Genç halkoyunları ekibinden Başkan İlgezdi’ye ziyaret

Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Ataşehir SİYAD (Sinop İli, İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği) işbirliği ile yapılan projeyle oluşturulan halk oyunları grubu, Slovakya’nın Mujava kentinde bu yıl 53.’sü düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne katıldı.

Genç halkoyunları ekibinden Başkan İlgezdi’ye ziyaret

Ataşehir Belediyesi’nin destek verdiği bu tarz projelerle 16–25 yaş arası Ataşehirli 120 genç 3 yıldır Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde gerçekleşen halk oyunları festivallerine katılarak Türk halk oyunlarının tanıtımına katkıda bulunurken, farklı ülkelerin de kültürlerini tanıyor. 

10 Haziran tarihinde Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne katılmak üzere yola çıkan topluluk, Bulgaristan’ın başkenti Sofya ve Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin ardından Slovakya’nın Mujava kentinde festivale katıldı. 5 gün boyunca festival alanında defalarca gösteri yapan ekibimizin gösterilerini başta Slovakya Cumhurbaşkanı ve Kültür Bakanı olmak üzere yaklaşık on bin kişi izledi.

Festivalin sona ermesinin ardından Üsküp, Ohrid, Bitola (eski adıyla Manastır) ve Kavala şehirlerini gezerek Türkiye’ye dönen topluluk, SİYAD yöneticileriyle birlikte Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi ziyaret ederek festival ve yurt dışı gezileri hakkında bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2012, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER