8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü...
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü...

Ataşehir Belediyesi 8 Mart'ı Kadın Film Festivali ile kutluyor...
Hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş 400 kadın ilk kez sinemada film izleyecek...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Ataşehir'de "Kadın Filmleri Festivali" ve "Kadın Portreleri  Sergisi" ile kutlanacak...
 
Ataşehir Belediyesi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, ilçe sınırları içinde yaşayan kadınları sanat etkinlikleri ile buluşturuyor. Ataşehirli kadınlar, 8 Mart haftasında sinemada film izleyecek, kadın portrelerinden oluşan resim sergisini ziyaret edecek.
 
8 Mart kapsamında düzenlenen Kadın Filmleri Festivali, Ataşehir'de hayatında hiç sinemaya gitmemiş kadınları beyazperde ile tanıştırmayı amaçlıyor. Festivalde her gün farklı bir mahallede yaşayan kadınlar festivale davet edilerek kadın teması içeren 7 filmden birini izlemeleri sağlanacak. 7 günde 7 seans olarak düzenlenen film gösterimlerinde, daha önce hiç sinemaya gitmemiş 400 kadın sinema ile tanışacak.

Kadın Filmleri Festivali'nde, Müjde Ar'ın Adı Vasfiye ve Asiye Nasıl Kurtulur, Nur Sürer'in Uçurtmayı Vurmasınlar, Türkan Şoray'ın Selvi Boylum Al Yazmalım ve Vesikalı Yarim, Hülya Koçyiğit'in Kurbağalar ve Karılar Koğuşu adlı filmleri kadın izleyicileriyle buluşacak.
 
Kadın portrelerinden oluşan resim sergisinde ise Ataşehirli ev kadınlarının resim dersi alması ile başlayan Ana Renkler Projesi kapsamında ortaya çıkan yağlıboya tabloları ilk kez sergilenecek. Ana Renkler Projesi kapsamında Eylül 2010'dan itibaren resim dersi alarak atölye çalışmalarına başlayan 60 kadının çalışmalarından oluşan sergi, Anadolu'dan çeşitli kadın portrelerini tuvale yansıtıyor.
 
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile festivalde sergilenen filmlerde rol almış kadın sanatçıların katılacağı 8 Mart etkinliklerinin açılış töreni, Palladium Alışveriş Merkezi'nde verilecek bir kokteylle yapılacak.
 
Tarih     : 07 Mart 2011 Pazartesi
Saat       : 13.00
Yer         : Palladium Alışveriş Merkezi, Küre Salonu - Ataşehir
 

Ataşehir Belediyesi Kadın Filmleri Festivali'nde yer alan
Filmlerin gösterim programı şöyle:


07 Mart 2011 Pazartesi                 Saat 14.00            Uçurtmayı Vurmasınlar
08 Mart 2011 Salı                         Saat 10.30            Selvi Boylum Al yazmalım
9 Mart 2011 Çarşamba                 Saat 10.30            Asiye Nasıl kurtulur
10 Mart 2011 Perşembe                Saat 10.30           Vesikalı Yarim
11 Mart 2011 Cuma                      Saat 10.30           Adı Vasfiye
14 Mart 2011 Pazartesi                 Saat 10.30            Kurbağalar
15 Mart 2011 Salı                         Saat 10.30            Karılar Koğuşu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER