Battal İlgezdi Yolsuzluk Yapmakla Suçlanıyor

Ataşehir Belediye Meclis Başkanlığı’na önerge veren AK Partili üyeler, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi yolsuzluk yapmakla suçladı.

Battal İlgezdi Yolsuzluk Yapmakla Suçlanıyor

 Önergede, Carrefour AVM bahçesindeki otopark olması gereken Aum Cafe’nin Başkan İlgezdi tarafından imar ve ruhsata aykırı olarak CHP ilçe belediye meclis üyesi Akan Buztaş’a, Juice Center’ın ise yine İlgezdi’nin halasının oğlu Cengiz Güneyli’ye verildiği iddia ediliyor. Bu yerlerin kiraya verilerek şahıslara tahsis edilmesi için encümen kararı alınmasının zorunlu olduğu belirtiliyor. Soru önergesinde ayrıca piyasa değeri 10 milyon TL’yi bulan iki arsanın, rayiç değeri düşük gösterilerek Battal İlgezdi’nin akrabalarına düşük fiyattan satıldığı öne sürülüyor.

Toplam 4 bin metrekare olduğu ifade edilen arazilerden biri 11 Ekim 2011’de, İlgezdi’nin baldızı Oya Şenyurt tarafından alınmış. Diğer arazi ise 12 Ekim 2011’de, Başkan’ın eniştesi Nurettin Şahin ve bacanağı Çetin Özer Şenyurt tarafından satın alınmış. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, belediye adına alınan işyerlerinin kiraya verilmesi konusunda, encümen kararının alınıp alınmadığını bilmediğini öne sürdü. İlgezdi, “Bu ruhsatları ben vermedim. Yardımcım ve ruhsat müdürüm verdi. Ayrıca iddialarda adı geçen Akan Buztaş ve Cengiz Güneyli’yi de tanımıyorum.” dedi. İlgezdi, belediye adına kiraladığı arsaları asıl amacının dışında kullandığı ve farklı şahıslara kiraya vermesinde ise anormal bir şey olmadığını savundu.

Ruhsatların altında imzası bulunan eski  Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Tamgaç ise İlgezdi’yi suçladı. Tamgaç,  “Oralar benim zamanımda başkanın emri ile verildi. Hepsine şahidim. Çünkü işletme ruhsatlarının altına imzaları ben attım. Fakat başkanı ısrarla uyardım. ‘Ruhsatlar için encümen kararının olması gerekir.’ dedim. Beni dinlemedi.” şeklinde konuştu.

NECİP SALACAN / ZAMAN

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2012, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER