ATAŞEHİR HALK EĞİTİM KURSİYERLERİNDEN TÜRKÜ ZİYAFETİ

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulmuş Türk Halk Müziği Korosu ATAFEST kapsamında Zübeyde Hanım Konferans Salonun da ilk konserini verdi.

ATAŞEHİR  HALK EĞİTİM KURSİYERLERİNDEN TÜRKÜ ZİYAFETİ
ATAŞEHİR  HALK EĞİTİM KURSİYERLERİNDEN TÜRKÜ ZİYAFETİ


Ataşehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulmuş  Türk Halk Müziği Korosu ATAFEST kapsamında Zübeyde Hanım  Konferans Salonun da ilk konserini verdi.
5 Kasım 2015 tarihinde Halk Eğitim Merkezi Müzik öğretmeni Özde Sarısözen Semint yönetiminde çalışmalara başlayan koro Çeşitli meslek guruplarından oluşuyor. Koroya katılanlar arasında ses seçimi yapılmamış. Tamamen türkülere gönül vermiş, türkü söylemek isteyen ve müziğin değerini bilen kişilerden oluşan koro izleyicilerine güzel bir müzik ziyafeti vererek onların gönüllerinde taht kurdular.

Halk Müziği repertuarında birbirinden güzel solo ve koro olarak seslendirilen Türkler de buram buram Anadolu kokuyordu.


Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş; “ Kültürel sanatlarımızı korumak, yaşatmak ve yaygınlaştırmak kurslarımızın en önemli özellikleridir. Merkezimiz 7’den 77’ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlemektedir” dedi.

Ali Savaş; “Anadolu’muzun değişik yörelerinden oluşan türkülerle bizlere güzel bir akşam yaşatan başta müzik öğretmenimiz Özde Sarısözen Semint ve kursiyerlerine, bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Türkü gecesine; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş ve türkü severler katıldı.
 



Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER