Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu İçerenköy’de

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, daire müdür ve amirleri ile kahvaltıda konuk olduğu İçerenköy’de vatandaşı dinleyip incelemelerde bulundu.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu İçerenköy’de
Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu İçerenköy’de

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, daire müdür ve amirleri ile kahvaltıda konuk olduğu İçerenköy’de vatandaşı dinleyip incelemelerde bulundu.

Göreve başladığından bu güne; mahalleleri tanımak, sorunları yerinde görüp tespit etmek ve vatandaşları dinlemek amacı ile 11 mahalleye ziyaret gerçekleştiren Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, son ziyaretini İçerenköy Mahallesi’ne yaptı.

İçerenköy Spor Tesisleri’ndeki Milenyum Cafe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda İçerenköy Mahalle Muhtarı Yusuf Öztürk tarafından ağırlanan Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç, daire müdür ve amirleri ile birlikte Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, amacının Ataşehir’i mahalleleri ile tanımak ve devletin sıcak yüzünü vatandaşa göstermek olduğunu söyledi.

“İçerenköy’ü Milattan önce mi yoksa sonra mı tanımaya başlayalım?” sorusu ile İçerenköy’ün eski bir yerleşim yeri olduğuna işret eden İçerenköy Mahalle Muhtarı Yusuf Öztürk Ataşehir’in E5 kapısı durumunda olduklarını, mevcut iki girişin Ataşehir’in E5 girişine yetersiz kaldığını, bu nedenle bölgede trafik sorunu yaşandığını, çözüm için üçüncü bir kavşak açılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Eski bir köy olduğu için büyük bir kısmının otlak olarak kayıtlarda iken satıldığını ve yerleşime açıldığını vurgulayan Muhtar Öztürk, bu gün yeşil alan olduğu için imar sorunu yaşanmasındaki nedenlerden biri olarak bunu işaret etti. İmar sorununun İçerenköy’ün en önemli sorunlarından olduğunu, vatandaşın tapulu evinin okul alanı olarak gösterildiğini ifade eden Öztürk, kamuya ait boş alanlar varken okul ve yeşil alanların özel mülkiyette olmasının sorun ağırlaştırdığını kamulaştırma maliyetini artırdığını belirtti.

Hal alanının da bölge için önemli sorunlardan olduğunu yıllardır “kalkacak” denildiği halde hala Halin kalkacağına dair işaret olmadığını söyleyen Muhtar Yusuf Öztürk, farklı bir uygulama ile mahallelerin gelen Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve ekibini ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Sorunları ifade için söz alan İçerenköy sakini vatandaşlar; Sanayi karşısında Bostancı girişteki metruk yapının uyuşturucu bağımlılarının barınağı olduğunu bu nedenle de asayiş sorunu yaşandığını ifade eden çözüm için Kaymakam’dan destek istedi.

Kat mülkiyet tapulu apartmanlarının okul alanında kaldığını vurgulayan bir başka İçerenköy sakininden sonra söz alan vatandaş yeni imar hazırlanırken okul ihtiyaçlarının dikkate alınması için önceden hazırlık yapılması talebini iletirken, kısa vade çözüm için ise arsası büyük okullara ilave yada ilave kat yapılması önerisinde bulundu.

Mahallelerine gelerek kendileri ve sorunları ile ilk kez bu kadar yakından ilgilenilmesinin kendisini duygulandırdığını söyleyen İçerenköylü bir diğer vatandaş ise bu ilgisinden dolayı Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve ekibine teşekkür etti.

İçerenköy’deki okul ihtiyacını bildiklerini söyleyen Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Muhtar Yusuf Öztürk’ten mevcut okul ve okul alanları bilgilerini istedi.

2,5 ayda 10 mahalle ziyareti gerçekleştirdiğini, İçerenköy’ün 11, mahalle ziyareti olduğunu, organizasyonu Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Levent’in yaptığını söyleyen Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, 1 ay içerisinde kalan 6 mahalle ziyaretini de gerçekleştirip Ataşehir’in mahallelerini tanıma turunu tamamlamak istediğini söyledi.

“Burada konuştuklarımızın bir kısmı bildiğimiz sorunlar. Vatandaşlarımızda bazı somut çözüm önerileri sundu. Ancak bilmediğimiz yeni sorunları da tespit ederek notlarımızı alıyoruz. Çözüm için yapılacak çalışmalarda veri olacak bu çalışmalar” diye çalışmalarının amacına işaret eden kaymakam Karamehmetoğlu, “Bunun yanında vatandaşımıza giderek, onları dinlemek onlarla konuşmak amacındayız. Trafik, imar gibi sorunların çözümü bizim yetki alanlarımızda değil. Ancak bu çalışmalar yapılırken biz üzerimize düşeni yapacağız. Okul ve camii ihtiyaçlarınız da dikkate alınacaktır” diye düşüncelerini ifade ederek; bu tür toplantılarla vatandaşlarla mahallelerde senede iki defa bir araya gelmeyi planladıklarını söyledi.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu; FSM Hastanesi’nin alanının büyük olduğunu, modern bir şehir hastanesinin Ataşehir’in ihtiyacını karşılamak için önemli olduğunu ve İçerenköy Spor’un sahasının çimlendirme çalışmalarında desteklerini isteyen Muhtar Yusuf Öztürk, İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve vatandaşlarla birlikte güçlendirme çalışmaları devam eden Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nde incelemelerde bulunduktan sonra İçerenköy Polis Karakolu’nu ziyaret etti. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER