Sahan Çocuk Mutfağı Açıldı

Sahan yine çocukları düşündü. Sektöründe ilkleri gerçekleştirerek liderliğini koruyan, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslar arası arenalarda Türk mutfağının tanıtımını üstlenen Sahan Restoranlar Zinciri başardığı yeni bir ilkle isminden söz ettirmeye devam ediyor.

Sahan Çocuk Mutfağı Açıldı
 SAHAN İstanbul Ataşehir' de yer alan Sahan Vega Restoranda yenilenen çocuk odası içinde ölçüleri çocuklara göre uyarlanan profesyonel bir mutfağı hayata geçirdi. Çocuklara özel hazırlanan mutfakla bir anda dikkatleri üzerinde toplayan Sahan Vega sadece çocukların değil, büyüklerin de ilgi odağı haline geldi.

Türk Mutfak kültürünün küçük yaşta çocuklara aşılanması ve Türk yemeklerinin tanıtımının sağlanması amacıyla hazırlanarak hizmete sunulan çocuk mutfağında çocuklar sebze ve meyvelerin yıkanıp ayıklanmasından ustaca yemek hazırlanmasına kadar her türlü işlemi şeflerin gözetiminde yapıyor, hazırladıkları yemeği pişirme aşamasına geldiğinde şeflere teslim ederek pişmesini bekliyorlar.

Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı,Tahir Tekin Öztan; Her geçen gün unutulan ve yenilik adı altında yozlaşmaya yüz tutan Türk mutfağını gelecek nesillere daha iyi anlatabilmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek "Sahan Restoranlar Zinciri Türk mutfağının ülkemizde ve dünyada tanıtımını misyon olarak üstlenmiş ve bu misyonun başarıyla gerçekleştirilmesi için üzerine düşenleri yapmayı sürdürmektedir.

Kendi kültürümüzü çocuklarımıza daha iyi tanıtmak ve Türk mutfak kültürünün bütün özelliklerini benimsetmek için İstanbul'da Sahan Vega'da özel bir çocuk mutfağı hazırladık. Tamamen yenilenen Sahan Vega'da çocuk bölümünde de önemli değişiklikler yaparak bu bölümü çocuk mutfağıyla zenginleştirirken aslında bir ilke de imza attık. Minik çocuklarımız yiyeekleri yemekleri kendileri hazırlamaya başladı. Konunun uzmanı ahçılarımızında yardımlarıyla çocuklar yemek pişirmeyi öğrenirken Türk Mutfak kültürünün bütün unsurlarını da yakından tanıma şansı yakalıyor. Bir çok okul çocuklara uygulamalı yemek pişirme dersi verebilmek için bizlerle irtibat kurarak öğrencilerini guruplar halinde getirmeye başladı.

Diğer taraftan retoranımıza gelen aileler çocuklarının bu bölümde zaman geçirmesinden fazlasıyla memnun. Çünkü minik çocuklar yedikleri yemeğin nasıl hazırlandığını ve pişirildiğini de uygulamalı olarak görüyor ve öğreniyor. Önümüzdeki dönemlerde Sahan çocuk mutfağını Gaziantep Sahan Şirehan başta olmak üzere diğer şubelerimizde de uygulayacağız" dedi.

Sahan Çocuk mutfağı ismiyle bir anda Türkiye kamuoyunda gündeme giren bu uygulama bilim adamları tarafından da yararlı bulunuyor. Konuyla ilgili değerlendirme yapan GAÜN Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. İlkay Gökpınarlı "Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miraslarımızdan birisi Türk mutfak kültürümüzdür. Bu kültürü çocuklarımıza sevdirmek, günlük yemek tüketiminde hazır yemeklerden uzaklaşmalarını sağlamak zorundayız. Sahan Restoranlar Zinciri tarafından uygulamaya konulan çocuk mutfağı aslında çocuklara yemek yapmayı, pişirmeyi ve yemeyi öğreten önemli bir okul olma özelliğini de göstermektedir. Çocuklar kendileri için yapılan bu özel mutfakta yiyecek ve içecekleri tanırken şeflerin yardımıyla Türk mutfağına ait ürün ve yemekleri öğreniyorlar. Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan'ı yürekten kutluyorum" dedi.

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği bu mutfak sayesinde aileler keyifli vakit geçirirken çocukları da kendi elleriyle hazırladıkları sağlıklı yemekleri tüketiyorlar. Sahan Vega'da Çocukların bulunduğu alanda yanıcı, kesici aletler ve üniteler bulunmadığı ilgililer tarafından açıklandı. Çocuk mutfağı uygulamasının önümüzdeki dönemlerde Türkiye genelindeki Sahan Restoranlar Zinciri şubelerinde de yaygınlaştırılacağı ifade edildi.

SAHAN RESTAURANT
ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2012, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER