Ataşehir Kent Konseyi Erdal Eren Kitaplığı 'Darbeler Özel Bölümü' kuruyor

Ataşehir Kent Konseyi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, Erdal Eren Kitaplığı 'Darbeler Özel Bölümü' kuracak.

Ataşehir Kent Konseyi  Erdal Eren Kitaplığı 'Darbeler Özel Bölümü' kuruyor
 Ataşehir Kent Konseyi  Erdal Eren Kitaplığı 'Darbeler Özel Bölümü' kuruyor

Ataşehir Kent Konseyi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, Erdal Eren Kitaplığı 'Darbeler Özel Bölümü' kuracak.

Konsey ve vakıf tarafından yapılan açıklamada "Bu projede, o dönemlere ilişkin siyasi, bilimsel, edebi içerikli kitapları, belgeleri, anıları bir araya getirerek arşivlemek ve kayıt altına almak; Erdal Eren Kitaplığı 'Darbeler Özel Bölümü'nü gerçekleştirmek için desteklerinizi bekliyoruz" denildi.
Ataşehir Kent Konseyi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı,12 Eylül faşist askeri darbesinin 40. yılında darbeleri unutmamak, unutturmamak, yeni nesillere yaşananları aktarmak, bu dönemlere dair bilinmeyenleri ortaya çıkarmak amacıyla Erdal Eren Kitaplığı 'Darbeler Özel Bölümü' kuracak.

Ataşehir Kent Konseyi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından yapılan açıklamada "Bu amaç için bir araya gelen, Ataşehir Kent Konseyi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı öncelikle, 12 Mart ve 12 Eylül darbeleri dönemlerine ilişkin kitaplar ve ulaşılabilecek diğer belgelerle oluşturulacak, 'Darbeler Özel Bölümü Kitaplığı' için çalışmalarına başlamıştır" denilirken, kitaplığın açılışı için destek istendi.

Kitaplığın açılışına katkı koymak isteyenler //www.atasehirkentkonseyi.org/ adresinden destek verilebilecek.

Ataşehir Kent Konseyi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

"12 Eylül askeri darbesinin üzerinden kırk yıl geçti. Ülkenin kaderini değiştiren bu karanlık darbenin 40. yılında darbeleri unutmamak, unutturmamak, yeni nesillere yaşananları aktarmak, bu dönemlere dair bilinmeyenleri ortaya çıkarmak, bu konuda bilgi edinmek ve araştırma yapmak isteyenler için bir kaynak oluşturmak amacıyla Erdal Eren Kitaplığı “Darbeler Özel Bölümü” oluşturulacaktır.

Bu amaç için bir araya gelen, Ataşehir Kent Konseyi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı öncelikle, 12 Mart ve 12 Eylül darbeleri dönemlerine ilişkin kitaplar ve ulaşılabilecek diğer belgelerle oluşturulacak, “Darbeler Özel Bölümü Kitaplığı” için çalışmalarına başlamıştır.

Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nın içinde yer alan, Erdal Eren Kültür Merkezi’nin kitaplığı, projenin ana mekânı olarak kullanılacaktır. Şu ana kadar iki döneme ait referans aldığımız 500’e yakın kitap listelenmiştir.

Bu projede, o dönemlere ilişkin siyasi, bilimsel, edebi içerikli kitapları, belgeleri, anıları bir araya getirerek arşivlemek ve kayıt altına almak; Erdal Eren Kitaplığı “Darbeler Özel Bölümü”nü gerçekleştirmek için desteklerinizi bekliyoruz."

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER