15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Ataşehir’de anıldı

Ataşehir Kaymakamlığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı kapsamında etkinliklerle anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Ataşehir’de anıldı
 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Ataşehir’de anıldı

Ataşehir Kaymakamlığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı kapsamında etkinliklerle anıldı.
Sağlık Bakanlığının COVİD-19 tedbirleri kapsamında gerekli düzenlemeler ve önlemlerin alınmasına gerekli özen gösterilerek programlar icra edildi.


Ataşehir Kaymakamlığı’nın düzenlediği etkinlik programı, 10 Temmuz günü Mimar Sinan Camiinde Mevlid’i Şerif ve hatim dualarının okunmasıyla başlayan program Kaymakam kurum müdürleriyle birlikte şehit ve gazi ailelerinin ziyareti ve Ataşehir Kızılay Şubesinin Küçükbakkalköy Merkez Camii bahçesinde kan bağışı kampanyasıyla devam etti.

14 Temmuz günü Ataşehir Şehidinin isminin verildiği Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstaiklal Marşı’nın okunmasının ardından Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı Osmanlı Devleti’nde ve günümüzde yapılan darbelerle ilgili konferans verdi. Konferans sonunda Ataşehir Kaymakamı kendilerine teşekkür ederek günün anısına uygun bir plaket taktim etti.  

15 Temmuz Çarşamba günü ilçe protokolü şehidin annesi ve babasıyla birlikte şehit kabri ziyaretini gerçekleştirdiler. Şehit Akın Sertçelik, Ümraniye İhlamurkuyu Mezarlığında ki kabri başında dualarla anıldı.

 Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası İlçe Müftüsü Şakir Pinal dua okundu.  Okunan Kuran’ı Kerim ve duaların ardından Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve beraberindeki protokol ile vatandaşlar Şehit Akın Sertçelik’in yaşlı anne ve babasına tekrar taziyelerini ileterek sabır dilediler.

Mezar başındaki programdan sonra Ataşehir Kızılay Şubesi Genç Kızılay ekibince kabir ziyaretine katılanlara su ve ikramlarda bulunuldu.

Aynı gün Küçükbakkalköy Prestij Caddesin de 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi açılışı Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.  Serginin açılışından sonra Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş beraberindeki protokol üyeleriyle Prestij Caddesin de bulunan polis karakolu ile Kızılay Kan Bağışı çadırını ziyaret etti.
 
Serginin açılışından itibaren Kaymakamlıkça belirlenen kurum yetkililerin demokrasi nöbeti tuttular.
 
15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece sabah namazından önce okunan Sela’dan sonra Kaymakamlıkça düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı sona erdi.  
 

Fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş; “15 Temmuz temalı fotoğraf sergisini açıyoruz. Bu uğurda canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi de minnetle anıyorum. Bugün milletimizin dirayeti Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz çok büyük fedakârlık yaptı ve dirayetiyle gerçek demokrasiyi gösterdi. Bu uğurda mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz. Bu vatan için çok şey yaptılar. Bu sergiyi de onların anısına açıyoruz.  Burada sergilenen resimler Cumhurbaşkanlığı sitesinden alınmıştır. Tekrar şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

 




 
 
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER