Arguvanlı öğrenciler mutlu döndüler

Ataşehir Belediyesi “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında bu yıl çocuklar için gün boyu süren çeşitli etkinlikler düzenledi.

Arguvanlı öğrenciler mutlu döndüler
 Arguvanlı öğrenciler mutlu döndüler

Ataşehir Belediyesi “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında bu yıl çocuklar için gün boyu süren çeşitli etkinlikler düzenledi.
Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve ÇEVKO işbirliği ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de katkılarıyla; çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında bu yıl çocuklar için gün boyu süren çeşitli etkinlikler düzenledi.
Arguvan Belediyesi ve Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteklediği “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesinin bu yılki ilk etkinliğinde; Arguvan Atmalılar İlköğretim Okulundan giden en çok geri dönüşümlü atık toplayan 12 öğrenci ve 2 öğretmen ağırlandı.
Proje kapsamında 26 Aralık Cumartesi günü Arguvan Atmalılar İlköğretim Okulu öğrencileri için İstanbul gezisi düzenlendi. İlk olarak Topkapı Sarayı’nı gezen öğrenciler, daha sonra Sapphire Seyir Terasından İstanbul manzarasını keyifle izlediler ve Sky Ride İstanbul simülasyonunu doyasıya yaşadılar. Sonrasında ise İstanbul Akvaryum’u gezerek keyifli bir günü noktaladılar.
27 Aralık Pazar günü ise Arguvanlı öğrenciler “Gribin” ile kahvaltıda buluştular. Çocuklar grup üyeleriyle sohbet edip kendilerine soru sorma imkânı buldular. Ayrıca Ataşehir Belediyesi tarafından öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi. Kahvaltı programına Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’da katıldı.
Ataşehir’de en çok geri dönüşümlü atık toplayan öğrenciler İrem ve köpeği Cash ile İllüzyonist Volkan Tunç’un gösterilerinden sonra, öğrenciler Fenerbahçe-Royal Halı Gaziantep maçını Ülker Sports Arena’da hep birlikte izlediler.
Çocuklara çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla çevre kitapları ve çanta ile tişört hediye edildi. Proje kapsamında daha yeşil bir dünya için öğrencilerin topladıkları geri dönüşümlü ambalaj atıkları sayesinde; ağaçların kesilmesi önleniyor.
Öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunan Atmalılar İlköğretim Okulundan giden 12 öğrenci ve 2 öğretmen sabah saatlerinde Malatya’a döndüler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER