ATAŞEHİR 3. KİTAP GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

  Ataşehir Belediyesi, Yayıncılar Kooperatifi (Yaykoop) ve Ataşehir Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Ataşehir 3. Kitap Günleri” Erdal Eren Kültür Merkezi bahçesinde edebiyat dünyasından isimleri ağırlamaya devam ediyor.

ATAŞEHİR 3. KİTAP GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

ATAŞEHİR 3. KİTAP GÜNLERİ DEVAM EDİYOR
 
Ataşehir Belediyesi, Yayıncılar Kooperatifi (Yaykoop) ve Ataşehir Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Ataşehir 3. Kitap Günleri” Erdal Eren Kültür Merkezi bahçesinde edebiyat dünyasından isimleri ağırlamaya devam ediyor.

Pandemi nedeniyle imza günlerinden, kitap fuarlarından ve söyleşilerden uzak kalınması nedeniyle insanların özlemini duyduğu kitap günlerinin yeniden geri gelmesinden mutluluk duyduklarını belirten yayınevleri bugünlerin, okurların yazarlarla bir araya gelmesi için çok kıymetli ve anlamlı olduğunu belirttiler.

Yayıncılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Elif Akkaya pandemi koşullarına dikkat ederek, yazara, sanatçıya ve kitaba destek verdikleri için Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Elif Akkaya, “Ataşehir Kitap Günleri, bu yıl İstanbul’da katıldığımız ilk etkinlikti. Yayıncılar Kooperatifi, Ataşehir Belediyesi ve Kent Konseyi ile birlikte gerçekleştirilen kitap günlerinde, Yayıncılar Kooperatifi üyesi yayınevlerinin dışındaki yayınevlerinin kitapları da yer aldı stantlarımızda. Çok değerli yazarlarımız hem söyleşileri hem de imza günleriyle bizimle birlikte oldu. Ataşehir Belediyesi uzun süredir ‘Parkta Hayat Var’ sloganı ile parklarda konserler düzenliyor, çocuk tiyatroları sahneliyor. Bu kez de parklardaki halkı kültürle, sanatla, kitapla buluşturduk. Bu çalışmalar İstanbul’un bütün parkları için model olmalı. Bu etkinlikler, insanları sanatla buluşturması nedeniyle çok önemli” dedi.
 
“Ataşehir 3. Kitap Günleri”nde; Buket Uzuner “Edebiyatta İklim Kurgu”, Fuat Sevimay “Benden’iz James Joyce”, Barış İnce ile Edebiyat Atölyesi, İnci Aral ile Gülşah Elikbank “Edebiyat’ta Aşk”, Adnan Özyalçıner “İstanbul’u Yazmak, Işık Öğütçü “Orhan Kemal 107 Yaşında”, Murat Meriç “Edebiyatın Müzikteki İzi” programlarıyla yer aldı.
 
Okurlar Önemli İsimlerle Buluşuyor

Adnan Özyalçıner, İnci Aral, Buket Uzuner, Işık Öğütçü, Barış İnce, Fuat Sevimay, Filiz Aygündüz, Güney Özkılınç, Gülşah Elikbank, Seray Şahinler, Orhan Bahtiyar, Gamze Arslan, Mehmet Fırat Pürselim, İbrahim Karaca, Musa Ağacık, B. Sadık Albayrak ve Agâh Aydın’ın katıldığı Kitap Günleri’nde söyleşiler, paneller, şiir dinletileri ve atölyeler de yapılıyor.

“İstanbul Öykücüsü” Adnan Özyalçıner de “İstanbul’u Yazmak” başlıklı söyleşide Kitap Günleri’nde okurlarıyla bir araya geldi. Kadir İncesu’nun moderatörlüğünde yapılan söyleşide Özyalçıner, yazma serüveni üzerine sorulan soruları yanıtladı.

Özyalçıner, “Karagümrük benim için bir işçi semti oluşuyla önemlidir. Bakış açımı etkileyen onlardır. Yaşama tutunmaya çalışan, yaşam mücadelesi için olan insanlar. Ben de gördüğüm, bildiğim, düşündüğüm kadarıyla onları, onlara yaşatılanları yazmalıydım. Yazmaya çalışıyorum” dedi.

Yazarlığa Ömer Seyfettin hayranlığıyla başladığını söyleyen Özyalçıner, “İlk öykümü, halamın evinin üst katındaki basık çatı odasında, gaz lambası ışığında yazdığımı hatırlıyorum” diye konuştu.

Metinlerinde iklim sorunlarını gündeme getiren ilk isimlerden olan Buket Uzuner de kitap günlerinde okurlarıyla bir araya gelerek Tabiat Dörtlemesi olarak planladığı “Su”, “Toprak”, “Hava” ve “Ateş” romanlarından söz etti. Söyleşinin ardından Buket Uzuner, okuyucularından gelen soruları yanıtladı ve kitaplarını imzaladı.

50’den fazla yayınevinin katıldığı Kitap Günleri, 25 Eylül’e kadar devam edecek.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109