Ensar Vakfı ‘Ataşehir’de törenle hizmete açıldı.

Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi, Ataşehir Mimar Sinan Camii Çarşısı’nda düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ensar Vakfı ‘Ataşehir’de törenle hizmete açıldı.
Ensar Vakfı ‘Ataşehir’de törenle hizmete açıldı.

Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi, Ataşehir Mimar Sinan Camii Çarşısı’nda düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Programa Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu, TÜRGEV Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Genç, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek yöneticileri, siyasi parti teşkilat mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

ŞUBE BAŞKANI BEKTAŞ: “HİZMETLERİMİZ KATLANARAK DEVAM EDİYOR”

Kuran Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş yaptı. Bektaş, Ensar Vakfı’nın kuruluşundan bugüne yaptığı çalışmalar ve misyonu hakkında bilgi verdikten sonra Ataşehir Şubesi olarak yaptıkları çalışmaları aktardı. Bektaş, “Büyük bir aşkla çıktığımız bu yolda Ataşehir Şubemiz ile hizmetlerimiz katlanarak devam ediyor. Bu yolda vatandaşlarımızın da desteği ile çok daha hızlı yol alacak, daha fazla insana hizmet verme imkanı bulacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

BİLAL ERDOĞAN, “İDEALİST NESİLLER YETİŞTİRMEK EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ OLMALI”

TÜRGEV Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi’nin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Biz kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu medeniyetin inşası ve ihyasında görev alan tüm vakıflara çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum. Manevi değerlerine bağlı, kendine güveni olan, idealist nesiller yetiştirmek en önemli hedefimiz olmalı. Bu anlamda burada bulunan tüm katılımcıların mahallesinden başlayarak toplumsal olaylara duyarlı olması ve bu olayların çözüm makamında rol alması önemli. Eğer çocuğunuz öğrenci ise okulda aile birliğinde, eğer köyünüzün derneği varsa yönetiminde yer alınız. Müslüman sadece evinden işine, işinden evine giden değildir. Artık yeni Türkiye’nin temsilcileri olarak daha fazla sorumluluk ve bilinçle çalışmalarımızı yürütmek ve uyanık olmak zorundayız. Böylesine güzel bir caminin çarşısında bu yemeğin veriliyor olması bile Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin göstergesidir. Bu vakıfların içinde sorumluluk alınız, görev alınız. Bu anlamda bu gecenin tertip edilmesinde emeği olan herkese, Ensar Vakfının Ataşehir Şube yönetimine  teşekkür ediyor, ülkemize hayırlı olması diliyorum’ diye konuştu.

VAKIF BAŞKANI DİLBEROĞLU: “GAYEMİZ NİTELİKLİ, İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK”

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Cenk Dilberoğlu, şubenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Ataşehir Şubemiz ile yeni insanlara ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu mekanlar ilmin filizlenmesine, eğitim dünyasına katkı sağlıyor. Genç ve dinamik kadroları ile şubelerimiz günden güne artmaya, hizmetlerimiz güçlenmeye devam ediyor. Gayemiz nitelikli, iyi insan yetiştirmek” diye konuştu.
Ataşehir Kaymakamı Zafer  Karamehmetoğlu ve Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal yaptıkları konuşmalarda çalışmalarından ötürü Ensar Vakfı’nı takdir ile takip ettiklerini belirterek şubenin açılışının hayırlı olmasını dilediler.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI YAĞCI: “KAZANIMLARIN KALICI HALE GELMESİ İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM ETMELİYİZ”

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, yaptığı konuşmada yıllarca hiç konuşulamayan konuları gündem olmaktan çıkaran bir iktidarın temsilcileri olduklarını belirterek, “Dün üniversitelere başörtülerinden dolayı alınmayan kardeşlerimiz bugün milletvekili olabiliyor. Ataşehir’in en güzel noktasında Mimar Sinan Cami gibi bir eseri kazandıran bir partinin temsilcileriyiz. Bugün 13 yılda kazanılan hak ve özgürlüklerin, ekonomik kazanımların kalıcı hale gelmesi için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve azimli çalışmaları bizlere her zaman güç verdi vermeye de devam ediyor. Ensar Vakfı gibi milli ve manevi değerlere sahip nesillere hizmet etme misyonundaki vakıflara çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Konuşmalar sonrası semazen gösterisi ve okunan duaların ardından Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi katılımcıların kurdele kesmesi ile hizmete açıldı.

ENSAR VAKFI

Ensar Vakfı; ülkemiz insanının manevî dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1979 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden bu güne dek bu amaca ulaşabilmek için çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. Türkiye genelinde onlarca şubesi ile hizmet veren vakıf, son yıllarda ise daha kaliteli ve verimli hizmet sunabilmek için bir alanda uzmanlaşma yolunu tercih etmiş, "din ve ahlak eğitimi" ile "değerler eğitimi" konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde kendine amaç edinmiştir.
Ensar Vakfı, uzman olduğu alanlarda teorik ve pratik çalışmalar yapmak, bu konuda araştırma yapanları desteklemek, öğretmen ve öğretmen adayları ile üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlamak amacı ile hizmet veriyor. Din ve Değerler eğitimi alanında ilmi ve akademik pek çok faaliyetin yürütüldüğü vakıf bünyesinde öğrencilere aynı zamanda, nitelikli ve ileri seviyede verilen Arapça dil eğitiminin yanında, temel İslami ilimler ve sosyal bilimler alanlarında da eğitim seminerleri düzenleniyor.

ENSAR VAKFI İLETİŞİM BİLGİLERİ

ENSAR VAKFI FOTO GALERİSİ





Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER