2011 Hac başvuruları başladı, İnternet'den Online Başvuru İmkanı

2011 Hac başvuruları başladı, İnternet'den Online Başvuru İmkanı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl başlattığı uygulama ile hacca gitmek isteyenlerin hac ön kayıtlarını müftülüğe gelmeden internet üzerinden de yapabileceğini söyledi.

Bu yıl için hac ön kayıtlarının başladığını açıklayan Müftü Vekili Yakup Öztürk, il ve ilçe müftülüklerine gelenlerin işlemlerinin yapıldığını bildirdi. Hiç kimsenin aceleci davranmasına gerek olmadığını vurgulayan Yakup Öztürk, şöyle dedi:

"Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı bir uygulama ile vatandaşlarımızın il ve ilçe müftülüklerimize gelmesine de gerek kalmadı. Uygulamada hacca gitmek isteyenler belirlenen banka hesaplarına 15 TL yatırarak internet üzerinden de kayıtlarını yaptırabilecekler. Önceki dönemlerde kayıt yaptıranlar kayıt yenileme, ilk kez müracaat edeceklerin de ilk kayıt masasına formlarını verecekler."

Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye uyguladığı ‘Hac’ kotası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kayseri’ye de sınırlama getirdiğinin altını çizen Öztürk, bu yıl yaklaşık olarak 2 bin 500 adayı kura ile kutsal topraklara götüreceklerini belirtti. Öztürk ayrıca, vatandaşları internet üzerinden yapılacak olan kayıtta verilecek şifreyi alması konusunda uyardı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac konaklamasının "Normal Tip: 24-45 gün", "Müstakil Tip: 15-30 gün" ve "Otel Tip: 12-25 gün" olmak üzere 3 farklı kategoride olduğu, ücretlerinin ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı vurgulandı.

1- 2011 yılı Hac Kayıtları,  2010 yılında  kur’aya katılanlar için  “Kayıt Yenileme ”, ilk defa müracaat edecekler için de  “İlk Defa Kayıt Yaptırma”  şeklinde yapılacaktır.

2- “Durumunuzu Sorgulayın”  ekranından T.C Kimlik numaranızı girerek; Hacca gitmeye mani bir durumunuzun olup olmadığını, ilk defa mı hac müracaatında bulunacağınızı veya hangi yıldan itibaren peş peşe hacca müracaat ettiğinize dair bilgileri öncelikle kontrol ediniz.

3- 2011 yılı  hac organizasyonlarına katılmak isteyen hacı adaylarıyla,  bunlardan kur'aya birlikte katılarak  beraber hacca gitmek isteyenler müracaatlarını    25 Nisan - 06 Mayıs 2011 tarihleri arasında elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine doğrudan yapabileceklerdir.

4- İlk defa kayıt yaptıracaklar; ZİRAAT BANKASI, VAKIFLAR BANKASI, HALK BANKASI, AL BARAKA TÜRK KATILIM BANKASI, ASYA KATILIM BANKASI, KUVEYTTÜRK KATILIM BANKASI, TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI'ndan herhangi birine kişi başına 15.-TL hac önkayıt ücreti yatırdıktan sonra;  doğrudan internet üzerinden  kayıtlarını yapabilecekleri gibi  Banka dekontunu / belgesini ve nüfus cüzdanlarının fotokopileri ile birlikte kaydını yaptırmak istediği İl veya İlçe Müftülüklerimizden birine giderek Müftülüklerimizden temin edecekleri  “ 2011 YILINDA TEK BAŞINA VEYA BİRİNCİ DERECEDE YAKINLARIYLA ( eş, anne, baba, kayınvalide, kayınbaba, kardeş, çocuk ) BİRLİKTE HACCA GİTMEK İSTEYENLERE AİT MÜRACAAT FORM DİLEKÇESİ” ni doldurarak kayıtlarını yapabileceklerdir.

5- Kayıt yenileyenler ise; bankaya para yatırmadan  doğrudan internet üzerinden veya  nüfus cüzdanlarının fotokopileri ile birlikte kaydını yaptırmak istediği İl veya İlçe Müftülüklerimizden birine giderek Müftülüklerimizden temin edecekleri  “ 2011 YILINDA TEK BAŞINA VEYA BİRİNCİ DERECEDE YAKINLARIYLA ( eş, anne, baba, kayınvalide, kayınbaba, kardeş, çocuk gibi ) BİRLİKTE HACCA GİTMEK İSTEYENLERE AİT MÜRACAAT FORM DİLEKÇESİ” ni doldurarak kayıtlarını yapabileceklerdir.

6- İnternet üzerinden kayıt yaptıracak vatandaşlarımızın; açıklamaları dikkatlice okuduktan ve kendilerine uygun olan hac tercihlerini belirledikten sonra kayıtlarını yapmaları,

7- İnternet üzerinden kayıtlar T.C Kimlik numarası ile yapılacağından girilen T.C. kimlik numarasının doğru girilmesi, ve gelen kimlik ile kayıt bilgilerinin dikkatlice kontrol edilmesi,

8- İnternet üzerinden kayıt yapacakların; kayıtlarını tamamladıktan sonra kendilerine verilecek olan elektronik şifre ile yazıcıdan alacakları kayıt durumlarını gösterir çıktıları muhafaza etmeleri ,

9- Elektronik şifreler kayıt süresi içerisinde yapılacak itiraz ve düzeltmelerde ve hacla ilgili iş ve işlemlerin internet üzerinden takibinde kullanılacağından, bu şifrelerin dikkatlice muhafaza edilmesi ve ilgisi bulunmayan kişi veya kişilerce paylaşılmaması gerekmektedir.

10- İnternet üzerinden yapılacak kayıtlarla ilgili; birinci dereceden akrabaların birlikte müracaatları, kayıt olacağı il ve ilçe tercihleri ile hac konaklama türü tercihleri bağlayıcı ve daha sonra da değiştirilmesi mümkün olmayacağından bu tercihlerin dikkatlice yapılması gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT: ÖNCEKİ SENELERDE KAYIT YAPTIRANLAR KAYIT YENİLETTİRME İŞLEMLERİ İÇİN BANKALARA HERHANGİ BİR ÜCRET YATIRMAYACAKLARDIR.



İNTERNETDEN HAC BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

ONLİNE HAC BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109