Ataşehir Kızılay, "Kan ver Can Ver" farkındalık etkinliği düzenlendi.

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi tarafından "Kan Bağışlayın, Umut Olun" farkındalık etkinliği düzenlendi.

Ataşehir Kızılay, "Kan ver Can Ver" farkındalık etkinliği düzenlendi.
 Ataşehir Kızılay, "Kan ver Can Ver" farkındalık etkinliği düzenlendi. 

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi tarafından "Kan Bağışlayın, Umut Olun" farkındalık etkinliği düzenlendi. 



Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı önünde başlayan yürüyüş etkinliğine; Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş ve yönetimi, Kızılay Üsküdar Şubesi Yönetimi, Kızılay Ataşehir Şubesi Başkanı Kadın Kolları Başkanı Feyza Demirbilek,  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen, Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, Tüm Yetimler Derneği Başkanı Hüseyin Bayır, Ataşehir Giresunlular Derneği Başkanı Fatih Yelekoğlu, MHP Ataşehir İlçe Yönetimi, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Müslüm Acar, Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Ferhatpaşa, Küçükbakkalköy mahalle muhtarları,  öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"Kan Ver, Can Ver" sloganları eşliğinde gerçekleştirilen yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından Kızılay Ataşehir Şubesi önüne gelen gönüllüler hep birlikte kan bağışını önemine vurgu yaptılar.

Etkinlikle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Ataşehir Kızılay Şube Başkanı Talha Keleş, "Ülkemizde her geçen gün önemi ortaya çıkan kan bağışı ile nice canlar hayata tutunmaktadır. ‘İnsan’ ve ‘Hayat’ kavramının birbirinden ayrılmaz bir bütünlük ifade ettiğine tüm insanlık tanıklık etmektedir. Bizler de Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Yönetimi olarak insanlığa hizmeti bir görev ve onur bilip bu bilinç ve anlayışla çalışmalarımızı kararlılıkla ve azimle sürdürmekteyiz. Türk Kızılayı ailesinin bir parçası olarak kan bağışının önemine dikkat çekmek, nice canları hayata tutundurmak, yardımseverlik ve hoşgörü dokusunu gönüllere işlemek için Kan Bağışı Organizasyonu ve Farkındalık Yürüyüşü etkinliği düzenledik" dedi.

Etkinlikte Ataşehir MADO'da yürüyüş yapan öğrenci ve vatandaşlara su dağıtılırken, Kızılay Ataşehir Şubesi önünde İş Adamı ve aynı zamanda Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen'in annesi merhum Remziye Sürmen adına hayır lokması ve yemek ikramı yapıldı.

Etkinlikte Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen'de etkinliğe katılan öğrencilere; gençlerin sosyal sorumluluk  sahibi olmaları sosyal sorumluluk projeleri ile ön plana çıkan Kızılay'da aktif görev alabilmeleri için Genç Kızılay üye olmalarını tavsiye etti. 

Yürüyüşün ardından saat: 14.00 - 19.00 arasında Kan Bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için Kızılay Ataşehir Şubesi açık olacak.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER