ATAŞEHİR'DE ÇOCUKLARININ GELECEĞİ İÇİN ANNELERE EĞİTİM

Ataşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün destek verdiği “Anneler ile Geleceğe” konulu seminer Kayışdağı Lions Ataevi’nde düzenlendi.

ATAŞEHİR'DE ÇOCUKLARININ GELECEĞİ İÇİN ANNELERE EĞİTİM
 ATAŞEHİR'DE ÇOCUKLARININ GELECEĞİ İÇİN ANNELERE EĞİTİM


Ataşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün destek verdiği “Anneler ile Geleceğe” konulu seminer Kayışdağı Lions Ataevi’nde düzenlendi.

Anne ve anne adaylarının katıldığı seminerde; Çocuk Gelişim Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt, Bebek Hemşiresi Esra Ertuğrul ve Beslenme Uzmanı Yeşim Özden Gün’den kurulu ekip; 0-36 ay dönemindeki bebeklere ait pek çok konuyu konuştu.

Hamilelik döneminde annelerin beslenmelerinde nelere dikkat etmesi gerektiği, yenidoğan ve sonrasındaki gelişim döneminde hamilelik, yenidoğan bebek bakımı, emzirme, bebeklerde uyku rutini, annelerin emzirme dönemindeki beslenme programı, ek gıdaya geçiş gibi konular uzmanları tarafından anlatıldı.

Çocuk Gelişim Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt, 0-12 ay bebeklerin doğru eğitimi, çocuklara yemek yeme alışkanlığı nasıl kazandırılır, yenidoğan bebeklerin ay ay gelişim süreçlerinde nelere dikkat edilmesi ile ilgili annelere tavsiyelerde bulundu.

Hamilelik, lohusalık, babaya düşen görevler, yenidoğan bebeklerde rutin oluşturma gibi bir çok konuda annelere bilgiler veren Bebek Hemşiresi Esra Ertuğrul, “Anne ve bebeğin ayrı bir dünyası var. Annesinin karnındayken bebek, oraya ait sesler duymaya başlar. Normal doğum ya da sezeryan bebek için değişiklik demek. Doğum sonrasında bebek bu yeni dünyaya uyum sağlamaya çalışır. Yeni doğan bebeklerin bildiği tek şey annesinin kokusu ve sesidir. Anne ilk olarak hemen bebeğiyle temas kurmalı. İlk anda anneyle bebeğin buluşması ve annenin bebeğini emzirmesi sağlanmalı. Özellikle ilk günlerdeki süt çok önemli ve değerlidir. Bebekler bildikleri şeylerden hoşlanır ve bu onlara güven verir. Bebeğinizi uykudan önce emzirmeli, sonra banyo yaptırmalı ardından masaj yapmalısınız. Masaj önemlidir. Onun rahat, huzurlu bir uyku süreci geçirmesinde yapılan masajlar onu rahatlatacak ve mutlu edecektir” dedi.

Beslenme Uzmanı Yeşim Özden Gün ise çocukların 6’ncı aydan sonra ek gıdalara geçişi önemlidir dedi. Gün, “Çocuklar her zaman anne sütü ile beslenmeyecekler. 6’ncı aydan sonra bebeğin gelişimi için ek gıdalara geçiş yapmalısınız. Sizler de kendi beslenmenize dikkat etmelisiniz. Protein, Süt ürünleri, sebze ve meyve ağırlıklı besinler tüketerek sağlığınızı korumalısınız” dedi.
Tiyatro Sanatçısı Seren Fosforoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı seminerde anne adaylarına sürpriz hediyeler verildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109