Ataşehir de Kastamonu İlk Türk kadın Mitingi” konulu panele ilgi gördü.

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu’nun birlikte düzenlediği “103. Yılında Kastamonu İlk Türk kadın Mitingi” konulu panele ilgi gördü.

Ataşehir de Kastamonu İlk Türk kadın Mitingi” konulu panele ilgi gördü.

Ataşehir de Kastamonu İlk Türk kadın Mitingi” konulu panele ilgi gördü.
Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu’nun birlikte düzenlediği “103. Yılında Kastamonu İlk Türk kadın Mitingi” konulu panele ilgi gördü.

Mustafa Saffet Kültür merkezi’nde düzenlenen panele, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, CHP Ataşehir eski ilçe başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye meclisi eski 1. Başkan Vekili Sadi Özata, STK başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Baysal, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Çatak, Kastamonu Dernek başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Moderatörlüğünü Türkiye barolar Birliği önceki dönem Başkan yardımcısı Av. Hüseyin Özbek’in yaptığı panele, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Sibel Özel ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Orta Çağ Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birsel Küçüksipahioğlu konuşmacı olarak katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı açılış konuşmasından önce iki kadın yöneticiyi yanına alarak bir selamlama konuşması yapmaları için mikrofonu kadın yöneticilere verdi. Yönetici kadınların selamla konuşmasından Mustafa kemal Aldoğan açılış konuşmasında katılımcıları selamlayarak şöyle konuştu.

“KAHRAMAN ANNELERİMİZİ ŞÜKRANLA, MİNNETLE VE RAHMETLE ANIYORUZ”

Panelin açılış konuşmasını yapan Ataşehir Dernekler federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan; “ Bundan 103 yıl önce Türk Milletini Anadolu’dan, öz yurdundan atmak için harekete geçen, Anadolu topraklarını işgal eden Türk düşmanlarının karşısında asaletiyle ve cesaretiyle kahraman Türk kadınlarının Kastamonu’da nasıl karşı durduğunu ve bunu bütün dünyaya nasıl gösterdiğini panelde konuşmacı hocalarımız detaylarıyla anlatacaklar. Bizde bu vesile ile kahraman annelerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

“KAHRAMAN ECDADIMIZIN BİZE BIRAKTIĞI MİLLİ VE MANEVİ MİRASI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

Aldoğan federasyon çalışmalarıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdikten sonra katkı sunan tüm dernek başkan ve yöneticilerine teşekkür ederek; “Bundan sonra bütün yol arkadaşlarımızla birlikte kahraman ecdadımızın bize bıraktığı milli ve manevi mirası geleceğe taşımak, Kastamonu’muzun tanıtımını her alanda sağlamak, bunun gereği olarak gereken her türlü mücadeleyi yapmak en temel görevimizdir. Bunları başarmak için birlik ve beraberliğimizin artarak devam etmesi en büyük dileğimiz ve hedefimizdir.  Bugün bu panelimize katılarak bizleri çok mutlu ettiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” diye konuştu

“PANELE KATILAN VE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Mustafa kemal Aldoğan konuşmasının sonunda; “Bugün bu panel ve konser programımızın düzenlenmesinde bize her türlü desteği veren Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi’ye ve emeği geçen belediye personeline, panelin konusu ile ilgili hususlarda devamlı istişare içerisinde olduğumuz, bize hep destek olan Kastamonulular olarak hepimizin iftihar ettiği önceki dönem Türkiye Barolar Birliği Başkan yardımcısı panelimizin moderatörü Sayın Av. Hüseyin Özbek abimize, yine Kastamonulular olarak hepimizin gurur duyduğu hocalarımız, panelimizin konuşmacıları Sayın Prof.Dr. Sibel Özel’e, Sayın Prof. Dr. Birsel Küçüksipahioğlu’na, Kastamonu’muzun kültür elçisi panelimizin konserini icra edecek olan değerli sanatçımız Sayın Arzu Akça’ya, bu organizasyona vermiş oldukları destekten dolayı Ataşehir Kastamonu Dernekler federasyonu yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından yerini alan panelistler, bundan 103 yıl önce Türk Milletini Anadolu’dan, öz yurdundan atmak için harekete geçen, Anadolu topraklarını işgal eden Türk düşmanlarının karşısında asaletiyle ve cesaretiyle kahraman Türk kadınlarının Kastamonu’da nasıl karşı durduğunu ve bunu bütün dünyaya nasıl gösterdiğini tarihi kaynaklarıyla anlatarak milli mücadelede Kastamonulu kadınların önemli bir görevi ifa ettiklerini, kadının mücadeledeki yerinin önemini bir kez daha detaylarıyla dile getirdiler.

Sanatçı Arzu Akça’nın sahne almasından sonra plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER