Ataşehir Belediyesi'nde işçiler Grev kararı astı

Ataşehir Belediyesi işçileri taleplerinin kabul edilmemesi durumunda 12 Temmuz'da grev başlatacak.

Ataşehir Belediyesi'nde işçiler Grev kararı astı
Ataşehir Belediyesi'nde işçiler Grev kararı astı

Ataşehir Belediyesi işçileri  taleplerinin kabul edilmemesi durumunda 12 Temmuz'da grev başlatacak.

CHP'li Ataşehir Belediyesi işçileri sendikanın belediye ile görüşmelerinde hiçbir talepleri kabul edilmediği için bugün belediyeye grev kararı astı. İşçiler taleplerinin kabul edilmemesi durumunda 12 Temmuz'da grev başlatacak.
.
CHP'li Ataşehir Belediyesi işçileri, belediye ile yapılan toplu iş sözleşmesinin tıkanması nedeniyle belediyenin merkez binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıkmanın ardından işçiler grev kararını astı..
DİSK DUYURMUŞTU
DİSK Genel İş Sendikası'nın duyurusuna göre, Ataşehir Belediyesi işçilerinin belediye ile toplu iş sözleşmesinin tıkanması nedeniyle işçiler 5 Temmuz saat 13.00'te Ataşehir Belediyesi merkez binası önünde basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurmuşlardı.

12 TEMMUZ'DA GREVE GİDECEKLER
İşçiler taleplerinin hiçbirinin karşılanmaması halinde 12 Temmuz'da greve gideceklerini duyurdular.


ATAŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BASIN AÇIKLAMASI

KAMUOYUNUN DİKKATİNE, 
Genel- İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında basın ve kamuoyuna yapılan zorunlu bir açıklamadır.  
375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçi statüsünden, belediye şirket personeli statüsüne geçen çalışanlar, bu KHK gereği Haziran 2020 tarihine kadar önceki mali ve sosyal haklarıyla birlikte geçmişlerdir.  
Haziran 2020 tarihine kadar yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin çerçevesini; 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve onun uygulanmasına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın duyuruları belirlemektedir. 
Bu tarihten sonra ise 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde çalışacaklardır. 
Genel- İş sendikası ile Ataşehir Belediyesi Personel Limited Şirketi arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri; 1 Temmuz 2019 tarihinde başlamış, 3 Temmuz 2019 tarihinde 2. görüşme yapılmıştır. 
5 Temmuz 2019 Cuma günü saat 14.00’de 3. görüşme gerçekleşecekken ve bu aşamada herhangi bir uyuşmazlık söz konusu değilken; ilgili sendikanın mesai arkadaşlarımıza yaptığı “Sözleşmenin uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle merkez bina önünde basın açıklaması yapılacağı” yönündeki duyuru ve görüşme saatinin hemen öncesinde alınan grev kararının basın yoluyla duyurulmasıyla ne amaçlandığı anlaşılamamıştır. 















.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2019, 23:45

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER