Ataşehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği Düzenledi

Ataşehir Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Şehit ve Gazi aileleri onutruna yemek düzenlendi.

Ataşehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği Düzenledi
Ataşehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği Düzenledi

Ataşehir Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Şehit ve Gazi aileleri onutruna yemek düzenlendi.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü'nde gerçekleşen programa Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Cem Karakaşlı, Garnizon Komutan Vekili İkmal Kıdemli Albay Metin Durmuş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu mülki ve idari amirleri, mahalle muhtarları, 15 Temmuz, Kore, Kıbrıs şehit ve gazi aileleri katıldı.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ın göreve başladığında uygulamaya koyduğu protokolsüz etkinliğe katılım oldukça yoğun olurken, programda Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Camii İmam Hatibi Sedat Küçükgözel tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleşti.


Milletimiz sinsi planları yerle bir etmiştir.
Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş yapmış olduğu konuşmasında, "Bu sofradaki birlikteliğimiz sadece bir yemek için değil elbette. Bu birlik ruhu, bizi her türlü saldırı ve tuzaktan koruyan, müreffeh yarınlara taşıyacak olan en büyük gücümüzdür. Milletimiz 15 Temmuz 2016’ da gerçekleştirilen hain darbe girişiminde de tek bilek, tek yürek olmuş, şer odaklarının sinsi planlarını yerle bir etmiştir. Düşmanlığını açıktan yapamayanlar içimizden hainler buldular. Bu hainler en hassas olduğumuz inancımızı hainliklerine alet ettiler. Yarım asır boyunca bu milletin evlatlarını ve maddi-manevi imkânlarını bu yolla ihanetleri için sömürdüler." diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti.

50 Yıl boyunca devletin en hassas noktalarına sızdı
Bir asır önce Lawrence’in yaptığını yaparak bizi birbirimize düşürmek, birbirimize kırdırmak nihayet bölüp parçalamak istediler.Bu oyunu kim bilir kaçıncı kez kurdukları için 50 yıl boyunca devletin ve milletin en hassas noktaları da dâhil olmak üzere bir kanser hücresi, bir ahtapot gibi her yere sızdılar ve yerleştiler.

İradesine darbecilere çiğnetmeyen Türk Milleti ve Türkiye Var!
Ama unuttukları bir şey vardı. “Oyun kuranların üstünde bir oyun kuran, hesap yapanların üstünde bir hesap yapan” vardı. Bin yıldır bu dinin bayraktarlığını yapan bu milleti, Allah bu hainlere bırakmadı. Onların ellerini ayaklarına dolaştırdı. Tankları, topları, helikopterleri, uçakları ellerindeydi. Milletin üzerine milletin silahlarını sıkmışlardı. Ancak “Allah-u Ekber” nidaları, “Ezan” ve “Sala” sesleriyle bu silahların üzerine yürüyen göğsü iman ve vatan aşkı dolu yürekler vardı. 15 Temmuz 2016 günü meydanlarda tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi tüm fertleri ile tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen bir Türkiye ve Türk Milleti vardı. 

15 Temmuz Gecesi Akan Kan Gurur ve Şerefle Dalgalanıyor
Milletimiz bu birlik ve beraberlikle Cumhurbaşkanımızın da dik duruşu ve halkımızı meydanlara davetiyle tek yürek oldu. Tarih boyu olduğu gibi, semalarda gururla dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızı yere düşürmedi. Minarelerden yükselen ezan ve sala seslerini dindirmedi. Bu vatanı hainlere ve düşmanlara bırakmadı.O gece akan şehit ve gazilerimizin kanlarıyla artık bayrağımız daha bir kırmızı, daha bir parlak ve daha büyük gurur ve şerefle dalgalanıyor. 

Şehit ve Gazilerimize çok şey borçluyuz
Kaymakam Ertaş son olarak, "Bizler bu toprakların çocuklarıyız. Tarih boyu eşsiz kahramanlıklar sergilemiş bir milletin evlatlarıyız. Sahip olduğumuz iman ve vatan aşkı dolu yüreklerimiz hep birlikte attıkça Rabbimin izniyle bu topraklar hep huzur ve barışı temsil edecek. Gölgesine sığınanlar da aynı huzuru hissedecekler.Bugün, Vatan ve millet olarak çok şey borçlu olduğumuz şehitlerimizin değerli aileleri ile gazilerimizle aynı sofrayı paylaşmanın onurunu yaşadığımız program vesilesiyle,ebediyete irtihal eden tüm şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve esenlikler temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi.

Kaymakam Ertaş, konuşmasının ardından şehit ve gazi ailelerini masalarında ziyaret ederek selamladı. Etkinlik yemek programı ile sona erdi. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER