ATAŞEHİR ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ (Kuruluş 2003)

ATAŞEHİR ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ (Kuruluş 2003)

ATAŞEHİR ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ (Kuruluş 2003)
ATAŞEHİR ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ (Kuruluş 2003)
Anadolu yakası E5 üstünde ikamet eden geneli dargelirli ailelerinin bedensel engelli bireylerinin hizmetinde faaliyet gösteren kurculuğunu eğitimci Birol EKŞİ

ile Alican AYHAN, İrfan YILMAZ, İbrahim BİR, ve iki gönüllü üye tarafından kurulan KADIKÖY ERENGAZİ SAKATLAR DERNEĞİ ilk önce 7 mahalledeki üye ve ailelerine günlük yaşamlarındaki ihtiyaçlarına (Saglık,İlaç, Eğitim,Kırtasiye,Erzak, Yakacak) kullandıkları cihaz, ortez, protez, tekerlekli sandalye, hasta bezi vb. özürlü maaşı evde bakım ücretlerinin bağlanmasında başta resmi ve özel kurum kuruluşlarımızla işbirliği içinde olup karşılanmasına vesle olmakta, Kültürel, sanatsal, sportif alanda, meskeki, halk eğitim, çıraklık eğitim merkezlerinden, özel rahabilitasyon merkezlerinden, rehberlik arastırma merkezinden faydalanmalarına rehberlik görevi üstelenmiş, Geleneksel dayanışma geceleri, ramazan ayı byunca erzak yardımı, iftar yemeği, bayramlaşma günleriyle 1. günlük askerlik törenine katılım, asker gecesi, Anıt Kabir sevgi ziyaretleri Askeri Komutanlığına fidan dikme gününe katılım törenleriyle üye aileleriyle gönül dostlarını kaynaştırma dayanışma içinde olmaları engelli kardeşlerinin kendilerine güven duygularının artmasını sağlamasında vesile olunduğunu belirten başkan Birol EKŞİ sözlerine söyle devam ediyor, bizim bu hizmetlerimizi sürdürmemizde en büyük desteği gönül dostlarımızdan resmi özel kurum amirlerimizden alıyorduk. Kadıköy ilçesine bağlıyken gerek Kadıköy kaymakamlığımızdan gerek Kadıköy Belediyesinden ve Büyükşehir belediyesinden çok büyük destekler aldıklarını, her bir üye ve ailelerinin adına kaymakamlık sosyal yardınlaşma vakfında düzenli dosya oluşturduklarını vakıf tarafından yapılan her türlü nakdi maddi ve diğer yardımları düzenli bir şekilde hiçbir üyemizin mağdur olmadan aldıklarını belirtiyor. Hizmetlerimizi sürdürdüğümüz dernek yarimiz kiradır ama bizler yönetim kurulu arkadaşlarımız olara bu gune kadar hiçbir üyemizden aidat almadan bu hizmetleri yaptık.  Kadıköy Milli eğitim müdürlerimiz okul müdürlerimiz olan gönül dostlarımız bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar.


09 12 2008 yılına kadar özellikle Erengazi bölgemizin 7 mahallesinde ikamet eden üye ve ailelerimize her türlü hizmeti en üst düzeyde yapıldığının gururunu yaşatıklarını söyleyen başkan EKŞİ , seçimlerde ümraniye üsküdar ilçelerinden dahil olan mahallelerimiz ile ATAŞEHİR ilçesi olarak ayrıldıkları için yönetim kurulu kararı ile TÜZÜK değişikliğine gidilip ATAŞEHİR ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ adını aldıklarını ve kendilerinin kurucu üyeler olarak kaldığını yönetimi Emlakçı üyeleri sn Yücel KARABAYIR  arkadaşlarına bıraktıklarını belirten EKŞİ, sn Yücel başkanın amacının meclis üyesi olmak bu nedenle başkanlığa geçtğini ilerleyen günlerde belli ettiğini, seçilemediği içinde derneği daha 2. aydan derneği kirasını elekrik su ve telefon paralarını ödemeden depoya Kastellide depoya kaldırıp telefon internet borçunu icraya düşürüp istifa ederek gitmesi ile üyelerimin ve ailelerinin isteği ile kurucu üye arkadaşlarımızla yeniden derneğimizin başına geçerek görevi deviraldık.

İlk işimiz ataşehir  sevilen ve başarılı belediye başkanı ve bizlerinde gönül dostu olan Sn Battal İLGEZDİ den dernek yeri için yer istemek oldu. Bu isteğimizi bir belediye başkanı ünvanıyla değil de engelli kardeşlerimizin bir abisi olarak seve seve kabul ediyorum, sizlerinher sorununuzda ve faaliyetinizde yanınızda olacağım demesi bizlerin çalışma azmini yükseltmiştir.

Dernek yeri için Projemizi dosya içinde makamlarına teslim ettik. Derneği borç içinde bırakıp giden Yücel Başkanın verdiği maddi ziyanıda başkanımıza ilettik.

Artık yeni dönemde yeni arkadaşlarımızla 13 Mahallemizdeki engelli kardeşlerimize ve ailelerine hizmet vermeye mahalle muhtarlarımız okul müdürlerimiz vesilesiyle Ulaşılmadık Tek Engelli Kardeşimize Kadar çalışmaya devam diyoruz. mahallelerimizde bizimle gönül gönüle bu hizmetlerimizde görev almak isteyen arkadaşlarımızı ve gönül dostlarımızıda aramızda görmekten onur duyarız diyen başkan ekşi,



Bu  hizmet içinde bizlere daimi gönüllerini açık tutan Gönül dostları Belediye başkanı sn İLGEZDİYE Milli Eğitim Müdürleri Sn Dr Şaban KARATAŞ a İl Milli Eğitim Müdürleri Sn Dr Muammer YILDIZ a  Sn Muammer GÜLER e ve tüm dostlarına şükranlarını beliterek bitiriyor.




Hakkımzda

PDFYazdıre-Posta

Son Güncelleme: Salı, 14 Eylül 2010 21:59 Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 02 Eylül 2010 10:14

1992 YILINDA KADIKÖY ERENGAZİ SAKATLAR DERNEĞİ ADIYLA 7 KURUCU VE ÜYE ARKADAŞLARIMIZLA SABİT ÜYESİ BULUNDUĞUMUZ SAKATLAR DERNEĞİNDEN İSTİFA EDEREK K. BAKKALKÖY KASTELLİ İŞ MERKEZİ NO 309 DA KURULDUK. AMACIMI YILLARCA ÜYESİ BULUNDUĞUMUZ KÖKLÜ GEÇMİŞİ BULUNAN DERNEĞİN BİZ E5 ÜSTÜ DİYE ADLANDIRILAN GENELİ DARGELİRLİ AİLELERİMİZN ENGELLİ BİREYLERİN OLUŞTURDUĞU ERENGAZİ BÖLGESİ ŞİMDKİ İSMİ ATAŞEHİR SINIRLARINDAKİ BÖLGEYE YETERİNCE HİZMET GİTMEMESİ, İLGİ VE FAALİYET DIŞI BIRAKILMAMIZ, İKİNCİ SINIF VATANDAŞ GÖZÜYLE BAKILMAMIZ BİZLERİ ACİLEN İHTİYAÇ DUYULAN DERNEK AÇMAYA YÖNLENDİRİLDİK. 7 GÖNÜLLÜ ARKADAŞ BİR ARAYA GELİP  KADIKÖY ERENGAZİ SAKATLAR DERNEĞİ OLARAK FAALİYETE GİRMİŞ, BU BÖLGEDEKİ ENGELLİ BİREYLERİMİZİN SESİ VE KLAVUZU OLMAYA ÇIKMIŞKEN DİĞER DERNEKLERE HİÇBİR ZAMAN AYRI  GÖRMEDİK, AKSİNE KARDEŞ DERNEK İLAN ETTİK SEVGİ SELİ SAKATLAR DEERNEĞİ BEDENSEL ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ İLE  HEP İÇİÇE OLMAYA DAYANIŞMA DUYGULARIMIZI PEKİŞTİRMİŞİZ. YOLA ÇIKARKEN TEK BİR ENGELLİMİZE ULAŞANA KADAR KOŞACAĞIZ VARMISINIZ SLOGANIYLA YOLUMUZA DEVAM ETTİK. YILLARCA GEREK SİYASİLERİMİZDEN GEREK RESMİ ÖZEL KURUM AMİRLERİMİZDEN GÖNÜL DOSTLUKLARINI GÖRDÜK. BU BİZE AZİM VE ÇALIŞMA GÜÇÜ VERMİŞTİR. KURULDUĞUMNUZDAN GÜNÜMÜZE YAPTIĞIMIZ TÜM FAALİYETLERİMİZDE GÖNÜL DOSTLARIMIZI ARAMIZDA GÖRDÜK. GÖNÜLLERDEN  KALPLERE SEVGİ KONSERLEWRİMİZ-- BİR ENGELLİMİZDE SİZİN İÇİN YÜRÜSÜN KONULU GELENEKSSEL DAYANIŞMA YEMEKLERİMİZDE ASKERLİK GÜNÜMÖÜZDE İ,FTAR AKŞAMLARIMIZDA BAYRAMLAŞMALARIMIZDA  ANITKABİR ZİYARETLERİMİZ YANI SIRA İLK HEDEFİMİZ EĞİTİM SAĞLIK DEDİK. BU KONUDA MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ ENGELLİLERİN ABLASI ANNESİ İLAN ETTİĞİMİZ GNÜL DOSTUMUZ SYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ NİMET ÇUBUKÇU HANFENDİLERİ OLMAKLA BİRLİKTE İST İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİMİZ SAYIN ATYAÖZER SAYIN MUAMMER YILDIZ GENEL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ÖMER BALIBEY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİMİZ SAYIN DR ŞABAN KARATAŞ SAYIN ZEKİ GÜRSÜL SN İLYAS TEKİN SAYIN HAMİT ÇAKIR SAYIN FERŞAT AYAR OLMAKLA BİRLİKTE BİRÇOK ŞUBE MÜDÜRÜ OLAN GÖNÜL DOSTLARIMIZLA ENGELLİ BİREYLERİMİZ AİLELERİMİZİN MESLEKİ ÇIRAKLIK HALK EĞİTİM ÖZEL RAHABİLİTASON MERKEZLERİ ÜCRETSİZ ENGELLİ SERVİSLERİ  OKUL DERSHANE GİBİ EĞİTİM ALANLARINDA JKKLENDİLERİNİ VE AİLELERİNİ GELİŞTİRMEK EĞİTİMLERİNİ TAMLATMAK SANATSAL KÜLTÜREL SPORTİF ALANLARDA ÖZ GÜVENLERİNİ KAZANMALARINDA VESİLE OLMAKTAYIZ.

DERNEĞİMİZ İLK DEFA ESKİ MALTEPE BELEDİYE BAŞKAMIZ SN FİKJRİ KÖSE DÖNEMİNDE İLÇEMİZDEKİ 5 ENGELLİMİZE AKÜLÜ ARAÇ İBB BAŞKANIMIZ SYIN KADİR TOPBAŞ VESİLESİYLE ÜYEMİZ SN İSMAİL FİDAN A KİPTAŞ KONUTLARINDA BİR DAİRE HİBE YAPTIRDIK. İŞ KONULARINDA KAdıköy belediye başkanımız gönül dostumuz syın selami öztürk ibb başkanımız sn kadir topbaş  vesilesile birçok arkadaşımız işe girmiştir. yine gönül dostumuz Sağlık Bakanımız Sayuın Recep AKDAĞ nezdinde FSM Hastanemizin Başhekimimiz sn Kemal MEMİŞOĞLU Başhehim Yardımcımız Sn Kamil AYRIM Numune Hastanesi Müdürümüz Sn Cevat ÖZTÜRK destekleriyle tüm sağlık ihtiyaçlarımızı en geniş ve kapsamlı bir şekilde almaktayız. Son seçimlerde bölgemizin yeni ilçe olarak ATAŞEHİR adını almasından dolayı Tüzük değişikliği yaparak ATAŞEHİR ENGELLİLER DAYANIŞMA  adını alarak durmak yok yola devam dedik. geçici olrak dernek başkanlığımızı Sn Yücel KARABAYIR  yapmasına rağmen kısa süre zarfında ciddi sağlık sorunundan ötürü istifa etmesinden dolayı kurucu başikanımız yine genel başkanlığı görevine getirilmiştir.



1992 YILINDA KADIKÖY ERENGAZİ SAKATLAR DERNEĞİ ADIYLA 7 KURUCU VE ÜYE ARKADAŞLARIMIZLA SABİT ÜYESİ BULUNDUĞUMUZ SAKATLAR DERNEĞİNDEN İSTİFA EDEREK K. BAKKALKÖY KASTELLİ İŞ MERKEZİ NO 309 DA KURULDUK. AMACIMI YILLARCA ÜYESİ BULUNDUĞUMUZ KÖKLÜ GEÇMİŞİ BULUNAN DERNEĞİN BİZ E5 ÜSTÜ DİYE ADLANDIRILAN GENELİ DARGELİRLİ AİLELERİMİZN ENGELLİ BİREYLERİN OLUŞTURDUĞU ERENGAZİ BÖLGESİ ŞİMDKİ İSMİ ATAŞEHİR SINIRLARINDAKİ BÖLGEYE YETERİNCE HİZMET GİTMEMESİ, İLGİ VE FAALİYET DIŞI BIRAKILMAMIZ, İKİNCİ SINIF VATANDAŞ GÖZÜYLE BAKILMAMIZ BİZLERİ ACİLEN İHTİYAÇ DUYULAN DERNEK AÇMAYA YÖNLENDİRİLDİK. 7 GÖNÜLLÜ ARKADAŞ BİR ARAYA GELİP  KADIKÖY ERENGAZİ SAKATLAR DERNEĞİ OLARAK FAALİYETE GİRMİŞ, BU BÖLGEDEKİ ENGELLİ BİREYLERİMİZİN SESİ VE KLAVUZU OLMAYA ÇIKMIŞKEN DİĞER DERNEKLERE HİÇBİR ZAMAN AYRI  GÖRMEDİK, AKSİNE KARDEŞ DERNEK İLAN ETTİK SEVGİ SELİ SAKATLAR DEERNEĞİ BEDENSEL ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ İLE  HEP İÇİÇE OLMAYA DAYANIŞMA DUYGULARIMIZI PEKİŞTİRMİŞİZ. YOLA ÇIKARKEN TEK BİR ENGELLİMİZE ULAŞANA KADAR KOŞACAĞIZ VARMISINIZ SLOGANIYLA YOLUMUZA DEVAM ETTİK. YILLARCA GEREK SİYASİLERİMİZDEN GEREK RESMİ ÖZEL KURUM AMİRLERİMİZDEN GÖNÜL DOSTLUKLARINI GÖRDÜK. BU BİZE AZİM VE ÇALIŞMA GÜÇÜ VERMİŞTİR. KURULDUĞUMNUZDAN GÜNÜMÜZE YAPTIĞIMIZ TÜM FAALİYETLERİMİZDE GÖNÜL DOSTLARIMIZI ARAMIZDA GÖRDÜK. GÖNÜLLERDEN  KALPLERE SEVGİ KONSERLEWRİMİZ-- BİR ENGELLİMİZDE SİZİN İÇİN YÜRÜSÜN KONULU GELENEKSSEL DAYANIŞMA YEMEKLERİMİZDE ASKERLİK GÜNÜMÖÜZDE İ,FTAR AKŞAMLARIMIZDA BAYRAMLAŞMALARIMIZDA  ANITKABİR ZİYARETLERİMİZ YANI SIRA İLK HEDEFİMİZ EĞİTİM SAĞLIK DEDİK. BU KONUDA MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ ENGELLİLERİN ABLASI ANNESİ İLAN ETTİĞİMİZ GNÜL DOSTUMUZ SYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ NİMET ÇUBUKÇU HANFENDİLERİ OLMAKLA BİRLİKTE İST İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİMİZ SAYIN ATYAÖZER SAYIN MUAMMER YILDIZ GENEL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ÖMER BALIBEY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİMİZ SAYIN DR ŞABAN KARATAŞ SAYIN ZEKİ GÜRSÜL SN İLYAS TEKİN SAYIN HAMİT ÇAKIR SAYIN FERŞAT AYAR OLMAKLA BİRLİKTE BİRÇOK ŞUBE MÜDÜRÜ OLAN GÖNÜL DOSTLARIMIZLA ENGELLİ BİREYLERİMİZ AİLELERİMİZİN MESLEKİ ÇIRAKLIK HALK EĞİTİM ÖZEL RAHABİLİTASON MERKEZLERİ ÜCRETSİZ ENGELLİ SERVİSLERİ  OKUL DERSHANE GİBİ EĞİTİM ALANLARINDA JKKLENDİLERİNİ VE AİLELERİNİ GELİŞTİRMEK EĞİTİMLERİNİ TAMLATMAK SANATSAL KÜLTÜREL SPORTİF ALANLARDA ÖZ GÜVENLERİNİ KAZANMALARINDA VESİLE OLMAKTAYIZ.

DERNEĞİMİZ İLK DEFA ESKİ MALTEPE BELEDİYE BAŞKAMIZ SN FİKJRİ KÖSE DÖNEMİNDE İLÇEMİZDEKİ 5 ENGELLİMİZE AKÜLÜ ARAÇ İBB BAŞKANIMIZ SYIN KADİR TOPBAŞ VESİLESİYLE ÜYEMİZ SN İSMAİL FİDAN A KİPTAŞ KONUTLARINDA BİR DAİRE HİBE YAPTIRDIK. İŞ KONULARINDA KAdıköy belediye başkanımız gönül dostumuz Syın Selami ÖZTÜRK ibb başkanımız sn Kadir TOPBAŞ  vesilesile birçok arkadaşımız işe girmiştir. yine gönül dostumuz Sağlık Bakanımız Sayuın Recep AKDAĞ nezdinde FSM Hastanemizin Başhekimimiz sn Kemal MEMİŞOĞLU Başhehim Yardımcımız Sn Kamil AYRIM Numune Hastanesi Müdürümüz Sn Cevat ÖZTÜRK destekleriyle tüm sağlık ihtiyaçlarımızı en geniş ve kapsamlı bir şekilde almaktayız. Son seçimlerde bölgemizin yeni ilçe olarak ATAŞEHİR adını almasından dolayı Tüzük değişikliği yaparak ATAŞEHİR ENGELLİLER DAYANIŞMA  adını alarak durmak yok yola devam dedik. geçici olrak dernek başkanlığımızı Sn Yücel KARABAYIR  yapmasına rağmen kısa süre zarfında ciddi sağlık sorunundan ötürü istifa etmesinden dolayı kurucu başikanımız yine genel başkanlığı görevine getirilmiştir.

ATAŞEHİR ENGELLİLER DERNEGİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLA



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109