Ataşehir'de yabancı uyrukluların kovaladığı çocuk kazada can verdi

Ataşehir’de yabancı uyruklu bir grubun kovaladığı çocuğa otomobil çarptı. Kazada yaralanan çocuk hayatını kaybetti. Kaza sonrası mahalleli eylem yaptı.

Ataşehir'de yabancı uyrukluların kovaladığı çocuk kazada can verdi

Ataşehir'de yabancı uyrukluların kovaladığı çocuk kazada can verdi
Ataşehir’de yabancı uyruklu bir grubun kovaladığı çocuğa otomobil çarptı. Kazada yaralanan çocuk hayatını kaybetti. Kaza sonrası mahalleli eylem yaptı.
lay, geçtiğimiz gün Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, Yeni Sahra Mahallesi'nde, Selahattin Ç. isimli çocuk (15), yabancı uyruklu kişiler tarafından henüz belli olmayan bir sebepten dolayı kovalanmaya başlandı.

Kaçan çocuğa o sırada D-100 karayolunda seyir halinde olan bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaralanan çocuk sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Olay üzerine mahalleli sokağa dökülürken, mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Toplanan mahalleliyi uyararak dağıtan polis ekipleri, mahallede önlem aldı.

Öte yandan otomobil çarpması sonucu oğlu Selahattin Çelik’i kazada kaybeden anne Hanife Çakır yaşadıklarını anlattı.

“Olayın açıklığa kavuşturulmasını istiyorum”

Yaşanan olay sonrası konuşan anne Hanife Çelik, “Kaza yaşandığında olay yerinde değildim. Oğlumun gelmesini bekledim. İlk aradığımda Caddebostan’da olduklarını söylediler. Daha sonra aradığımda ise ulaşamadım zaten. Birkaç saat sonra arkadaşının telefonundan beni polis ekipleri aradı. Oğlumun kaza geçirdiğini ve durumunun ağır olduğunu söyledi. Yanındaki çocukların karakoldaki ifadesiyle burada söyledikleri farklı şeyler. Sahilde oturduklarını oğlumun lavaboya gitmek için karşıya geçtiğini ve o esnada oradan geçen Afganların saldırısına uğradığını söylediler. Aslında net olarak bir şey yok şu an için ortada. Yaşanan bu olayın açıklığa kavuşturulmasını istiyorum” dedi.

VERİLEN İFADELER YAYINLANDI

"Kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptım"

Afgan uyruklu şüpheli Ş.A., "Ben Afganistan'ın Badres şehrinde oturuyorum. 16 yaşındayım. Yanımda ülkeme ait kimlik yoktur. Kimlik belgelerim Afganistan'da kaldı. Ben Türkiye'ye, Pakistan, İran üzerinden Van'dan kaçak yollarla 7-8 ay önce giriş yaptım. Ben ismini bilmediğim Türk şahsa para verdim. İstanbul Yenisahra'ya geldim. Çekçek arabasıyla çöp topluyordum. Geçimimizi bu şekilde çöp toplayarak sağlıyorduk. Dün ben çalışıyordum, çöp topluyordum. Kadıköy Bostancı taraflarında çekçek arabamlaydım. Gece 01.00- 02.00 gibi kağıtların toplandığı yer olan Ataşehir'e gittim. Orada 3 Türk şahıs bizim kavga ettiğimizi düşünerek bana vurdu. Benim Ataşehir'e gitmemdeki amaç önce kağıtlar orada toplanıp oradan Yenisahra'ya gidiyordu. Ben kimseyle kavga etmedim, kimseyi kovalamadım. Trafik kazasının nasıl olduğunu da bilmiyorum" diyerek suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

"Aniden yola fırladılar, olayda kusurum yoktur"

Şüpheli M.Ş. ise, olay günü otobanda seyir halinde olduğunu anlatarak, "Gece saat 02.00 sıralarında Kadıköy Yenisahra Tuzcuoğlu sapağına gelmeden önce yaklaşık 100 km üzerinde seyir halindeydim. Yolun sol tarafından bariyerleri atlayarak 3 erkek şahsın aniden yola çıktığını fark ettim, koşuyorlardı. Ya bir şeyden kaçıyorlardı, ya da birbirlerini kovalıyorlardı. Yolda benim aracımın geldiğini fark edince paniklediler. Sağa sola kaçışmaya başladılar. Ben çarpmamak için manevra yaptım. İki şahsa çarpmayı engelledim, sola kırdığımda yoldaki erkek şahıslardan birine çarpmayı engelleyemedim. Arabayı durdurdum, sağlıkçı olduğum için kendisine müdahale ettim. Aniden yola fırladılar, göremedim, koşuyorlardı. Fren yapamadım, manevra yapıp direksiyonu kırarak kurtarmaya çalıştım ancak çarpmayı engelleyemedim. Olay yerinde herhangi bir trafik ışığı, yaya geçidi yoktur. Yayaların bu yola girmesi yasaktır. Olayda benim suçum, kusurum yoktur. Üzgünüm" dedi.

Kaynak: Ataşehir’de hayatını kaybeden Selahattin Çelik’in ölümüne ilişkin ifadeler ortaya çıktı

ATAŞEHİR KAYMAKAMLIĞI'NDAN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA 

 Ataşehir Kaymakamlığı, trafik kazasında hayatını kaybeden Selahattin Çelik'in annesi ve avukatının bilgi almak için gittiği polis merkezinde içeriye alınmadığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçedeki elim bir trafik kazası sonucu Çelik'in hayatını kaybettiği, acılı annesinin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince "müşteki" sıfatıyla polis merkezi amirliğine davet edildiği, burada yapılan işlemlerin ardından evine ulaştırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş tarafından evinde ziyaret edilen anneye taziye sunulduğu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefon görüşmesi sağlandığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Sayın Bakanımız yaptıkları telefon görüşmesinde acılı anneye olaydan duydukları üzüntüyü belirterek taziyelerini bildirmişlerdir. Bir sosyal medya hesabından yapılan 'Bilgi almak için polis merkezine giden anne ve avukatlarının içeriye alınmadığı' iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Olaydan duyduğumuz üzüntüyü belirtiyor, hayatını kaybeden evladımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz."

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği ise olayla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ataşehir ilçemizde dün meydana gelen trafik kazası neticesinde, ‘taksirle öldürme’ olayı ile ilgili olarak iki şüpheli şahıs yakalanmıştır. Kazayla ilgili olarak, trafik kazasını yapan bir şahıs adli kontrolle serbest bırakılmış, olaya sebebiyet veren yabancı uyruklu bir şahıs ise tutuklanmıştır. Daha sonra bölgede yapılan çalışmalarda, olayla ilgili olduğu değerlendirilen şahıslar güvenlik görevlilerimizce yakalanarak, ilgili işlemler yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir."


 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2022, 17:21

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER