Alaplı'da Mavi Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüştü

Alaplı'da Mavi Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüştü

Alaplı'da Mavi Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüştü
Alaplı'da Mavi Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüştü
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından mavi kapak toplama kampanyası neticesinde Ataşehir Belediyesi tarafından gönderilen tekerlekli sandalye Anadolu Engelliler Derneğine hediye edildi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından mavi kapak toplama kampanyası neticesinde Ataşehir Belediyesi tarafından gönderilen tekerlekli sandalye Anadolu Engelliler Derneğine hediye edildi.

Dünya Engelliler Merkezi ve İstanbul Ataşehir Belediyesi işbirliği ile engellilere yönelik başlatılan mavi kapak kampanyasına destek veren Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesine tekerlekli sandalye gönderildi. Gönderilen tekerlekli sandalye ise okul tarafından Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şubesine hediye edildi.
Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesinde gerçekleştirilen tekerlekli sandalye teslimi törenine Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Nizamettin Onatoğlu, Müdür Baş Yardımcısı Süleyman Bayraktar, Müdür Yardımcısı İlhan Usta, Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, Dernek Muhasip üyesi Yusuf Seyfeli, Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Tekin, TOKİ ilköğretim Okulu Murat Uyar, Kılçak İlköğretim Okulu Müdürü Eşref Delibaş, Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretmenleri Emine Aldemir, Hatice Bayraktar ve öğrencilerimiz Tuğba Yılmaz, Rukiye Yılmaz ve Esra Ayhan katıldı.

Törende konuşan Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Süleyman Bayraktar," Okulumuzda başlattığımız ve Merkez İlköğretim Okulu, TOKİ ilköğretim Okulu, Kılçak İlköğretim Okulunun da destek verdiği mavi kapak kampanyasında göndermiş olduğumuz kapaklar neticesinde Ataşehir Belediyesi tarafından bize tekerlekli sandalye gönderildi. Okulumuz Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretmenleri Emine Aldemir, Hatice Bayraktar ve öğrencilerimiz Tuğba Yılmaz, Rukiye Yılmaz ve Esra Ayhan öncülüğünde engellilerimiz için başlattığımız mavi kapak kampanyasının amacına ulaştığı için mutluyuz. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bize gönderilen tekerlekli sandalyeyi Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şubesine ihtiyaç sahibi engelli vatandaşımıza vermek üzere teslim ediyoruz" diye konuştu.

Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut da konuşmasında "Anadolu Engelliler Derneği olarak böyle bir kampanyaya öncelik ettiklerinden dolayı okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Tabi ki 250 kilo kapak toplamak zor, ama öğrencilerimiz üstün gayret göstererek bir nebze de olsa amaçlarına ulaşmışlar. Bu tekerlekli sandalyeyi ilçemizdeki bir engellimize verilmek üzere bize kazandırmışlar. Bu kampanyada sadece kapak toplamaktan ziyade hem çevre açısından hem de engellilerimize bakış açısını belirlemeleri açısından da faydalı olmuştur. Çünkü engellilerimiz toplumun içindeler. Bu sandalye ile bir engellimizde topluma çıkma şansı yani sosyal hayatın içinde olma şansına kavuşacak ben bu vesile ile emeği geçen okullarımıza, müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretmeni Emine Aldemir de, "Öğrencilerimizin gönüllü olarak başlattığı kampanyada gece gündüz yağmur, çamur demeden kapak topladılar. Diğer okullarla bağlantıya geçtiler. Buradan diğer okullarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu kampanyanın ileriki yıllarda devam edeceğine inanıyoruz. Ayrıca okulumuza gönderilen tekerlekli sandalyenin engelliler derneğine verilmesi de bizleri memnun etmiştir. İnşallah ihtiyaç sahibi engelli vatandaşımıza ulaşacaktır" dedi.

Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Tuğba Yılmaz da "Gönüllü olarak kampanyaya katılmak istedik. Çalışmalarımızın sonuç vermesi ve bize tekerlekli sandalye gönderildiği için mutluyuz" diye konuştu.

Alaplı'da Mavi Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüştü başlıklı ve Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından mavi kapak toplama kampanyası neticesinde Ataşehir Belediyesi tarafından gönderilen tekerlekli sandalye Anadolu Engelliler Derneğine hediye edildi. özetli haberi okudunuz.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER