Ataşehir'de Akıl Oyunlar Sınıfı törenle açıldı.

Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulun da, hem içerik hem de işlevsel olarak çocuğun yeteneklerini ortaya çıkaran zekâ oyunlarının yer aldığı “Akıl Oyunlar Sınıfı” törenle açıldı.

Ataşehir'de Akıl Oyunlar Sınıfı törenle açıldı.
Ataşehir'de Akıl Oyunlar Sınıfı törenle açıldı.

Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulun da, hem içerik hem de işlevsel olarak çocuğun yeteneklerini ortaya çıkaran zekâ oyunlarının yer aldığı  “Akıl Oyunlar Sınıfı”  törenle açıldı.

Öğrenciler, belli aralıklarla bu sınıfta öğretmenlerin gözetiminde zekâ oyunlarıyla hem yarışarak hem de yaratıcılıklarını ortaya koyma fırsatı buluyorlar.

Açılış törenine; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Levent, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı ve Ataşehir Ak Parti Meclis Üyesi Mükayil Bektaş, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulu Müdürü Erhan Demiryas; “Günümüz dünyası bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak hızla değişiyor ve gelişiyor. Ayak uydurmakta zorlandığımız bu süreç bizleri, çocuklarımızı, toplumu ve dolayısıyla okullarımızı etkiliyor. Araştıran, soru soran, eleştiren bir nesil ile karşı karşıyayız. Bu süreçte planlı, bol oyunlu, bir akıl oyunları sınıfı ile eğitim alanında fark yaratacağımıza inanıyorum” dedi.

Demiryas; “Zekâ ve akıl oyunları dersinde öğrencilerin,  sorun durumunda doğru kararlar verebilmesi, beceri ve yeterliliklerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bireysel veya grup oyunları sayesinde sorumluluk duygularının gelişmesi, kazanma ve kaybetme duygularının anlaşılması, başarı için sistemli, planlı çalışmanın önemini öğrencilerimizin kavramasını beklemekteyim. Okulumuza böyle bir birimin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Daha sonra protokol açılış kurdelesini keserek öğrencilerin oynadıkları zeka oyunlarını izleyerek onlarla sohbet ettiler.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER