Anabilim'den "Havayla Çalışan" Arabalar Yarışması

Anabilim'den "Havayla Çalışan" Arabalar Yarışması

Anabilim'den
Anabilim'den "Havayla Çalışan" Arabalar Yarışması  
6. Sınıf Öğrencileri Balonun İtme Gücüyle Hareket Eden Arabalarıyla Yarışıyor  

Anabilim Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen "Okullar Arası Balon Arabalar Yarışması" 23 Mart 2011 tarihinde okulun Ataşehir Kampusu'nda gerçekleştirilecek. Ataşehir ilçesindeki 20 resmi ve özel okulun öğrencileri, atık maddeler kullanarak tasarladıkları arabalarla yarışmaya katılacak. Balonlardaki havanın itme gücünden yararlanarak hareket edecek şekilde tasarlanan arabaların yer alacağı yarışmada dereceye girenler dizüstü bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi ve fen bilimleri uygulama seti kazanacak.

Hava gücüyle hareket eden arabalar

Anabilim Eğitim Kurumları'nın düzenlediği "Okullar Arası Balon Arabalar Yarışması"na Ataşehir'deki 20 resmi ve özel okul katılacak. Öğrenciler atık maddeler kullanarak tasarladıkları arabaları balona sıkıştırılmış havanın itme gücünden faydalanarak hareket etmesini sağlamaya çalışacak. Anabilim Eğitim Kurumları Ataşehir Kampusu'nda 23 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilecek yarışmada havanın itme gücünden faydalanarak en uzun mesafe yol gidebilen ve jüri tarafından tasarımı en beğenilen araba yarışmayı kazanacak. Değerlendirme sonucunda dereceye girecek okullara dizüstü bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi ve fen bilimleri uygulama seti hediye edilecek.

Rekabet ve sorumluluk duygusu aşılıyoruz

Anabilim Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kılıç, Anabilim Eğitim Kurumları'nın yabancı dil, spor, bilim ve sanat alanında yetkin öğrenciler yetiştirdiklerine dikkat çekerek, "Okulumuz öğrencilerin kendine olan güvenini artırmak, sorumluluk duygusunu geliştirmek ve ilgi alanlarını genişletmek amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyor. Bilimsel becerilere yönelen öğrencilerimiz ezberci yoldan değil eğitimlerinin bir parçası olarak yaşayarak, deneyerek öğreniyorlar. Ayrıca öğrencilerimize gerçek hayatta her zaman karşılaşacakları rekabet duygularını geliştirmeyi de amaçlıyoruz." dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER