1 Mayıs Mahallesi'nde 2000 kişilik hayır sofrası

1 Mayıs Mahallesi'nde 2000 kişilik hayır sofrası: Bu kara günleri dayanışmayla aşacağız.

1 Mayıs Mahallesi'nde 2000 kişilik hayır sofrası

1 Mayıs Mahallesi'nde 2000 kişilik hayır sofrası
1 Mayıs Mahallesi'nde 2000 kişilik hayır sofrası: Bu kara günleri dayanışmayla aşacağız.

İstanbul'un yoksul semtlerinden eski adıyla 1 Mayıs Mahallesi'nde düzenlenen aşure etkinliğine yaklaşık 2000 yurttaş katıldı. Semtte yoksul vatandaşlara her gün yemek yardımı yapan Atlas Yardım Derneği'nin düzenlediği etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de katıldı. Son günlerde artan yoksulluğa vurgu yapılan etkinlikte evsiz vatandaşlar ve kimsesiz çocuklar ağırlıkla yer aldı.

İstanbul'un Ataşehir ilçesi Aşık Veysel Mahallesi’nde Atlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Başalan Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği ile Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu'nun iş birliğiyle, muharrem ayının sona ermesi sebebiyle "Aşure ve Kurban Lokması" etkinliği düzenlendi. Mahalleli ve ihtiyaç sahipleri, Perşembe Pazarı Sokağı'nda kurulan sofrada buluştu.

Etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Serpil Beşok, CHP İstanbul Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Gönül Gündoğdu, İBB Meclis Üyesi Sacid Eyüpoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Kantekin, İBB Spor AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Çetinkaya, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP Ataşehir Meclis üyesi Müslim Acar, Yeniçamlıca muhtarı Hasan Özdemir, Kadıköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Duygu Adıgüzel, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Marmara Koordinatörü Emeç Aksoy Parlak katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel lokma dağıtımı öncesinde yaptığı konuşmada "Türkiye'de bugün ekonomik sorunlarımız var, işsizlik var. İstanbul'da çok ciddi bir kent yoksulluğu var. Her gün kira enflasyonu artıyor. Bu ortamda bizim en çok dayanışmaya ihtiyacımız var. Bir arada olmaya ihtiyacımız var" dedi.

"BİRLİK VE BERABERLİK LOKMASI OLARAK YAPIYORUZ"

Etkinliğe ev sahipliği yapan Atlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferda Altıntaş, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Etkinliği biz yıllardır düzenliyoruz. Birlik, beraberlik lokması diye yapıyoruz bunu. Bu sene Başalan Köy Dernekleri, Atlas Yardımlaşma Derneği ve Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu hep beraber düzenledik. Genel olarak bunu yaklaşık 6- 7 yıldır sürekli bir hale getirdik. Bundan sonra da birlik, beraberlik lokmamızı umarım uzun yıllar verebiliriz. Birlik için gerçekten çok güzel bir şey"

Öte yandan programı nedeniyle etkinliğe katılamayan CHP örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı;

En başta yoğun programlarım nedeniyle aranızda bulunmadığım için üzgünüm, Kerbela şehitlerimizi bize hak ve hakikat uğrunda canını hiçe sayarak mücadele etmek ahlakını miras bıraktıkları için minnet, rahmet ve dualarla yad ediyorum..

Hüseyine ağlayıp yezid gibi davrananlardan değiliz..

Tüm canlara selam olsun..

Yine Altılı Masa toplantısı nedeniyle lokmaya katılamayan isimlerden Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal orada bulunan vatandaşlara gönderdiği dayanışma mesajında şunları söyledi;

Malumunuz üzere, herkesin yarınından emin olduğu, işler bir demokratik nizam ve işleyen bir adalet sisteminin varlığı için Altı Siyasi Partinin 6. Toplantısı için aranızda olamıyorum. Bir tarafta sizlerle bu güzel anı paylaşamamanın üzüntüsü diğer taraftan da hep birlikte daha güzel yarınlar için verdiğimiz emeğin mutluluğu içindeyim.

Farklılıklarıyla zengin olan, farklılıkları zenginlik bilen güzel vatanımız için başka bir anlam, başka bir önemi var kuşkusuz aşurenin.

İşte o manâya binaen tıpkı bu manâya yaraşır biçimde burada pişen aşurenin birliğimizi, birlikteliğimizi pekiştirmesini, hayırlara vesile olmasını diliyor, bereket ve afiyet duasıyla herkesi saygıyla selamlıyorum.

Allah kabul etsin.

Atlas Yardım Derneği'nin hayır lokmasına destek mesajı gönderen diğer isimler ise Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP Parti Meclisi Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu, CHP Parti Meclis Üyesi Müslim Sarı, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre oldu.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER