ATAŞEHİR'İN MERKEZİNDE İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER

İstanbulun marka ilçelerinden Ataşehir'in Yeni Sahra ve Barbaros mahallesinde kentsel dönüşümden kaynaklanan istenmeyen görüntüler oluştu.

ATAŞEHİR'İN MERKEZİNDE İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER
İstanbulun marka ilçelerinden Ataşehir'in Yeni Sahra ve Barbaros mahallesinde kentsel dönüşümden kaynaklanan istenmeyen görüntüler oluştu.


Ataşehir Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinde 2013 te başlayan kentsel dönüşüm yeni bir safaya ulaştı. 2013 yılında 36 firmanın keşfettiği ve hızla burada yaşayan mahalle sakinlerine akıl almaz vaadler vererek şözleşme imzaladığı fakat 7 senedir bir çivi bile çakmadıkları bu iki mahalle şu günlerde sıkıntılı bir süreç yaşıyor.


Firmaların sözleşme imzalayarak Özel imar çıkartmak için mahalles sakinlerinin oturduğu evlerden özel imar çıkartmak için karot aldıkları alınan karotlar neticesinde özel imar aldıramadıkları biliniyor. alınan karot neticesinde yıkım kararı bulunan evlerinde oturanlar bu günlerde evlerinden olmaya başladı.


Ataşehir belediyesinden gelen tebligatlar neticesinde evlerini boşaltmaları istendi eğer başaltmazlarsa polis zoru ile evlerinden çıkartılacağı söylendi ve o gün geldi.  evlerinde oturan mahalle sakinlerinin Elektrik, Su, Doğalgaz Kesim işlemi Çevik kuvvet nezaretinde gerçekleştirilmek istendi. şu ana kadar 16 evin Elektriği, Suyu, Doğalgazı kesildi. bu insanlar başka mahallelere, Başka ilçelere gitmek zorunda kaldı. Fakat hala bu insanlar neden evlerinden çıkartıldığını bilmiyorlar. Bu mahalleyi yönetenler bir gün gelip neden evlerinizden çıkıyorsunuz diye anlatmadı. Evlerinizden çıkarsanız Bu kış günü, Pandeminin en üst düzeye çıktığı bu dönemde nasıl bir yaşam sürdüreceklerini bu insanlara anlatmadılar. Sadece şu söylendi Sizler karot alınmış binalarda oturuyorsunuz bu binalarda oturulmaz denildi. 



Bu binalarda oturanlar karotun ne olduğunuda bilmiyorlar. bunlara birilerinin yani burayı yönetenlerin gelip karotu da anlatması lazım.  Sadece burda oturanlara anlatılan, Biz sizi depreme dayanıksız olan binalarda oturtmayız. Siz şu an depreme dayanıksız binalarda oturuyorsunuz. Sizleri yöneten Bizler sizlerin can güvenliğinden sorumluyuz. Biz sizleri bu binalarda oturtamayız. diyorlar. ve oturtmamaktada haklılar. Çünkü karot alınmış, oturdukları bina çürük çıkmış. gerçektende oturtulmaması lazım. Görmemezlikten gelinen bu binalarda oturanlar Asgari ücretle geçinen veya Emekli olup 2300 TL. maaş alan bu insanlar nereye gidecekler. bu aldığı maaşla nasıl bir yaşantı sürdürecekler.

FİKİRTEPE BENZERİ BİR SIKINTI YENİ SAHRA ve BARBAROS MAHALLESİNDE YAŞANACAK

Kadıköy Fikirtepe'de 10 yıl önce başlanan ve daha sonra sıkıntı yumağına dönüşen bir ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Talimatı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı fikirtepeyi kurtarma planı daha yeni açıklandı. fikirtepe sıkıntılardan kurtulacak gibi görünüyor. Fikirtepe benzeri bir oluşum şu an şu an Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinde oluşuyor benzeri mağduriyetler şimdiden oluştu.

Ne bekleniyor mahalledeki sorunlar çoğalsın,  burada yaşayan insanlar sıkıntılarla uğraşsın on yıl geçtikten sonra gelecek bir talimatlamı burda oturanların sorunları çözülecek. Fikirtepe halkı yıllarca ciddi sıkıntılar çekti.
Evleri varken Kiraya çıktılar. Firmaların Kira yardımı vereceğiz diyerek belli bir süre ödeyip daha sonra kiralarını vermediğini ve çok ciddi sıkıntılar çektiklerini duyduk biliyoruz. inşallah Yeni Sahra ve Barbaros Mahallesi fikirtepe gibi olmaz.




Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2020, 20:13

İsa Kırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
VACİT KARAGÜLMEZ
VACİT KARAGÜLMEZ - 3 yıl Önce

ŞİMDİ GÜZEL DE BU EVLERİNİ VERİRKEN SADECE İMZA PARASI VERİYORLAR DİYE BALIKLAMA ATLAYANLAR VE ARAŞTIRIP SORUŞTURMAYAN KİŞİLER DE OLDUĞUNU BİLİYORUZ. AYRICA SADECE SİYASETÇİ GİBİ BİR ŞEY SÖYLESEK HEMEN YANLIŞ ANLAYAN VE ALTINDAN MANA ÇIKARAN OLDUKTAN SONRA BU GİBİ OLAYLAR İLK DEĞİL İNANIN SON DA DEĞİL.BU OLAY İLK EĞER KENDİLERİNE TEBLİĞ EDİLDİĞİNDE BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLUNSA İDİ. EN AZINDAN GEÇİCİ DE OLSA ÇÖZÜM ÜRETİLEBİLİNİRDİ.

Ahmet
Ahmet - 3 yıl Önce

Çok haklısınız bir şey eksik kalmış ben bu firmalara inanmadığım için yeniden karot aldırdım binamız sağlam çıktı buna rağmen elimizden bir şey gelmiyor bunuda yazın lütfen

Yasin Görmek
Yasin Görmek - 3 yıl Önce

Bu kış gününde bu vatandaşı nasıl sokağa atıyorlar ayıptır günahtır yaz gelsin yap bu işlemi ama bu pandemi sürecinde yapılacak bir şey değildir. Allahtan belliki hiç korkmuyorlar

SIRADAKİ HABER