Ataşehir Ders Kafe Projesinin kapanışı törenle gerçekleşti

Ataşehir Ders Kafe Projesinin kapanışı törenle gerçekleşti

Ataşehir Ders Kafe Projesinin kapanışı törenle gerçekleşti

Ataşehir’de açılan ve Nisan 2021 tarihinde faaliyetlerini sürdüren Ders Kafe Projesi düzenlenen törenle kapanması gerçekleştirildi ve bir sonraki proje uygulamasının da başlangıcı oldu.


Ensar Vakfı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Ataşehir’de açılan ve Nisan 2021 tarihinde faaliyetlerini sürdüren Ders Kafe Projesi düzenlenen törenle kapanması gerçekleştirildi ve bir sonraki proje uygulamasının da başlangıcı oldu.


Kapanış törenine; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Ataşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Maltepe Gençlik Merkezi Proje Kontrolörü Songül Dalgıç, ÖNDER Ataşehir Şubesi – AİMED Başkanı Selim Tekin, Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Yönetim kurulu üyeleri ve eğitmenler katıldı.

 “ÖĞRENCİLERİMİZİN LGS SINAVI İÇİN İNGİLİZCE VE MATEMATİK DERSLERİNE AĞIRLIK VERDİK”

Ders Kafe’nin kapanış töreninde, Nisan ayından buyana yapılan çalışmalar ve Ders Kafe Projesi ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Hüseyin Özaslan, Ensar Vakfı Ataşehir Şubemizin Gençlik ve Spor Bakanlığı ve GPDP gençlik projeleri kapsamında Nisan 2021 tarihinden beri uyguladığımız Ders Kafe Projemizin kapanış törenine hoş geldiniz diyerek; “ Ders Kafe Projemizle ilgili Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün uhdesinde bulunan 6 tane ortaokulumuzda öğrenim gören 8’inci sınıf öğrencilerimize yönelik geçen sene 7 bu sene 8’inci sınıfta okuyan öğrencilerimiz için Ders Kafe Projemizi başlattık.  Bu projeyi yazdığımız dönemde pandemi yoktu. Ensar Vakfı Yurdunda kalan öğrencilerimizin ilgili alanlarına göre destekleme adı altında derslerimizi verecektik ve onları birer koç olarak atayıp kendi lise eğitimlerinde daha iyi hale gelmelerini sağlamaktı amacımız. Fakat pandemi sürecinde üniversitelerin kapalı olması nedeniyle yurdumuzda öğrenci kalmadı. Bu süreçte biz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan onay alarak çevrimiçi eğitime döndük. Bu eğitimde de öğrencilerimizin LGS ile en fazla ihtiyaç duyduğu İngilizce ve matematik alanında uygulamalara karar verdik.  Bu projede Ensar Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucunda ihtiyaç sahibi ve başarılı olan öğrenciler seçildi. Seçilen bu öğrencilerle projemizi başlattık. 100 öğrenciyle başladığımız bu projeyle ilgili Bakanlığın bir şartı vardı. Ders dışında spor yapmaları istendi. Bizde burada geleneksel Okçuluk Sporuyla ilgili 6 okulda 50 öğrencimize eğitim verdik. Ayrıca çevrimiçi eğitimlerimize Nisan ayında başlayarak Haziran ayında tamamladık. Bu arada öğrencilerimizin akademik gelişimlerinde kitap okumanın faydası tartışılmaz. Bununla ilgili biz iki tane kitap seçimi yaptık. Bunlardan biri sosyal medya ile ilgiliydi. İkincisi ise tarihimizi anlatan bir kitaptı. Sürece baktığımızda Ensar Vakfı Şubesi olarak çevrimiçi deneme sınavları ve İngilizce, matematik kitaplarını da hediye ettik” bilgisini paylaştı.  

“YENİ DÖNEMDE HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Başkanı Mükayil Bektaş çocuklara dokunabileceğimiz bir proje olsun diye yola çıktıklarını söyleyerek; “Gerçekten zeki olan, dershaneye gitme imkânı olmayan öğrencilere yönelik bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Daha önce 15 kişilik bir öğrenci grubu üzerinde bu uygulamayı yaptık. Gördük ki, ders notları fazlalaşmaya başladı. Bu konu ile ilgili sayısal olarak 100 kişiyi Kaymakam ve Milli, Eğitim Müdürümüzün desteği ile bölgemizden okullar seçtik. Okul müdürlerinin desteği ile 7’inci sınıflardan kriterlere uyan 100 öğrencimizi seçtik. Gönül isterdi ki çocuklarımızla bu projeyi yüz yüze gerçekleştirelim, yazarlarımızla yüz yüze canlı olarak buluşturalım ama pandemi nedeniyle dar ve sınırlı tutmak zorunda kaldık. Sınırlı davranmamıza rağmen yine hocalarımızla çevrimiçi okçuluk dersi ve diğer dersleri de vermeye çalıştık.  Biz, koordinatörümüz ve arkadaşlarımızla ilkini başlattığımız bu projeyi burada bugün sonlandırıyor, yeni dönemde başlayacağımız projemizin de aynı zamanda başlama törenidir” dedi.

 “EĞİTİMDE STK’LARIN DESTEĞİ ÖNEMLİ”

Proje uygulamasıyla ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday; “ Bugün kapanışını yaptığımız projenin açılışında da buradaydık.  Daha dün gibi geldi geçti zaman.  Elimizde kalan o çocuklarımıza gösterdiğimiz emekler kaldı. Türkiye’de 19 milyon karne alan öğrencimiz var üniversite hariç. Her birinin dörder kişi ile alakalı olduğunu düşünün 76 milyon yapar. Eğitimle alakalı olan kişi sayısı yüzde doksan.  Böyle bir kitleyi tek başına Milli Eğitimin eğitmesi, öğretmesi, yetiştirmesi, istediğimiz kalite ve kıvamda bir insan modeline çevirmesi mümkün değil.  Bunu devletin bütün kurumlarıyla, hatta STK’larla beraber yapma zorunluluğumuz var. Tek başına Milli Eğitim yaparsa eksik kalır. Bu anlamda örgün eğitimin dışında kendi hizmet alanı dışında istediğimiz model insanları yetiştirmek anlamında STK’ların olmazsa olmaz bir yeri var.  Ensar olsun, Önder olsun STK’larımızın her biri milli eğitimin omuzlarındaki yükü hafifletmek için bize destek oluyorlar.  Ben biten projenin hakkıyla bittiğine inanıyorum. Yeni projelerde de Milli Eğitim olarak işbirliğine, eksiğimizi tamamlamaya ya da beraber omuz omuza yürümeye hazırız” diye konuştu.

“SPOR VE EĞİTİME YÖNELİK PROJELERİN ARTTIRILMASI GEREKİR”

Projeye destek veren ve emeği geçenler plaket veren Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş:  “Teknolojinin gençler üzerindeki etkisini biliyoruz. Bunu gidermenin yolu, birincisi kitap okuma alışkanlığını arttırmak ikincisi ise spora yöneltmek. Okullarımızda sporun yaygınlaştırılması için İlçe Gençlik ve Spor Müdürüme gerekli talimatı verdim. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte okullarımızda spor faaliyetlerini arttıracağız. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan arındırılması için uygulanan kitap okuma ve spor yapma faaliyetlerini destekliyoruz. Özellikle Spor ve eğitime yönelik projelerin arttırılması gerekir. Çocukların kötü bağımlılıklardan kurtulmasının bu gibi projelerin önemli olduğuna inanıyorum” şeklinde ifadeler kullandı.   Protokol konuşmalarından sonra, Projeye desteklerinden dolayı; Yazar Dr. Handan Yalvaç Arıcı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Müdürü Hüseyin Özaslan, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Maltepe Gençlik Merkezi Proje Kontrolörü Songül Dalgıç, Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Yurt Müdürü Kenan Özyolci,  Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Kaplan'a ve Eğitimci Muharrem Korkut Erol'a Şube yönetimince hazırlanan teşekkür plaketi verildi.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER