AK Parti Ataşehir 4. Olağan Kongresi gerçekleşti

AK Parti Ataşehir 4. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasında, AK Parti'deki siyaset kültürünün başka hiçbir partideki siyaset kültürüyle aynı olmadığını dile getirdi.

AK Parti Ataşehir 4. Olağan Kongresi gerçekleşti
AK Parti Ataşehir 4. Olağan Kongresi gerçekleşti

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi ve Hizmetiçi Enstitü Konferans Salonu'nda gerçekleşen AK Parti Ataşehir 4. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti.

AK Parti Ataşehir 4. Olağan Kongresine,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Ravza Kavakcı Kan, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Oruç Önalan, İstanbul Milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı, Osman Boyraz, Şirin Ünal, Mehmet Metiner, Mehmet Ali Pulcu, Ahmet Berat Conkar, Belma Satır, Hasan Sert, Azmi Ekinci, İsmet Uçma, Hurşit Yıldırım, İBB Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Ataşehir Eski İlçe Başkanı Av. Nimetullah Topu, Av. Rıza Saka, MHP İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kazan, BBP Ataşehir İlçe Başkanı Mehmet Erdem ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın yanısıra partililer ve davetliler katıldı.
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, AK Parti Ataşehir 4. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasında, AK Parti'deki siyaset kültürünün başka hiçbir partideki siyaset kültürüyle aynı olmadığını dile getirdi.



 Enerji ve Tabii Kaynaklar Albayrak: Gaflet uykusunda olanları silkelememiz lazım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Türkiye'nin ateş çemberinin içinden geçtiği süreçte bu resmi göremeyenler var. Gaflet uykusunda olanları omuzlarından tutup silkelememiz lazım." dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ataşehir 4. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasında, AK Parti'deki siyaset kültürünün başka hiçbir partideki siyaset kültürüyle aynı olmadığını dile getirdi.

Ataşehir'in çok önemli olduğunu belirten Albayrak, "Birilerinin, İstanbul'un incisi Ataşehir'i arpalık yaptığı, kendisine oy verenleri koyun gibi gördüğü ve maalesef güzelim Ataşehir'e taş üstüne taş koymadığı bir belediyecilikle karşı karşıyayız." diye konuştu.

Son 15 yılda, yoksulluğu en fazla azaltan ülke, Türkiye oldu
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, son 15 yılda yoksulluğu en fazla azaltan ülkenin Türkiye'nin olduğunu belirterek, "Biz sadece yardım yapmıyoruz, yaptığımız sosyal politikalarla yoksullukla mücadele ediyoruz. Bu konuda başarımızı tüm dünya takdir ediyor. Bu anlayışla hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz." dedi.
Bakan Kaya, Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ataşehir 4. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Burada konuşan Kaya, 2019'da Ataşehir'i AK Partili belediyecilik anlayışına kavuşturmak istediklerini ifade ederek, "Ataşehir kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, ana kademesiyle birlikte omuz omuza 2019'da destan yazacak. Biz Ataşehir'e güveniyoruz. 2019 seçimlerine gidene kadar durmak yok, kapı kapı dolaşmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Siyasi hayatımda en büyük desteği hanım kardeşlerimden gördüm" dediğini aktaran Kaya, "Kapıların hepsini çaldığımız gibi tüm gönüllere girmeyi hedeflememiz lazım. Ataşehir'de dokunulmadık tek genç bırakmayacağız. Biz gençlerine güvenen bir siyasi partiyiz. Biz gençlerimizle, kadınlarımızla birlikte onlar için siyaset yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaya, son 15 yılda çok önemli hizmetlere imza atıldığını, kapısı çalınmamış tek bir ihtiyaç sahibi aile bırakmamak üzere ev ev dolaşıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Yoksullukla mücadele ettik. Son 15 yılda, yoksulluğu en fazla azaltan ülke, Türkiye oldu. Biz sadece yardım yapmıyoruz, yaptığımız sosyal politikalarla yoksullukla mücadele ediyoruz. Bu konuda başarımızı tüm dünya takdir ediyor. Bu anlayışla hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Önümüzdeki dönemde bakanlık olarak Aile Sosyal Destek Programı'yla evlere giriyoruz. Dezavantajlı evlerden başlayarak kapı kapı dolaşıyoruz, ailenin ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyoruz."

"Muhteşem bir netice alacağımızdan eminim"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan da Mart 2019'da yerel yönetim seçimleri, Kasım 2019'da milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi ile Türkiye'de yeni bir sayfa açılacağına işaret ederek, "O sayfayı açarken, Ataşehir'de de hem belediyede hem genel seçimlerde hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhteşem bir netice alacağımızdan eminim." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise Ataşehir'de yaşayanların ilçedeki belediye hizmetlerinden memnun olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yapacak iki işimiz var. Birincisi; Ataşehir'in daha iyi hizmetler elde etmesi için, pis kokuların yayılmadığı, dürüst AK belediyecilik hizmetlerinin hayata geçmesi için 2019 Mart seçimlerine hepimizin çalışması lazım. Kendimiz için, Ataşehir için bunu yapmamız lazım. İkincisi, İstanbul için, Türkiye için ve yeryüzündeki bütün mazlumlar için 2019'da gerçekleştirilecek milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de çalışmamız lazım."

Eker, Türkiye'nin PKK, DEAŞ ve FETÖ ile uğraştığını belirterek, "Ataşehir'in daha iyi belediye hizmetleri almasının yanında bu terör örgütlerini yeryüzünden silinip, milletimize de ümmetimize de zarar veremeyecek hale getirmenin bir adımıdır 2019 seçimleri." dedi.

"AK Parti teşkilatlarının en güçlü yanı, birlik ve bütünlüğü"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da AK Parti teşkilatlarının en güçlü yanının, birlik ve bütünlüğü olduğunu ifade ederek, "Kongre süreçlerinde teşkilat yapılarında yapmak zorunda kaldığımız değişiklikler; beşeri kaynağımızı, aile bireylerini, belirlediğimiz hedeflere partimizle birlikte Türkiye'yi taşıma konusundaki düşüncelerimizdir." diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye'nin yönetimini devraldığı günden bu yana verdiği sözleri tuttuğunu vurgulayan Yazıcı, AK Parti'yi şekillendirenin, rengini, desenini belirleyenin millet olduğunu söyledi.


"CHP de aynı ifadeleri kullanmaktan geri durmadı"
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da Ataşehir'de CHP'nin nasıl bir politika izlediğinin herkese anlatılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçı ve sporcularla Mehmetçik'e moral ziyareti yaptığını hatırlatan Muş, "Bu, adeta CHP Genel Başkanını çıldırttı, tabiri caizse zıvanadan çıktılar. Ağza alınmayacak hakaretler, küfürler yakıştırdılar. Afrin, onların tek yumurta ikizlerinin canını o kadar yaktı ki CHP de aynı ifadeleri kullanmaktan geri durmadı." dedi.

"İnşallah yıl sonunda lk 9 durağımız açılmış olacak"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da bölgede 2 metro hattı bulunduğuna değinerek, "Bostancı-Dudullu hattında inşallah bu yıl sonu, 2019 başı ilk 9 durağımız açılmış olacak. Ataşehir'den geçen duraklar açılmış olacak. Ümraniye'ye ikinci metro hattının ihalesi yapıldı. İnşallah o da çok uzun sürmeyecek, 3 yıl içerisinde bitireceğiz." diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise kongrelerin parti için bir kan değişimi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"2019'da iki önemli seçim geçireceğiz. Bugüne kadar birçok zaferle geldik, inşallah finale çıktığımız 2019, inşallah artık finali sonlandırma günü olacak. Bu seçimler bizim için final seçimleri. İlki yerel seçimler. Belediyesi olmayan bir ilçeden bahsediyoruz. Çok çalışacağız, gayret edeceğiz. Azmin elinden bir şey kurtulmaz. 2019'da Allah'ın izniyle Ataşehir AK Partili bir belediye olacak. İlk günkü aşkla yeniden dirilişi Ataşehir'de hayata geçireceğiz."

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2018, 20:42

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER