2. ATAŞEHİR GIDA ŞENLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İstanbul Gıda Şenliği kapsamında bu yıl ikinci kez düzenlenen Ataşehir Gıda Şenliği Deniz Gezmiş Parkı’nda gerçekleşti.

 2. ATAŞEHİR GIDA ŞENLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İstanbul Gıda Şenliği kapsamında bu yıl ikinci kez düzenlenen Ataşehir Gıda Şenliği Deniz Gezmiş Parkı’nda gerçekleşti.


Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Kent Konseyi, TÜKODER ve Gıda Mühendisleri Odası tarafından organize edilen şenlikte gün boyu çeşitli atölyeler, konserler, çocuk tiyatro ve animasyon gösterileri, panel ve forumlar düzenlendi.

“Sağlıklı Gıda Hepimizin Hakkı” sloganı ile hazırlanan şenlikte her kurumun kendi mücadelesi ve çalışmaları hakkında bilgi verdiği stantlar yer aldı. Etkinlik kapsamında evsel organik sebze, meyve atıkları ile kolayca kompost nasıl hazırlanır, şifalı bitkiler ve kullanımı, sirke ve turşu yapımı, lakerda, yoğurt yapımı gibi çeşitli geleneksel gıda üretiminin konu edildiği atölye çalışmaları yapıldı.

Şenliğe gelen vatandaşlar yerel ve doğal ürünleri inceledi ve tattı. Stantlarda, hamur işleri, doğal gıda ürünleri, zeytin, lavanta gibi çeşitli ürünler satışa sunuldu. Katılımcılar aynı zamanda gıda güvenliği, sağlıklı beslenme ile sağlıklı beslenmede doğru bilenen yanlışların neler olduğunu öğrendi.

Şenliğe Ataşehir Belediyesi Kadın Roman Dans Topluluğu’nun roman dansı renk kattı. İzleyenlerin yoğun ısrarı ile tekrar sahne alan ekip, bu kez izleyenleri de sahneye davet etti ve birlikte roman dansı oynadı.

“Doyuyoruz Beslenemiyoruz” Paneli Düzenlendi

Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Mordeniz, TÜKODER Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Turul, Sosyal Hizmet Uzmanı Murat Ulaş, Çiftçi, Peynir Üreticisi İlhan Koçulu tarafından “Doyuyoruz beslenemiyoruz” konulu panel düzenlendi.

Gıda güvenliği konusunun masaya yatırıldığı panelde, sağlıklı beslenme, gıda üretimi ve tüketimi, tüketici hakları, kamu ve yerel yönetimin gıdaya bakış açısı konuları hakkında önemli bilgiler verildi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER