Abdulmuttalip Yücel Bağımsız Ataşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.

Yoğun Sivaslı nüfusuna rağmen İstanbul Ataşehir’de Sivaslı bir adayın yer almaması nedeniyle genç bir Sivaslı olan Abdulmuttalip Yücel Bağımsız Belediye Başkanlığına aday oldu.

Abdulmuttalip Yücel Bağımsız Ataşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.

Abdulmuttalip Yücel Bağımsız Ataşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.

Yoğun Sivaslı nüfusuna rağmen İstanbul Ataşehir’de Sivaslı bir adayın yer almaması nedeniyle genç bir Sivaslı olan Abdulmuttalip Yücel Bağımsız Belediye Başkanlığına aday oldu.


Sivaslılar tarafından takdirle karşılanan Yücel’e destek vereceklerini ifade ediyorlar.
İstanbul’da Sivaslıların çoğunluk olmasına rağmen, gerek milletvekilliği ve gerekse belediye başkanlıklarında yer alamaması temsilde adaletsizliğin adeta kanıtı. Son olarak 31 Mart 2024 günü yapılacak olan Yerel Yönetim seçimlerinde İstanbul’da Sivaslı adayları gösterilmemesine tepkiler olurken, İstanbul Ataşehir’de genç bir Sivaslı bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıklayarak seçim çalışmalarına başladı.

SİVASLILAR YOK SAYILAMAZ!
Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Ataşehir Bağımsız Belediye Başkan adayı Sivaslı Abdulmuttalip Yücel, Sivaslıların ağırlıklı olarak bulunduğu Ataşehir’de Sivaslı bir adayın çıkartılmamasının kendisini etkilediğini belirterek, “Temsilde adalet ne yazık ki uygulanmıyor. Sivaslıların buna dur demesi gerekirken ne yazık ki Sivaslılar bu seçimde de yok sayıldı. Sivaslılar yok sayılamaz, Sivaslılar özgür iradelerini kullansın diye, Sivaslı olmayanların da kutuplaşmalardan kurtularak hizmet odaklı bir yönetime kavuşması için aday oldum” dedi.

ÜÇÜNCÜ BİR YOL DAHA VAR
Aynı zamanda siyasi partiler arasında kutuplaşmalarla birlikte tercih yapmaya zorlayan sistemin sorunlarını da yaşadıklarını belirterek sözlerine devam eden Abdulmuttalip Yücel, “Bundan dolayı yeni bir siyasi dil ve hizmet anlayışını inşa ederek üçüncü bir yolun da olacağını göstermek istedim. Tüm Ataşehir’in başkanı olmaya aday oldum” şeklinde konuştu.

ATAŞEHİR’DE BÜYÜK İLGİ
İstanbul Ataşehir’de 16 yıldır ikamet eden, ticari hayatını burada sürdüren Ataşehir Bağımsız Belediye Başkan adayı Abdulmuttalip Yücel’e Ataşehirliler ilgi göstererek destek vereceklerini ifade ediyorlar. Esnaflardan, Ataşehir sakinlerine kadar herkesin ilgi ve sevgisini kazanan Abdulmuttalip Yücel, “Ben Sivaslıları ve Sivaslı olmayanları da kucaklayacak, hizmet odaklı bir belediye için kollarımı sıvadım” dedi.

ABDULMUTTALİP YÜCEL
1991 yılında Sivas Ulaş Kazanpınar Köyü’nde dünyaya gelen Abdulmuttalip Yücel, ilk ve orta eğitimini Muğla Milas’ta tamamladı. Lise son sınıfı İstanbul Ataşehir’e yerleştikten sonra bitiren Abdulmuttalip Yücel, lisans eğitimini yerel yönetimler alanında devam ettirmektedir.

Lise hayatının ilk yıllarında siyasete Ülkü Ocakları ve Alperen Ocaklarında okul başkanlığı yaparak başlamıştır. Alperen Ocakları İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, Anadolu Yakası Bölge Başkan Yardımcılığı, Ataşehir Alperen Ocakları Başkanlığı yapmış, Büyük Birlik Partisi’nin çeşitli kademelerinde görevde bulunmuş, 2018 yılında partideki aktif görevini bırakmıştır.

Çeşitli derneklerde görev yapmış, 2020 yılından beri Türkiye’nin en genç köy dernek başkanı sıfatıyla Sivas Ulaş Kazanpınar Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2008 yılında geldiği İstanbul’da Ataşehir’e yerleşen ve 16 yıldır Ataşehir’de ikamet eden Abdulmuttalip Yücel, mobilya ve yat sektöründe ticari faaliyetlerde bulunuyor. Abdulmuttalip Yücel evli ve 2 çocuk babasıdır.
 
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER