Hacca 5 yılda bir kısıtlaması 2005'ten itibaren daha önce hac vizesi almış olanlara izin verilmeyecek.

Hacca 5 yılda bir kısıtlaması 2005'ten itibaren daha önce hac vizesi almış olanlara izin verilmeyecek.

Hacca 5 yılda bir kısıtlaması
2005'ten itibaren daha önce hac vizesi almış olanlara izin verilmeyecek.

Mısır Turizm Bakanlığı, hac görevini yerine getirenlere, tekrar hacca gitmek için beş yıl bekleme zorunluluğu getirirken, bu kuralın sıkı bir şekilde uygulanacağı uyarısında bulundu.

Arab News gazetesine konuşan Mısır Turizm Bakanlığı yetkilisi Umaimah El Hüseyin, "Bu karar, İslam'ın beşinci şartını yerine getirmek isteyen diğer vatandaşlara da şans verme amacını taşıyor. Özellikle de düşük ve orta gelirlilere" ifadesini kullandı.

El Hüseyin, Mısır'da 950 hac turizm şirketi bulunduğunu ve hacca gidenlerin yarısından fazlasının, geçmişte, 5 yıl bekleme kuralına uymadığını kaydetti.

Mısır Turizm Bakanlığı Müsteşarı Usame El-Aşri de, bu yıl hacca gitmek için başvuranların pasaportlarının sıkı bir şekilde kontrol edileceği ve 2005'ten itibaren daha önce hac vizesi almış olanların kasım ortasında Suudi Arabistan'a yolculuk etmesine izin verilmeyeceği uyarısında bulundu.

Bakanlık yetkilileri, gazeteye açıklamalarında, Suudi Arabistan'ın, Mısır'dan hacca geleceklerin sayısına kısıtlama getirdiği yönündeki söylentiyi de yalanladı. El Hüseyin, "tam tersine, vize kotamız geçen yıl 50 bindi. Bu yıl 80 bine çıkarıldı" ifadesini kullandı.

Haberde, Mısır El Ezher Fetva Komitesi eski Başkanı Ali Hassan'ın, hacca bir kez gitmenin yeterli olduğu, bir kez gidenlerin, daha önce gitmeyenlere şans tanıması gerektiği yönündeki sözlerine de yer verildi. Suudi Arabistan'ın da, kendi vatandaşlarına, beş yılda bir hacca gitme izni verdiği belirtildi.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER