılay Kan Operatörü Funda Karaaslan, Kan Bağışı kampanyaları ile ilgili şunları söyledi: “ Üç yıldır Ataşehir’den sorumluyum. Son iki yılda önemli bir ivme kaydettik. Özellikle kurumsal alanlardan, plazalardan çok iyi kan bağışı alıyoruz. Bilinç giderek artıyor. Ataşehir'deki tek sıkıntımız, çok sirkülâsyonu olan yoğun meydanlarının olamayışı. Meydan olarak zaman zaman Küçükbakkalköy Prestij Caddesinde bulunuyoruz. Ayrıca dernekler de çok özel destekler veriyorlar. İlkokullarda velilere ve öğretmenlere yönelik çok güzel çalışmalar yapıyoruz. İlçemizde bulunan üniversitelerde de verimli çalışmalarımız oluyor. Bu konuda duyarlı olan destek veren herkese teşekkür ediyoruz."

 
“TÜRK KIZILAYI, TÜRKİYE'NİN EN ESKİ KURULUŞLARINDAN BİRİSİ”
 
Kaymakamlık adına plaketi takdim edilen Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; " Türk Kızılayı, Türkiye'nin en eski kuruluşlarından birisi. Hilali Ahmer olarak kurulmuş ve daha sonra Yeşilay dediğimiz Hilali Ahdar kuruluyor. Osmanlı döneminde demek ki bu ihtiyaçlar görülmüş. Toplumsal hayatımızda, özellikle şehir nüfusunda ki artışlar ister istemez hayatın yeni ihtiyaçlarını beraberinde getiriyor. Ülkemizde özellikle depremler, sel felaketleri, özellikle depremlerde kan ihtiyacının ne kadar zaruri olduğu ortaya çıkıyor. Kızılay artık ulusal bir kurum olmaktan çıktı uluslararası hizmet veriyor. Dünyanın neresinde olursa olsun bir ihtiyaç varsa Türk Kızılayı oraya yetişiyor.  Acil ihtiyaçlara anında cevap veren bir pozisyonda. Türk Kızılayı tam bir sosyal devletin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Ataşehir'de daha önce arkadaşlarımız Suriye için çalışmalar yaptı. Bizde kampanyayı başlattığımızda Afrin'de yaralanan Mehmetçiklerimiz vatandaşlarımız oluyordu. Biz buradan elbette ki manen dualarımızla destek oluyorduk ama madden de ne yapabiliriz diye düşünürken en zaruri ihtiyaç üzerinde duralım, bu kampanyayı başlatalım dedik. Karınca kararınca desteğimiz oldu ve en azından bir farkındalık meydana geldi. Personellerimiz canla başla çalıştı, kan vermek için sıraya geçtiler. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bunun üç ayda bir tekrarlanmasını umuyorum. Çünkü kan veren insan üç ay sonra tekrar verebiliyor. Burada biz üzerimize düşen neyse seve seve yaparız. Bu plaketi de kendi şahsım adına değil, Türkiye Cumhuriyeti Ataşehir Kaymakamı olarak arkadaşlarımız adına alıyorum" diye konuştu.

 
Konuşmalardan sonra En çok ünite kan veren Ataşehir Kaymakamlığı personeli adına Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli adına İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan ve en çok ünite kan bağışı yapan Ataşehir Giresunlular Derneği adına da Dernek Başkanı Fatih Yelekoğlu kendilerine takdim edilen plaket ve teşekkür belgelerini aldılar.
 
Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Türk Kızılayı Ataşehir Şube Başkanı Rahman Baki Kan Bağışı ve Kızılay’ın çalışmaları konusunda özellikle basından destek istediler.
 
Kaynak/istanbulumgazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 19:57

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109