Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler günü kutlu olsun.

Sevgili Öğretmenlerim; Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’e, Bakanlar Kurulu Kararı ile 24 Kasım 1928 yılında 'Millet Mektepleri Başöğretmeni' unvanının kabulünün 82'nci yıldönümünü ve 1981 yılından itibaren de bu anlamlı günün kapsamında kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün 30'uncu yıldönümünde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler günü kutlu olsun.
Sevgili Öğretmenlerim;
 
Bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen, sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslek olan öğretmenliğin, tarih boyunca kendine özgü niteliklerini, önemini ve değerini kaybetmediğinin ve kaybetmeyeceğinin bilincindeyiz. Öğretmene ve öğretmenlik mesleğine ne kadar çok değer verilse, ne kadar çok önem verilse yine de azdır. Çünkü öğretmenliğin değeri ve önemi sınırlarla çizilemeyecek kadar yücedir.

Sevgili Öğretmenlerim;

Her 24 Kasım'da kelimelerle ifade etmeye çalıştığımız “Öğretmenliğin gereken saygınlığı kazanabilmesi, hak ettiği değer ve öneme kavuşabilmesi, ancak siz değerli, öğretmenlerimize ve mesleklerine yapılan yatırımların artırılması ile mümkündür. Öğretmenin yaşam standardının yükseltilmesi, çalışma koşullarının teknolojik gelişmelere de ayak uydurularak iyileştirilmesi, onlara ve mesleklerine hak ettiği saygınlığı kazandıracaktır.

Sevgili Öğretmenlerim;

24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutlarken, bir kez daha hem teröre kurban verdiğimiz, hem de depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimize, eğitim şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, her birini saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER