ATAŞEHİR IŞIL IŞIL OLUYOR

Ataşehir, Cumhuriyet’in ilanının 94. yıldönümünde, ışıl ışıl bir ortamda “Cumhuriyet Adalettir” diyerek yürüyecek.

ATAŞEHİR IŞIL IŞIL OLUYOR
ATAŞEHİR IŞIL IŞIL OLUYOR 
Ataşehir, Cumhuriyet’in ilanının 94. yıldönümünde, ışıl ışıl bir ortamda “Cumhuriyet Adalettir” diyerek yürüyecek.

 “CUMHURİYET ADALETTİR” DİYEREK YÜRÜYOR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, her yıl Cumhuriyet yürüyüşünün yapıldığı Ataşehir Bulvarı’nı bu yıl özel olarak aydınlatıyor. Binlerce kişi, özel aydınlatılmış bulvardan yürüyerek Cumhuriyet Parkı’ndaki Mazhar Fuat Özkan konserine katılacak.    


29 Ekim akşamı 18.30’da Ataşehir Bulvarı’ndan (Migros Genel Müdürlüğü önü) başlayacak büyük Cumhuriyet yürüyüşü kortejinin önünde çocuklar ve gençler yürüyecek. Yine kortejde özel olarak tasarlanmış “Cumhuriyet” ve “Adalet” yazıları taşınacak.  
Ataşehir Belediyesi, 94. yıla ilişkin özel çalışmalarında Ataşehir’de 100 bin haneye Başkan İlgezdi’nin özel davet mektubunu ulaştırdı. 


Öte yandan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Prof. Dr. Emre Kongar’ın konuk olacağı özel bir konferans düzenlenecek. Atatürk üzerine yazılmış en iyi biyografilerden birine imza atan Kongar ile Atatürk Devrimleri’nin anlamı üzerine konuşulacak. İçerenköy Mahallesi Neşet Ertaş Kültürevi’den 15.00’da başlayacak konferansta, “Cumhuriyet Rejimi”, “Atatürk Devrimleri”, “Demokrasi” kavramlarına değinilecek.


İlgezdi: “Cumhuriyetimizi ilelebet sahip çıkacağız”
Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 94 yıl önce kurduğu Cumhuriyet’e ve O’nun yarattığı adalet sistemine bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğuna dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, tüm Ataşehirlileri ellerinde Türk Bayraklarıyla birlikte 29 Ekim akşamı büyük cumhuriyet yürüyüşüne davet etti.


Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ataşehir’deki cumhuriyet kutlamalarının renkli ve eğlenceli görüntülerle dikkat çekeceğini belirten Başkan İlgezdi, “Cumhuriyetimizin 94. yıldönümü için toplanacağımız Ataşehir’de; her zamankinden daha büyük coşkuyla, daha büyük arzuyla, daha büyük heyecanla, sel olup akacağız; Cumhuriyet yönetiminden vazgeçmediğimizi göstereceğiz. Cumhuriyetimizi ve kazanımlarımızı nesilden nesile devrederek ilelebet sahip çıkacağız” dedi.


Cumhuriyet Selfie’lerini Paylaşacaklar
Bu yıl “Cumhuriyet Adalettir, Adalet Cumhuriyet” sloganıyla hazırlanan kutlamalar için Ataşehir Belediyesi bir de Cumhuriyet selfie’ni bizimle paylaş kampanyası başlattı. Cumhuriyet coşkusunu eşi, çocuğu, ailesi, arkadaşıyla birlikte veya tek başına yaşayacak herkes; fotoğraf makineleri, cep telefonları veya tabletleriyle çekeceği fotoğrafları twitter ve instagram’da #cumhuriyetadalettir hashtag’i ile paylaşacak. Paylaşılan fotoğraflar etkinlikler esnasında led ekranlara yansıtılacak, ardından da Ataşehir Belediyesi’nin web sayfası ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.
29 Ekim 2017 Pazar günü Cumhuriyet Bayramı kutlama alanına Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Neşet Ertaş Kültür Evi, Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi, Ferhatpaşa Gençlik Merkezi, Aşık Veysel Ataevi, Yenişehir, Mevlana, Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, İnönü, Kayışdağı, Esatpaşa, Yenisahra Mahalle Muhtarlıkları önünden, Yenisahra, Göztepe,  Kozyatağı Metro çıkış lokasyonlarından saat 17.30’da ücretsiz ulaşım hizmeti verilecek. Konser bitiminden sonra da aynı noktalara dönüş sağlanacak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109