Ataşehir'in en büyük kulesi satıldı

Ataşehir'in en büyük kulesi 1 milyar TL'ye Suriyeli girişimciye satıldı

Ataşehir'in en büyük kulesi satıldı

Ataşehir'in en büyük kulesi satıldı
Ataşehir'in en büyük kulesi 1 milyar TL'ye Suriyeli girişimciye satıldı
Türkiye’nin finans merkezi olarak seçilen Ataşehir’de kulisler 1 milyar liralık dev bir satışla çalkalanıyor. Artaş İnşaat’ın yaptığı Avrupa Office Ataşehir projesinin 1 milyar liraya Suriyeli bir gruba satıldığı konuşuluyor
Artaş İnşaat’ın yaptığı Avrupa Office Ataşehir projesi, Batı Ataşehir’de ve finans merkezine 2 dakikalık mesafede bulunuyor.

Bölgedeki emlakçılar yabancı alıcıların Türkiye’ye ilgisinin arttığını ve son yapılan satışın da bu ilginin zirve noktası olduğunu belirtiyor.

Avrupa Office Ataşehir projesi 38 katlı tek bloktan oluşuyor. 60 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, 29 bin metrekare satılabilir ofis alanına sahip. Yapımına 2016 yılının Mayıs ayında başlanan Avrupa Office Ataşehir projesinde ofis ve ticari ünitelerin yanı sıra 4 bin 500 metrekare satılabilir ticari dükkan da yer alıyor.

Ataşehir’de kulisler 1 milyar liralık dev bir satışla çalkalanıyor. Artaş İnşaat’ın yaptığı Avrupa Office Ataşehir projesinin uluslararası bir emlak ofisi tarafından 1 milyar liraya Suriyeli bir gruba satıldığı konuşuluyor.


PROJE DAHA ÖNCE DUBAİ'DE GÖRÜCÜYE ÇIKMIŞTI 


Proje Dubai Cityscape 2016 Fuarı'nda ilk kez satışa çıkmıştı. Avrupa Office Ataşehir projesi İstanbul Finans Merkezi'nin tam karşısında 38 katlı tek kulede ofis ve ticari ünitelerden oluşuyor. Sabri Paşayiğit Mimarlık-SPDO tarafından tasarlanan proje, İstanbul Finans Merkezi bölgesinin yeni siluetinde yer alıyor.


YABANCIYA SATIŞTA YILLIK ARTIŞ YÜZDE 236 


Konut fiyatları vatandaşın satın alabileceği seviyelerden uzaklaşmaya devam ederken, yabancıların Türkiye’den konut alımında büyük artışlar yaşanıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yabancılara yapılan konut satışları mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 235,7 artarak 5 bin 962’ye çıktı.
Ülke genelindeki konut satışları mayısta yıllık bazda ikiye katlanırken, yabancıların bu satışlardaki payı arttı.

Nisan ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,8 iken mayısta bu pay yüzde 4,9’a çıktı.

RUSLARIN TALEBİ BÜYÜYOR


Yabancılara yapılan konut satışları 2022 Ocak-Mayıs döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artarak 26 bin 753 oldu.

Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldı.
Nisan ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’den 1152 konut satın alırken; mayıs ayında bu alımlarını 1275 konuta çıkardı.

Mayıs ayında Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 736 konut ile İran, 617 konut ile Irak vatandaşları izledi.

Bir önceki ay ise İranlılar 905 konut, Irak vatandaşları ise 714 konut satın almışlardı.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109