Namaz’da buluşan miniklere Kâbe örtüsü

“Önce Namaz” konulu etkinliğin finali İstanbul’da Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde, Ankara’da ise Etimesgut Tevhid Camii’nde yapıldı.

Namaz’da buluşan miniklere Kâbe örtüsü
Namaz’da buluşan miniklere Kâbe örtüsü

“Önce Namaz” etkinliği ile düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ile Kabe-i Şerif’in örtüsünden bir parça takdim edildi. Cemaat arasından 10 kişiye de çekilen kurayla Kâbe örtüsü hediye edildi.

Asfa Mezunları Derneği ve Asfa Eğitim Kurumları tarafından gerçekleştirilen “Önce Namaz” konulu etkinliğin finali İstanbul’da Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde, Ankara’da ise Etimesgut Tevhid Camii’nde yapıldı. Program, her iki camide de sabah namazını müteakiben başladı.

Mimar Sinan Camii’ndeki program Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Mehmet Bilir’in Kuran tilavetiyle başladı. Okuyan ayetlerin mealini Yekta Tok seslendirdi.  Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal’in Önce Namaz konulu hitabetinin ardından ASFA Temiz Kalpler Korosu’nun söylediği ilahiler dinleyenleri mest etti. Programın sonunda duayı Mehmed Zâhid Kotku Camii İmam Hatibi Yahya Özkul yaptı.

Ankara Etimesgut Tevhid Camii’ndeki programda ise Dr. Hasan Tahsin Feyizli, Kur’an tilavetinde bulundu. Önce namaz konulu sohbetin ardından ASFA Ferda Koleji ilahi korusu tasavvuf musikisinin seçkin eserlerini seslendirdi.

ÖNCE NAMAZ PROJESİ

Namaz emri ve ibadetinin önemsenmesi ve seçmek gerektiğinde “önce namaz” denilerek namazın vaktinde kılınmasıyla ilgili farkındalığının oluşmasının hedeflendiği Önce Namaz projesi kapsamında Asfa Eğitim Kurumları’nın İstanbul ve Ankara’daki öğrencileri arasında şiir, kompozisyon, resim ve karikatür yarışmaları düzenlemişti. Her sınıf seviyesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler İstanbul ve Ankara’da sabah namazı vakti düzenlenen etkinlikle ödüllendirildi. Öğrencilere çeşitli hediyeler ile Kabe-i Şerif’in örtüsünden bir parça takdim edildi. Önce namaz diyerek camide buluşan cemaat arasından 10 kişiye de çekilen kurayla Kâbe örtüsü hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER