Ataşehir'de Kan bağışına yoğun ilgi

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Ramazan'da Kan Bağışına Vatandaşlardan Yoğun İlgi.

Ataşehir'de Kan bağışına yoğun ilgi
 Ataşehir'de Kan bağışına yoğun ilgi
Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Ramazan'da Kan Bağışına Vatandaşlardan Yoğun İlgi.

9-10 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı nedeniyle kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar yasaktan kan bağışı merkezine gelmesi durumunda muaf tutuluyor. Kızılay Ataşehir Şubesi'nce oluşturulan 0216 455 15 15 No'lu bilgi ve randevu hattı ile saat 14.00 ile 24.00 arasında düzenlenen kan bağışına katılmak isteyen gönüllü vatandaşlara SMS ile bilgilendirme mesajları atılarak araçlarıyla veya gönüllülerce evlerinden alınıp şube merkezlerine gelmeleri sağlanıyor. 

Vatandaşlar kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösteriyor
 
Türk Kızılay Ataşehir Şubesi'nce ramazan ayında bu yıl ilk kez düzenlenen kan bağışı kampanyası 9-10 mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor. Kan bağışı kampanyasının ilk gününde İstanbul Vali Yardımcısı ve Ataşehir Kaymakam Vekili Levent Kılıç'ın yanısıra Ataşehirli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Vali Yardımcısı Kılıç: Kızılay Ataşehir Şubesi güzel faaliyetlerde bulunuyor
 
Kan Bağışı kampanyasına kan vererek destek olan İstanbul Vali Yardımcısı ve Ataşehir Kaymakam Vekili Levent Kılıç, "Ataşehir'de 1 haftadır kaymakam vekilliği görevinde bulunuyorum. Ataşehir Kızılay Şubesi oldukça güzel faaliyetlerde bulunuyor, bende fırsat buldukça yanlarında olmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde pide ve bugün pide dağıtımında bulundu. Ramazan ayı'nda ise kan stoklarındaki azalma nedeniyle  yapmış oldukları kampanya ile çok büyük bir ihtiyacı gidermiş oluyorlar. Ataşehir'de ciddi anlamda bir birlik ve beraberlik var. Kaymakamlık, Kızılay, Vefa Grupları ile bir bütünlük içerisinde çalışıyorlar. Ramazan ve pandemi süreci sonrasında da bu basit bir hareket gibi görünen ancak oldukça büyük hareketin olan dayanışma ve kardeşliğin artmasını diliyorum. Bende 3 ayda bir kan bağışımı gerçekleştiriyorum. Kan bağışında bulunmak isteyen tüm duyarlı vatandaşlarımızı Ataşehir Şubemize bekliyoruz" dedi. 

 
Koronavirüs tedbirleri uygulanıyor
 
Kızılay Ataşehir Şubesi kan bağışına gelen gönüllü vatandaşların öncelikli koronavirüs önlemleri kapsamında dezenfeksiyon işlemlerini sağladıktan sonra form doldurmalarını ve sonrasında sosyal mesafe kuralları çerçevesinde doktor kontrollerini ve gerekli bilgilendirmeleri sağlıyor. Kan bağışı gerçekleştiren vatandaşlar iftar sonrasında çay-kahve, su, soda ve tatlı ikramı ile ağırlanıyor.
Kan bağışı kampanyası 10 mayıs pazar günü saat 24.00'te sona erecek.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109